Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Fundatia Star of Hope Dorohoi 04

3 Decembrie, de Ziua Internationala a persoanelor cu dizabilitati, Primaria Municipilui Dorohoi, respectiv D-nul Primar ing. Dorin Alexandrescu a oferit un cadou minunat Fundatiei Star of Hope, copiilor cu nevoi speciale care au autism, paralizie cerebrala, microcefalee, sindrom Down si care frecventeaza Centrul din Dorohoi de peste 14 ani. Acest cadou consta intr-un nou spatiu dat in  folosinta gratuita pentru o perioada de 15 ani pentru continuarea activitatilor de recuperare, socializare, dezvoltarea abilitatilor practice. 

Înca din anul  2003 Fundatia Star of Hope a dezvoltat cu Primaria Dorohoi un parteneriat de succes prin infiintarea unui Centru de zi pentru copii cu sindromul Down ca răspuns la nevoile identificate, implementând  proiectul “REABILITARE BAZATA PE COMUNITATE”. Acest lucru a fost posibil, in urma derularii unui proiect finanțat de Organizația Star of Hope International și Agenția Guvernamentală de Dezvoltare Suedeză. 

„La  acea vreme am inceput să lucrăm cu 9 copii cu varste intre 9-15 ani, care au fost respinşi din grădiniţe şi şcoli, iar pe familiile lor era pusă amprenta stigmatizării. Practic de la inceput am lucrat cu copiii, de la un nivel foarte scăzut. Pentru unii dintre ei primul obiectiv stabilit pentru reabilitare a fost să fie atenţi şi să stea pe scaun pentru un minut.” (psih. Loredana Gherman)

Din anul 2006 Centrul de Reabilitare “Steaua Sperantei” funcţionează în cadrul Gradiniţei nr.9 “Ştefan cel Mare şi Sfant” cu bunavointa dnei dir. Anisoara Doinita Dupu, a colectivului de cadre didactice si parinti, care au renuntat la sala de sport a gradinitei oferind spatiul pentru terapia de recuperare a copiilor cu dizabilitati. Aceasta sala a fost oferita pentru dezvoltarea activitatilor cu acceptul domnului Primar Dorin Alexandrescu care a oferit acesta sala in folosinta gratuita cat si plata cheltuielilor care au fost sustinute tot de primarie.

„Alocarea spatiului in gradinita a fost puntea de legătură majoră intre copii şi comunitate. Faptul că intrau pe aceeaşi uşă cu alţi copii şi ca am inceput să derulăm activităţi comune de socializare şi integrare cu grupele de la Grădiniţa Ştefan cel Mare şi Sfânt, a fost pentru copii şi părinţi momentul când au simţit că au şi ei valoare şi sunt acceptaţi in comunitate. Drumul nu a fost deloc uşor. Copiii erau respinşi din comunitate, iar pe familii era pusă amprenta devastatoare a izolării şi suferinţei. Pas cu pas am inceput să cladim pe o structură destul de rigidă, o personalitate puternică în bpărinţi in lupta cu viaţa iar pentru copii o nouă speranţă. Parteneriatul dintre Fundaţia Star of Hope Romania si Gradinita Stefan cel Mare si Sfant Dorohoi reprezintă, dezvoltarea unui model unic de bune practici privind ”Reabilitarea bazată pe Comunitate” iar Comuniatatea dorohoiană se poate mândri pe plan  naţional şi international cu un model de bune practici în ce priveşte incluziunea copiilor cu nevoi speciale recunoscut la nivel national şi international. Acum avem parteneriate unde desfăşurăm  activităţi comune cu 7 grădiniţe, 4 şcoli, 2 licee cât şi Clubul copiilor şi elevilor din Oraşul Dorohoi.” (Coordonator As. Camelia Topala)

In anul 2008 cu sprijinul fundaţiei Star of Hope a luat fiinţă in Dorohoi, Asociaţia părinţilor care au copii cu dizabilităţi „Mereu Împreună 2008” 

Prin derularea acestui proiect în Dorohoi au fost atraşi numeroşi specialişti internaţionali care au transferat competenţele lor specialiştilor români dar şi cadrelor didactice din gradiniţele şi şcolile dorohoiene cât şi părinţlor. 

Pe parcursul anilor au fost organizate cursuri pentru cadre didactice, părinţi, s-au făcut schimburi de experienţă cu  echipe din Ţara Galilor, Republica Moldova, Belorusia, Anglia, Suedia, Norvegia, S.U.A. In anul 2013 dupa 10 ani de activitate ai Fundației Star of Hope în Dorohoi, Primarul Municipiului Dorohoi, d-nul ing. Dorin  Alexandrescu  în semn de prețuire și recunoștință oferit o distincție specialistilor, pentru implicarea si dezvoltarea serviciilor sociale de calitate pentru copii cu nevoi speciale in Dorohoi. 

Dupa 14 ani de activitate a Fundatiei Star of Hope in Dorohoi, numarul copiilor a crescut iar cererile sunt tot mai mari, spatiul devenind insufiecient pentru dezvoltarea activitatilor atat pentru copii cat si pentru parinti astfel ca, d-nul Primar Dorin Alexandrescu a oferit fundatiei noastre o noua locatie pe o perioada de 15 ani in folosinta gratuita pentru continuare dezvoltarii seviciilor sociale pe Str. 1 Decembrie Dorohoi. 

Multumim lui Dumnezeu ca am reusit sa oferim servicii de calitate pentru copii cu nevoi speciale in comunitatea dorohoiana, d-nlui Primar ing. Dorin Alexandrescu, angajatilor primariei Dorohoi, Consilierilor locali, Directiei de Asistenta Sociala Dorohoi, Gradinitei Stefan cel Mare si Sfant, dir. Anisoara Doinita Dupu, cadrelor didactice, parintilor si tuturor persoanelor care ne-au sprijinit in toti acesti ani de activitate. 

Fundaţia Star Of Hope România este membră a Organizaţiei Star of Hope Internaţional din Suedia care este prezentă în ţara noastră din 1989. 

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. De-a lungul celor 27 de ani Fundaţia Star of Hope Romania a reuşit să ajute peste 10.000 de copii aflaţi în dificultate, în special copii cu dizabilităţi. 

Organizația a infiintat 11 Centre de Zi pentru copii aflați in dificultate și pentru copii cu dizabilități in vederea recuperării, prevenirii abandonului familial și școlar, respectiv in judetele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Constanta si Bucuresti

Fundaţia Star of Hope Romania a înfiinţat în anul 2012 Fedaraţia Naţională a Organizaţiilor de părinţi care au copii cu dizabilităţi, care însumează peste 2000 de beneficiari din regiunea de NE a României.

În anul 2000, Preşedintele Romaniei, dorind să răsplătească iniţiativele umanitare şi rolul important pe care  l-a avut organizaţa Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, a oferit Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Cavaler  preşedintelui organizaţiei Star of Hope International, d-ul Erik Gunnar Eriksson 

În anul 2012, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Cavaler, preşedintelui organizaţiei internaţionale Star of Hope, Lennart Eriksson.

Acest parteneriat de bune practici dezvoltat cu Primăria Municipiului Dorohoi și cu Grădinița Ștefan cel Mare si Sfânt Dorohoi va fi premiat la Iași pe data de 7.12.2017 în cadrul Galei organizată de Fundația Star of Hope România.


DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro.ro


GALERIE FOTO

Fundatia Star of Hope Dorohoi 04Fundatia Star of Hope Dorohoi 01Fundatia Star of Hope Dorohoi 02Fundatia Star of Hope Dorohoi 03Fundatia Star of Hope Dorohoi 05Fundatia Star of Hope Dorohoi 06Fundatia Star of Hope Dorohoi 07Fundatia Star of Hope Dorohoi 08Fundatia Star of Hope Dorohoi 09Fundatia Star of Hope Dorohoi 10Fundatia Star of Hope Dorohoi 11Fundatia Star of Hope Dorohoi 12Fundatia Star of Hope Dorohoi 13Fundatia Star of Hope Dorohoi 14Fundatia Star of Hope Dorohoi 15Fundatia Star of Hope Dorohoi 16Fundatia Star of Hope Dorohoi 17Fundatia Star of Hope Dorohoi 18Fundatia Star of Hope Dorohoi 19Fundatia Star of Hope Dorohoi 20Centre
DorohoiNews.ro, 05-12-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate

Farmacia Magistra Dorohoi - Campanie „Serviciu de măsurare a vârstei arteriale”

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

CENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Dorohoi News

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

EVENIMENTE

ARINIS - Gura Humorului

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Vindem, închiriem și cumpărăm spații comerciale în Dorohoi

Vindem, închiriem și cumpărăm spații comerciale în Dorohoi
1. Spațiu Comercial în Olinescu, în suprafață de 35 mp, ideal pentru fast food, fornetti, ...

Societate comercială din Dorohoi angajează. Vezi detalii!

Societate comercială din Dorohoi angajează. Vezi detalii!
SC Remus Prestige International SRL angajează pentrul punctul de lucru Dorohoi: - șofer-manipulator ...

SC angajează mecanici auto

SC angajează mecanici auto
SC angajează mecanici auto pentru un service. Relații la telefon: 0756471154 (Roxana Sufaru)

Vând frigider

Vând frigider
Vând frigider din 2002-2003 cu 350 de lei. Relatii la tel: 0741.994.063.

Caut să închriez garaj

Caut să închriez garaj
Caut să închriez garaj zona Plevna. Tel: 0748.475.623.

Caut să închriez apartament

Caut să închriez apartament
Familie cu un copil de 13 ani, căutăm să închiriem apartament mobilat sau nemobilat. Tel: 0746.346.265.

Vând tuică de fructe și vin

Vând tuică de fructe și vin
VAND TUICA DE FRUCTE SI VIN LA PRET NEGOCIABIL. RELATI LA TEL. NR. 0754523450

Caut bonă din Dorohoi

Caut bonă din Dorohoi
Caut bonă din Dorohoi. Mai multe informații la telefon 0745.869.750.

Primesc în gazdă

Primesc în gazdă
Primesc în gazdă. Mai multe detalii la telefon 0757.319.362.

Vând apartament cu 2 camere

Vând apartament cu 2 camere
Vând apartament cu 2 camere, 57mp utili, 2 balcoane, cu fața la soare și la strada principală ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro