Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

apel-112

În semestrul I 2017, prioritatea strategică a Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a fost creşterea nivelului de siguranţă pentru cetăţeni, efortul fiind concentrat în direcţia creşterii performanţei structurilor operative în îndeplinirea misiunilor, vizând îndeplinirea obiectivelor stabilite prin „Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică 2015-2020”, „Planul de acţiuni/management al Jandarmeriei Române pentru anul 2017”, „Planul de acţiuni/management al I.J.J. Botoşani pentru anul 2017”, ordinele şi dispoziţiile în vigoare.

Ordine şi siguranţă publică

Pentru creşterea nivelului de siguranţă a cetăţeanului, unitatea a planificat, organizat, coordonat şi executat misiunile prevăzute de legea de funcționare a instituției, conform principiului inteligence led policing, fiind folosite eficient resursele materiale şi umane în conformitate cu evoluția situației operative.

În semestrul I 2017 s-au executat în total 4825 de misiuni specifice de ordine publică, la care au participat 8245 de jandarmi.

În urma misiunilor executate, au fost constatate 88 de infracțiuni în cooperare cu poliția, cu 90 de autori și 106 infracțiuni constatate independent, cu 113 autori.

În perioada de timp analizată, jandarmii au aplicat 2503 sancțiuni contravenționale, din care 573 au fost avertismente scrise, iar 1930 amenzi în valoare totală de 592550 de lei, preponderent fiind sancțiunile aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice în mediul urban.

Dintre totalul misiunilor executate, 3084 au fost pentru menținerea ordinii și liniștii publice prin patrule mixte polițist-jandarm în mediul urban și rural, iar 197 de misiuni au fost executate împreună cu lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în zona de competență a acestuia.
Independent, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a executat în această perioadă 1448 misiuni de menținere a ordinii  publice prin patrule de jandarmi, dintre care 237 de misiuni au fost în zona instituțiilor de învățământ preuniversitar din municipiile Botoșani, Dorohoi și orașele Darabani și Săveni, iar 1211 misiuni în cadrul patrulelor auto speciale de intervenție (care asigură sprijin inclusiv transporturilor speciale și de valori.

19 acțiuni punctuale au fost executate în piețe, târguri și oboare. În locuri cu grad ridicat de risc din punct de vedere al ordinii publice s-au organizat 41 de acțiuni, iar în domeniul silvic 11 acțiuni.
În ceea ce privește domeniile cinegetic și piscicol, în semestrul I au fost executate 15 acțiuni, în acest moment fiind în desfășurare campania de informare „Pescuit responsabil pentru un pescuit durabil!”.

Pentru realizarea obiectivelor propuse, structurile specializate ale I.J.J. Botoşani au colaborat permanent la nivel judeţean cu celelalte instituţii ale M.A.I., în vederea cunoaşterii şi gestionării situaţiei operative din zona de responsabilitate, pentru prezervarea ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări în spațiul public, identificarea factorilor de risc la adresa ordinii şi siguranţei publice şi luarea măsurilor necesare pentru diminuarea şi eliminarea acestora.

Asigurarea şi restabilirea ordinii publice, atribuții principale ale jandarmeriei, s-au concretizat în executarea unui număr de 238 de misiuni, în care au fost folosiţi 1565 de jandarmi, din care:
24 de misiuni organizate cu ocazia unor manifestări de protest organizate pe plan local;
97 de misiuni cu ocazia manifestărilor cultural-artistice, promoţionale şi religioase;
35 de misiuni la manifestările sportive și 1 misiune la o vizită oficială;
32 de misiuni în zona centrelor de examen/evaluare ( evaluare, bacalaureat, rezidențiat, definitivare, magistratură etc) ;
50 de misiuni pe timpul organizării și desfășurării alegerilor locale parțiale din comuna Vlăsinești.

Pentru ca aceste activități să se desfăşoare în condiţii de normalitate și siguranță, la nivel instituțional s-a realizat permanent o informare reciprocă preliminară, precum și intervenţia promptă şi punctuală a tuturor structurilor competente. În urma organizării eficiente și a efortului comun depus, toate aceste acțiuni au fost gestionate corespunzător, nefiind înregistrate evenimente deosebite cu această ocazie.
Pe linia desfăşurării competiţiilor sportive, efectivele inspectoratului au asigurat măsuri de ordine la întrecerile sportive din ligile inferioare și cele caracterizate cu grad de risc scăzut. Pentru meciurile de fotbal din cadrul ligii I, susținute de echipa F.C.Botoşani pe teren propriu, asigurarea ordinii și siguranței publice a fost executată de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău cu sprijinul I.J.J. Botoșani. 

Deoarece anumite nemulțumiri ale cetățenilor din județul Botoșani s-au concretizat prin organizarea unor manifestări de protest în spațiul public, efectivele inspectoratului au luat măsuri pentru cunoaşterea evoluţiei situaţiei operative şi relaţionarea cu organizatorii acestora, contribuind astfel la desfăşurarea acestor mitinguri într-un cadru legal, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Nu au fost cazuri de tulburare gravă a ordinii publice, care să necesite intervenţia în forţă a efectivelor de jandarmi, iar pentru riscurile şi vulnerabilităţile identificate la misiunile specifice s-au dispus măsurile necesare eliminării sau reducerii acestora.

În ceea ce privește intervențiile executate de efective de jandarmi, s-au executat 183 de intervenții în urma sesizărilor telefonice ale cetățenilor prin numărul unic de urgență 112 privind fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru aplanarea unor conflicte sau pentru asigurarea funcțiilor de sprijin la producerea unor situații de urgență.

Pe linia punerii în aplicare a mandatelor de aducere, au fost executate 283 de misiuni, în care au fost implicați 348 de jandarmi.

Activitățile specifice de prevenire a faptelor antisociale s-au concretizat în desfășurarea a 127 de activități pentru prevenirea delicvenței juvenile în mediul școlar,  pentru prevenirea violenței în sport și  prevenirea consumului de droguri sau de substanțe cu efect halucinogen.

La solicitarea executorilor judecătorești, au fost executate 31 de misiuni cu 88 de jandarmi, în aceste cazuri efectivele de jandarmi acționând pentru asigurarea protecției executorilor judecătorești care aplică hotărârile instanțelor de judecată.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

apel-112
DorohoiNews.ro, 12-07-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Cumpăr apartament 2 camere

Cumpăr apartament 2 camere
Ofer 50 - 80 000 euro, pentru apartament de două camere, decomandat, maxim etajul 2, în zona centrală, ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi
Colectivul Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi este alături de doamna ...

Vând casă în Dorohoi

Vând casă în Dorohoi
De vânzare două case situate în aceeași curte in municipiul Dorohoi str. Grigore Ghica ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibilă, preț 1500 lei Relatii la 0751763878

Vând teren intravilan în centrul satului Popeni

Vând teren intravilan în centrul satului Popeni
Vând teren intravilan in centrul satului Popeni. La 10 minute de Dorohoi.Pe teren este momentan ...

Ofer spre închiriere spațiu în suprafață de 200 mp

Ofer spre închiriere spațiu în suprafață de 200 mp
Ofer spre închiriere spațiu în suprafață de 200 mp., în Dorohoi, strada Oborul nou ...

Ofer spre închiriere apartament în zonă ultra-centrală

Ofer spre închiriere apartament în zonă ultra-centrală
Închiriez apartament cu două camere, etajul 1, utilat și mobilat complet, situat pe strada Prieteniei. ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro