Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

lege_antifumat

Am primit pe adresa redacţiei Dorohoi News, o sesizare venită din partea unui cititor al publicaţiei noastre, cu dorinţa de a fi publicată pe site-ul nostru.

Redăm integral acest text:

Va scriu dumneavoastra Dorohoi News cu toata increderea deoarece am vazut ca sunteti mereu in ajutorul cetateanului aducand mereu in discutie toate cele importante pentru buna dezvoltare a Municipiului si spre benediciul si siguranta cetateanului. Multumim. Vreau sa va semnalam o problema de bun simt, de etica cat si o incalcare a legii care sa atraga atentia celor in masura de la Protectia Consumatorului, Primarie si a celor care angajeaza aceste persoane cu carte de munca, sa le faca un instructaj de bun simt si sa ii invete care le sunt atributiile de serviciu in legatura cu clientii, cetatenii Municipiului si nu numai.

Va relatez ca am calatorit impreuna cu familia cu mijloc de transport in comun de multe ori, unde soferii (nu toti) in primul rand nu dau mereu bilete de calatorie si un alt aspect foarte important este ca ne urcam cu copii in mijlocul de transport, LE ATRAGEM  ATENTIA SA NU FUMEZE IN MASINA, iar ei se comporta atat de ciudat, de parca le-am patruns in propria sufragerie si le-am cerut ca in propria lor casa sa nu fumeze. Nu este asa! Noi platim pentru aceasta calatorie impreuna cu copii nostri pentru a ni se respecta drepturile si a fi tratati cu acelasi respect. Specific ca unii dintre ei dupa ce le atragi atentia au bunul simt sa arunce tigara (chiar daca a doua zi o iau de la capat) pe geamul deschis unde intra aerul raspandind fumul in interior, iar altii te trateaza cu dispret aprinzandu-si parca in ciuda o alta tigara privindu-te sfidator! Inacceptabil. Domnul care a procedat asa este unul relativ nou ca sofer pe mijocul de transport, mic de statura, indesat tuns scurt peste 50 de ani cu ochelari. Specific ca evenimentele neplacute s-au repetat chiar si ieri 21 octombrie.

Atragem atentia celor care se pot ocupa de aceste aspecte, celor care angajeaza acesti oameni sa le faca un instructaj despre cum se respecta calatorul, clientul si despre faptul ca sunt OBLIGATI sa ne inmaneze bilete de calatorie odata ce noi platim!

In speranta ca in asentimentul nostru mai sunt parinti cu copii care sustin acestea cat si altele, va rugam ca impreuna sa atragem atentia cu privire la acesti conducatori auto, pe care noi ii respectam - purtandu-ne civilizat, neaducand daune in timpul calatoriei autoturismului si platindu-ne biletul, sa primim acelasi respect, sa calatorim in siguranta NOI SI COPII NOSTRI si sa se inteleaga ca, conform legilor - in mijlocul de transport fumatul FUMATUL ESTE STRICT INTERZIS! Ulterior vom si filma acesti soferi si vom depune reclamatii si la Protectia Consumatoului pentru a fi amendati cu privire la aceasta incalcare flagranta a legii si a bunului simt. Multumim Dorohoi News.

NOTĂ: Dorohoi News nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul mesajului primit pe adresa redacţiei noastre şi publicat mai sus.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

lege_antifumat
DorohoiNews.ro, 22-10-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

24.10.2017 la 13:38

De fumat se fumeaza peste tot unde este interzis. De ceva vreme mai merg la barul de vis a vis de penny, sa beau cate o cafea, si am ramas surprins sa vad ca acolo sunt scrumiere pe toate mesele inclusiv inauntru si se fumeaza in voia cea buna. Oare legea e facuta numai pentru fraieri? Intreb si eu.

24.10.2017 la 08:24

avem o singura firma in tot orasu dorohoi care face transport in comunc de ce nu-i dati numele adica?

23.10.2017 la 13:26

si eu ma urc des de la lidl pana la penny in mijlocu asta de trasnport in comun uneori strig dupa microbuz si nu aud ca nu sunt atenti cu muxica tare si stande de vorba cu femeile cu care calatoresc.ar trebui sa fie mai respectuosi cu oamenii in varsta si de fumat, mereu fumeaza ca si eu am astm si nu suport si deheaba le zici

23.10.2017 la 08:20

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice, a angajatilor (cum e soferul in cauza) a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere. Savarsirea unei noi contraventii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii, firmei. Fumatul este interzis cu desăvârşire în maşini de transport public şi în cele ale instituţiilor sau cele de serviciu (deci si acei politisti care fumeaza in masinile de serviciu comit o abatere). În maşinile de taxi de exemplu, sancţiuni între o sută şi 500 de lei vor primi atât şoferii cât şi clienţii dacă fumează. Şi companiile de taxi pot primi amendă între 5 şi 18.000 de lei. Procedura de sesizare de către cetățeni a autorităților publice referitor la încălcarea legii constă în apelarea la 112 cu retransmiterea către poliția locală sau la ANPC care va retransmite către poliția locală, pompieri etc. In prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul in spatiile publice inchise, in mijloacele de transport in comun si la locul de munca.

23.10.2017 la 07:00

PE ORICE MIJLOC DE TRANSPORT IN COMUN: MICROBUZ, TAXI, AUTOCAR, TREN, AVION, ETC FUMATUL ESTE INTERZIS SI SE PEDEPSESTE CONFORM LEGII. NU E CA IN FILMUL CU PROSTI: AI BA SA NU FUMAM PE AUTOCAR CA E 100 EURO DRUMU FRATE LASA CA FUMAM LA DOROHOI CA E UN LEU JUMATE ::)))))))

23.10.2017 la 06:53

nu e nici o lege pe masina avem voie toti sa fumam.

23.10.2017 la 06:43

Foarte simplu- ca in Bucuresti, filmat, sunat la 112, pompierii! Se constata cu aparatul lor din aer ca s-a fumat, martori si filmare. Amenda lui si firmei si la revedere, altul care vrea sa munceasca si seriozitate pentru patron. Punct! Ca noi le facem salariul si norma firmei. Gasesti mai mult respect la baba care vinde flori la colt. Buna ziua.

23.10.2017 la 06:23

Costelus ori esti unul din soferi ori patronul. pai fara noi clientii vostri voi mai aveti vo valoare? Asa ne incurajati sa ne urcam in masinile voastre? acesta va este respectul fata de client? cu leu ala jumate amarat si vai de capul lui de la elevi si batrani muncitori si cetateni va luati voi painea sa o duceti acasa la copii si familii din amaratul ala de leu jumate se hraneste si patronul si soferii acestia isi iau salarul si statul roman birul. deci si pt 50 de bani astazi exista lege anaf etc. si cum taximetristii dau bon si voi trebuie sa dati bilet, altfel legea e clara nu se plateste trasportul daca soferul nu da bilet.si eu am urcat in aceste mijloace de transport si odata dadea odata nu, ca sa mai faca si ei ciubuc un leu jumate sa isi scoata cafeaua si tigarile

23.10.2017 la 06:09

costele dumneata evoluezi dupa cum se invarte sura la batotul cu paie. de civilizatie ai auzit? ca de Europa ma gandesc ca nu. de lege ai auzit ?? de bun simt simt, vivilizatie, respect ?? ia dute matele intr-un mijloc de trasport intr-un oras mare din tara asta chiar daca costa un leu jumate sau mai nou doi si aprideti tigarea sa vedem cata amenda si palme peste cap iti ei de la cetateni. sau intra matale in orice local public comanda o cafea la un leu jumate si ai tupeul de aprijde-ti o tigara ca nah nu ai comandat Jack, ai comandat doar o cafea la un leu jumate. cum ar fi daca suntem toti fumatori sa ne aprindem toti tigarile ca nah costa 1 leu jumate cursa si sa uitam de bun simt si de lege? de asta sunte tara lui peste de un leu jumate si ne pleaca copii in strainatate si e ca in codru ca avem astfel de mentalitati si lipsa de bun simt. credeti ca pe taxi e altfel? macar acolo putem fuma impreuna in mijloc de transport in comun noi nu avem voie doar conducatorul. sau poate tu costelus ai voie de un leu jumate sa fumezi nu?

22.10.2017 la 12:48

pretentie pt un leu juma sunt. mergi cu taxiul caci ai sa vezi ca si acolo unele persoane fumeaza ori chiar si politia cand se plimba toata ziua pe bulevard fumeaza in masina de serviciu.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro