Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

cozonac

După sărbători, cei mai mulţi râmân cu foarte multă mâncare, cu care nu ştiu ce să facă. Dacă sarmalele şi cârnaţii pot fi congelaţi, cozonacul uscat reprezintă de fiecare data o problemă. 

MasterChef-ul Alexandru Cîrţu te învaţă că, dacă ai puţină imaginaţie, feliile uscate de cozonac se pot transforma într-un desert de te lingi pe degete. Fostul concurent al show-ului culinar de la PRO TV a dezvăluit propria reţetă de fondant cu cozonac, în exclusivitate pentru CANCAN.ro. Aceasta nu este deloc una complicată, iar rezultatul este garantat dacă urmaţi cei 10 paşi propuşi de Alex.

FONDANT CU COZONAC

Ingrediente: (pentru 2 porţii)
100 g cozonac uscat, 160 g ciocolată neagră 65% + cacao, 100 ml lapte, 30 g faină, 1 vârf de cuţit de sare, 150 g zahăr, 4 gălbenuşuri, 4 albuşuri, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 25 g unt, Cacao pentru tapetat

1. Tapetăm 2 vase din ceramică, termorezistentă cu unt şi cacao şi le introducem în congelator. 

2. Încălzim ciocolata la Bain Marie împreună cu untul. Le lăsăm apoi la răcit. Între timp, într-un pahar amestecăm 100 ml lapte rece cu 30 g de făină (amestecaţi bine de tot), până obtineţi o compoziţie omogenă, iar când am realizat acest lucru le putem pune pe un foc mic, amestecând constant cu un tel, pentru a evita aşa cum am spus mai devreme, formarea cocoloaşelor.

3. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le amestecăm cu zahărul, până ce acesta se topeşte, ca mai apoi să-l punem la Bain Marie înapoi, peste amestecul de ciocolată şi unt (amestecaţi până ce crema începe să se închege puţin, aveţi grijă să nu le faceţi „omleta”).

4. Când laptele cu făina s-au închegat, asemenea unui sos Bechamel, le transferăm peste compoziţia de ciocolată, unt, gălbenusuri şi zahăr.

5. După ce-aţi luat compoziţia de la Bain Marie, daţi pe răzătoare cozonacul s-au sfărâmați-l în mână şi încorporaţi-l. Între timp batem albuşurile cu o lingură de zeamă de lămâie şi un vârf de cuţit de sare (ajută albuşurile să se închege mai bine).

6. Albuşul bătut spumă trebuie încorporat atunci pe loc, pentru a se evita „creponarea” sa mai târziu. Începem să îl incorporăm peste prima compoziţie în felul următor: prima jumătate o amestecăm, iar a doua jumătate o împăturim. Trebuie să împăturim de jos în sus, curăţând foarte bine marginile vasului. Aveţi grijă să nu amestecaţi, toată tehnica este să păstrăm aerul format în albuşuri.

7. Turnăm compoziţia în vasele scoase de la congelator. Aveţi grijă întotdeauna să o turnaţi drept, şi să nu murdăriţi vasul la exterior. Îi mai lăsăm un centimetru liber până în vârful vasului, iar după ce am umplut fiecare vas în parte, acoperim fundul fiecăruia şi îl lovim de masă de câteva ori pentru ca această compoziţie să se aşeze mai bine. Apoi luăm un şerveţel, învelim degetul arătător în el şi îi facem un canal circular (adică în traducere, ştergem marginea interioară a vasului pentru a ajuta compoziţia să crească mai bine).

8. După această procedură le introducem în cuptor. La mine a fost nevoie de 15 minute. Puteţi privi prin gemuleţul de la cuptor iar când acestea au crescut încă o jumătate (sau aproape o jumătate peste vas) înseamnă că este gata. NU DESCHIDEŢI UŞA CUPTORULUI SUB NICIO FORMĂ PENTRU CĂ ALTFEL SE VOR DEZUMFLA! Deschideţi la sfârşit când este gata!

9. Un fondant gătit corect are un diametru de 2 cm de crustă (între 5 mm şi 1 cm diametru) iar din interiorul sau curge o ciocolată superbă.

10. Se consumă imediat ce l-aţi scos din cuptor. Marea majoritate a persoanelor îl preferă cu îngheţată. Mie unul îmi place să simt doar aroma contopirii cozonacului cu rafinamentul ciocolatei.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

cozonac
DorohoiNews.ro, 17-04-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro