Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_01

În fiecare an, în ziua de 21 martie, Fundatia Star of Hope Romania celebreaza Ziua Internationala a Sindromului Down.  Cu aceasta ocazie la Iasi fundatia a organizat un Mars al Diversitatii la care toti participantii au purtat sosete colorate in semnul distinctiei pe care o face cromozonul X la persoanele cu Sindrom Down.

La Dorohoi, ziua de 21 martie a fost marcata prin organizarea unor activitati comune ale copiilor Centrului Steaua Sperantei Dorohoi cu copiii  si cadrele didactice de la Gradinita Stefan cel Mare si Sfant precum si Clubul Copiilor Dorohoi.

Prin activitatile desfasurate in perioada 17 – 21 martie la Clubul Copiilor Dorohoi, in cadrul „Clubului Prieteniei”, am dorit sa marcam Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindrom Down. Astfel, copii si tineri de la Centrul “Steaua Sperantei” Dorohoi au socializat si au avut ocazia sa interactioneze cu elevi voluntari veniti pentru a desfasura impreuna activitati la cercurile Clubului Copiilor. Lucrand in echipa, au avut ocazia sa-si petreaca timpul in mod placut si util.

„Nu e prima data cand lucrez cu acesti copii. Imi face mereu o deosebita placere sa fiu alaturi de ei, sa stiu ca am contribuit la cel putin o particica din zambetul lor. Poate ca normalitatea lor este mai frumoasa decat lumea noastra. Ei se bucura de ceea ce au si isi accepta situatia exact asa cum e. Am observat un spirit de altruism reciproc pe care nu il mai intalnim in cotidianul nostru. De fapt, nici nu ar trebui sa existe “al nostru” si “al lor”, merita sa traiasca normal, sa se simta acceptati de toti cei din jurul lor. Ei zambesc, iubesc si traiesc cu o atat de mare emotie, hai sa ne alaturam. Hai sa uitam cateva clipe de grijile noastre si sa ne bucuram alaturi de ei, hai sa incercam sa fim oameni!”  - Larisa-Oana Fercalo, clasa a VIII-a.

„Consider ca activitatile desfasurate in cadrul Clubului Prieteniei, impreuna cu copiii de la Star of Hope, sunt educative atat pentru noi, voluntarii, cat si pentru acesti copii care au un suflet atat de curat si sincer. Am ramas impresionat de dorinta lor de a veni la Clubul Copiilor si cred ca implicarea noastra a contribuit la o parte din bucuria lor.  Copiii de la Star of Hope au avut alaturi cate un elev voluntar care i-a indrumat si ajutat in folosirea calculatorului si a anumitor softuri educationale.”  - Cristian Coroama, clasa a VI-a.

Iniţiat în luna octombrie 2011, “Clubul prieteniei” s-a dovedit un parteneriat de succes între Clubul Copiilor Dorohoi, Fundaţia "Star of Hope" România – Centrul de Consiliere şi Sprijin „Steaua Speranţei” Dorohoi, Grădiniţa cu P.P. "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Dorohoi şi Colegiul Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi. Elevii voluntari din unităţile partenere au demonstrat implicare şi dorinţă de a interacţiona cât mai des cu copiii şi tinerii de la Fundaţia “Star of Hope”, ceea ce ne determină să continuăm acest proiect cu activităţi educative atractive şi variate. (Prof. Irina-Maria Miron, Clubul Copiilor Dorohoi.

Un alt exemplu de buna colaborare este cel cu Gradinița "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Dorohoi prin  integrarea cu succes a unui  copil cu Sindrom Down în grupa “Florile”.

Denisa are 4 ani ,a fost diagnosticata cu Sindrom Down , frecventează  grădiniţa  în grupa “ Florile” fiind îndrăgită de toţi cei din jurul ei (copii şi adulţi), participând la activităţi,  jocuri,  având reale potenţialităţi de dezvoltare. De fiecare dată când intră în clasă toţi copiii o întâmpină cu braţele deschise şi aceasta datorită faptului că Denisa este afectuoasă, veselă, dornică de compania copiilor cu care s-a deprins relativ uşor.

Grădiniţa este locul în care copilul îşi formează personalitatea în şi prin relaţiile sociale pe care aceasta le ofera si de aceea copiii cu deficienţă au nevoie de sprijinul unei instituţii de învăţământ preşcolar pentru a putea face faţă solicitărilor şcolare ulterioare.  Cunoscând faptul că cele mai multe nevoi ale copilului cu dizabilităţi sunt identice cu ale celorlalţi copii – nevoia de prieteni, de a fi incluşi într-un grup, de a face parte din comunitatea locală – s-au folosit metode şi strategii centrate pe copil, în funcţie de particularităţile lui, creînd mediul care să favorizeze şi să sprijine învăţarea şi integrarea  integrarea Denisei (copil cu Sindrom Down) în grupă.

Copilul – această ființă pură ca o floare –dă sens vieții,o implinește și o infrumusețează, ei au nevoie de indrumarea noastră,de ințelegere, de răbdare, adultul este un punct de reper după care se ghidează in comportament .Părinte sau educator,adultul ii oferă copilului modele de comportament  și de aceea trebuie să privim cu responsabilitate acțiunile noastre și să-i oferim posibilitatea de a invăța conduite pozitive. 

Acum, în prag de primăvară, desfășurăm activități specifice anotimpului, abordăm teme diferite, pentru a-i ajuta pe copii să ințeleagă mai ușor că cei din jurul lor pot fi altfel,dar in același timp persoane asemănătoare lui.Prin activități adecvate incercăm sa-i facem pe copii să ințeleagă că dacă diferențele vor fi respectate și valorizate, atunci prejudecățile vor fi combătute. (Prof. Anișoara – Doinița Dupu)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_01Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_02Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_03Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_04Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_05Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_06Ziua Internationala a Sindromului Down Dorohoi_07
DorohoiNews.ro, 23-03-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro