Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

bebelus abandonat in masina

De câteva zile, Dana Marina Ionescu a devenit extrem de cunoscută. Nu pentru profesia ei, este traducător, ci pentru gestul de omenie profundă pe care bucureşteanca l-a făcut. A salvat bebeluşul „uitat" în maşina cu număr de Suceava, l-a scos din vehiculul supraîncălzit, l-a dus la umbră, i-a dat apă potolindu-i micuţului transpirat leoarcă plânsul cu sughiţuri.

Astăzi, Dana Marina Ionescu se bucură de aprecierea prietenilor virtuali pe Facebook şi se confruntă cu un val de simpatie care o copleşeşte. „A fost o chestiune normală, firească, probabil că oricine ar fi reacţionat aşa într-o astfel de situaţie”, povesteşte pentru gândul aceasta. Pare stânjenită când rememorează incidentul care a transformat-o într-o salvatoare de bebeluş. Spune că tot ce a avut de zis este pe Facebook, acolo unde a şi postat imaginile cu micuţul uitat în maşină, în miezul zilei, la 30 de grade, în parcarea din faţa intrării în Salina Turda.

„20 Aug, Concediu, vizită programată la Salina Turda. Ajungem la intrarea veche în jur de ora 16.08 şi parcăm. Afară 30 de grade şi soare puternic. Ne atrage atenţia o Doamnă, care întreba în stânga şi în dreapta dacă ştie cineva cine este cu o maşină din parcare unde plânge un copil de vreo 2 ore",
relatează Marina Ionescu.

„Doamnei respective, având probabil şi o situaţie materială mai dificilă, i-a fost teamă să intervină şi să forţeze portiera. Şi eu am stat puţin pe gânduri. Dar femeia aceea avea lacrimi în ochi când mi-a cerut ajutorul: Chiar nu vine nimeni?”, iar asta m-a convins".

„Mă îndrept spre maşina indicată, parcată la soare, fără nici un fel de parasolar sau ceva în geam, unde găsesc un bebeluş nu mai mare de 4-5 luni, care plângea de mama foculul, roşu tot, transpirat leoaorcă şi cu picături de apă curgând pe el, tremurând, cu simptome de hipertermie! Maşina avea geamurile din faţă deschise aproximativ 5-6 cm, însă din nefericire afară nu mişca o frunză", descrie Dana Marina Ionescu pe contul său de Facebook situaţia. Postarea avea să-i fie distribuită în nici 24 de ore de peste 5342 de ori.

„Am anunţat personalul de la poarta salinei, rugând să cheme părinţii. Aceştia ne-au comunicat că părinţii intraseră de vreo două ore în salină. Între timp am reuşit să deschid portiera şi să scot copilul din maşină. Ne-am aşezat la umbră pe o băncuţă lângă maşină şi am încercat să-l rehidratez, cu biberonul. A durat 35 de minute până când părinţii au ajuns la maşină!"


Ceea ce a urmat însă este greu de catalogat. Părinţii nu le-au mulţumit celor două femei. Au oferit doar o scuză, spunând că este „pentru prima oară" când îl lasă singur.

„Mirare şi detaşare totala. Nici o întrebare, nici o curiozitate, nici o îngrijorare", a postat Dana Marina Ionescu pe reţeaua de socializare. „Doamne fereşte vreo mulţumire. Doar o afirmaţie: "e prima oară când îl lăsăm în maşină."

„Dragi părinţi, dacă acea Doamnă nu îşi manifesta apăsat îngrijorarea, poate că mi-aş fi văzut liniştită de program şi aş fi intrat în salină, iar pentru dumneavoastră ar fi fost şi ultima oară când l-aţi fi lăsat în maşină! ", a mai scris bucureşteanca pe Facebook.

Contactată telefonic de gândul, Dana Marina Ionescu a povestit că „părinţii erau în lumea lor. Am eu o vorbă, cam urâtă, ce-i drept: senină şi cretină. M-a şocat seninătatea pe care o afişau”, a povestit aceasta. Spune că nu a reuşit să stea prea mult de vorbă cu ei, ci doar să le ofere câteva sfaturi.

„Poate că nu s-au gândit, poate erau atât de speriaţi încât nu au pus cap la cap ce se întâmplase, nu ştiu... Oricum, postarea mea de pe pagina de Facebook s-a dorit a fi un sfat, o semnalizare: Fiţi atenţi!. Nu aş vrea să capete o conotaţie de altă natură”, mai spune bucureşteanca transformată în salvator.

Cazul de la Turda nu este însă singular. În anul 2008, în Bucureşti, un bebeluş a ajuns în stare gravă la spital, după ce părinţii săi l-au lăsat singur în maşină timp de mai multe ore. Copil era în stare avansată de deshidratare când a fost descoperit şi scos din autovehicul de un echipaj de poliţie.

„Fenomenul” are însă o amploare îngrijorătoare peste Ocean. 21de copii şi-au pierdut viaţa de la începutul anului şi până în prezent, după ce au fost lăsaţi închişi în maşină de către părinţii lor.

O astfel de tragedie s-a petrecut la începutul lunii august, în Carolina de Nord, potrivit The Examiner. Un bebeluş în vârstă de patru săptămâni a murit după ce părinţii săi l-au lăsat în maşină timp de două ore. Băieţelul a fost găsit de mătuşa lui şi transportat de urgenţă la spital. Medicii nu au mai putut face însă nimic pentru a-l salva. Cei doi soţi au fost arestaţi şi sunt cercetaţi acum pentru neglijenţă şi abuz, mai precizează sursa citată.

În Europa, cazurile de acest gen sunt mult mai rare, arată un raport al Child Safety Europe. Cele mai multe au fost înregistrate în Franţa şi Belgia: 26, în perioada 2007-2009. În vreme ce 54% dintre părinţi şi-au lăsat copiii în maşină cu bună ştiinţă, 46% au recunoscut că pur şi simplu i-au uitat pe cei mici în automobile.

Specialiştii avertizează părinţii în ceea ce priveşte riscurile la care îşi expun copiii atunci când decid să îi lase nesupravegheaţi în autovehicule.

- temperatura din interiorul maşinii creşte cu 10-15 grade Celsius la fiecare 15 minute. Deschiderea uşoară a ferestrelor nu asigură ventilaţia necesară.
- temperatura corpului unui copil creşte de 3-5 ori mai repede decât în cazul unui adult, din cauza rezervelor mai mici de apă
- hipertermia poate apărea în doar câteva minute şi poate provoca decesul după două ore
- hipertermia poate să apară chiar şi atunci când afară sunt 22 de grade Celsius. Sursa: Gandul.info

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

bebelus abandonat in masina
DorohoiNews.ro, 25-08-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Cumpăr apartament 2 camere

Cumpăr apartament 2 camere
Ofer 50 - 80 000 euro, pentru apartament de două camere, decomandat, maxim etajul 2, în zona centrală, ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi
Colectivul Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi este alături de doamna ...

Vând casă în Dorohoi

Vând casă în Dorohoi
De vânzare două case situate în aceeași curte in municipiul Dorohoi str. Grigore Ghica ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibilă, preț 1500 lei Relatii la 0751763878

Vând teren intravilan în centrul satului Popeni

Vând teren intravilan în centrul satului Popeni
Vând teren intravilan in centrul satului Popeni. La 10 minute de Dorohoi.Pe teren este momentan ...

Ofer spre închiriere spațiu în suprafață de 200 mp

Ofer spre închiriere spațiu în suprafață de 200 mp
Ofer spre închiriere spațiu în suprafață de 200 mp., în Dorohoi, strada Oborul nou ...

Ofer spre închiriere apartament în zonă ultra-centrală

Ofer spre închiriere apartament în zonă ultra-centrală
Închiriez apartament cu două camere, etajul 1, utilat și mobilat complet, situat pe strada Prieteniei. ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro