Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

ziua mondiala sindrom down 04

Cu ocazia Zilei Moniale a Sindromului Down, Fundația Star of Hope România în parteneriat cu Federația Organizațiilor de părinți care au copii cu dizabilități (FOPCD) a organizat o serie de activități de sensibilizare și conștientizare a problematicii persoanelor cu dizabilități in proiectele dezvoltate din Iași, Botoșani, Dorohoi, Darabani, Suceava, Bîrlad, Huși, Babadag, Murgeni, Valea Seacă, București. 

Prin activitățile desfășurate s-au prezentat câteva dintre efectele benefice ale integrarii copiiilor cu Sindrom Down în cadrul comunității. 

Ne-am intalnit cu mic cu mare, ne-am imprietenit, ne-am jucat, am interactionat unii cu ceilalti si ne-am straduit sa fim cât mai creativi. 

La Dorohoi în cadrul centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Steaua Speranței”, au fost organizate un șir de activități artistico-plastice, de indemanare, prin care copiii Centrului si-au dovedit abilităţile  de socializare si integrare in grup. La aceasta activitate s-au alăturat elevi şi preşcolari de la Grădiniţa Corlăteni, Şcoala Corlăteni, Şcoala Carasa sub îndrumarea prof. Palamariu Gabriela și elevi de la Școala Spiru Haret Dorohoi cl. a VI a B sub indrumarea prof. Saviuc Lavinia. 

„Am început încet şi mergem mai departe, există nevoia de comunitate, iar noi am contribuit la rezolvarea ei prin voluntariat. Prin aceste acţiuni comunitare avem o şansă pentru a înţelege mai bine suferinţa şi nevoile celorlalţi. Aceste activități îi ajută pe elevii noştri să înţeleagă că trebuie să fie alături de cei defavorizaţi de soartă. Voluntariatul este ceea ce ne reprezintă, ne ajută să ne simţim mai valoroşi, mai buni..” (prof.Palamariu Gabriela).

Tot cu această ocazie am organizat o masă rotunda cu cadrele didactice din Grădinița Ștefan cel Mare și Sfânt Dorohoi, unde ne-am inceput activitatea acum 14 ani. Am derulat firul amintirilor și am realizat cum, cu pași mici și teamă, au fost integrați pentru prima dată copiii cu Sindrom Down in grupele de grădiniță. „Acest parteneriat a fost o provocare pentru fiecare dintre noi, deoarece lipsa informațiilor și a metodelor de lucru pentru copiii cu nevoi speciale nu erau cunoscute în clasă de către cadrele didactice. Așa că am început să organizăm cursuri de formare, atât pentru părinți cât și pentru cadre didactice, am adus lectori și expertiză din strainătate și cu pași mici am început să dăm sens copiilor cu dizabilități. Primii copii integrați în grupele de grădiniță au fost copiii cu Sindrom Down în Grădinița Stefan Cel Mare și Sfânt Dorohoi. Practic această integrare a fost puntea de lansare și integrare mai departe în învățământ.” (Coordonator Centru Star of Hope Camelia Topală)

„Copii cu nevoi speciale au nevoie de multe ore de terapie si ajutor din partea specialistilor si parinților. Este foarte greu să integrezi un copil dacă nu a urmat mai inainte un program specific de reabilitare și dacă nu a participat la activități de socializare. Practic in Centrul Star of Hope Dorohoi noi ii pregătim pentru integrarea la grădiniță, școală, comunitate. Alături de noi continua parinții și alți factori implicați. După integrarea copilului în grădiniță este importanta și necesară continuarea programului de terapie paralel cu grădinița” (psiholog Loredana Gherman)     

La clubul Elevilor Dorohoi sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii cu Sindrom Down au prins în coșulețe primele petale de ghiocei, vestind venirea primăverii.

CÂTEVA EFECTE BENEFICE ALE ACTIVITĂŢILOR DESFĂȘURATE AU FOST:
sensibilizarea elevilor, preşcolarilor şi părinţilor cu privire la problematica persoanelor cu sindrom Down;
transmiterea, catre comunitate, a ideii de solidaritate, toleranta si implicare. 
informarea si sensibilizarea preşcolarilor, şcolarilor şi cadrelor didactice cu privire la nevoile copiilor cu sindrom Down; 
strangere de mici fonduri pentru realizarea activităților

Sindromul Down nu este o boala, ci o schimbare genetica definitiva.
Copiii cu sindromul Down sunt deosebiți. Ei au ceva în plus: un cromozom.
Nimeni nu știe de ce se întâmplă această modificare genetică, din când în când, pe care copil il vizează sau în care familie poate sa apară. Copiii cu sindrom Down sunt ca toți ceilalți copii.
Au nevoie de iubire, de educație, de mișcare, de joacă. Ei zâmbesc, râd, plâng, se bucură de cadouri, visează, citesc, scriu. Au nevoie de sprijinul nostru. Ei se bazează pe noi, pentru a produce o schimbare!

Fiecare persoana cu Sindrom Down este unica in felul său. Gama de abilitati si dizabilitati, caracteristici, interese si realizari variaza foarte mult de la o persoana la alta. 

Fiecare persoana are aptitudini, inclinatii si talente proprii. Fiecare este un individ aparte si trebuie respectat ca atare. Prejudecatile in privinta persoanelor cu Sindrom Down trebuie eliminate. Fiecare trebuie sa aiba exact aceleasi posibilitati ca oricare alt om.

Copiii cu Sindrom Down au dreptul la o educatie eficienta! Cuvintele pe care le folosim in descrierea lor transmit un mesaj puternic, reflecta atitudini, convingeri si valori. 

E posibil, ca la un moment dat, în viaţa noastră să apară o persoană cu nevoi speciale, fie că nu vede, nu aude, e în cărucior cu rotile, nu poate gândi la fel de repede şi bine, sau se confruntă cu o altă dificultate. Poate il privim cu îngrijorare, teamă, compasiune. Şi ne dorim să-i oferim ajutorul, să-i fim alături, dar nu ştim cum să procedăm.

Prin activitățile desfășurate cu ocazia acestei zile  învăţam cum putem face viaţa unei persoane ,,mai frumoasă,, contribuind astfel la combaterea discriminărilor, astfel încât termenul „special” să nu fie privit ca o etichetă negativă.

Prin activitățile desfășurate la Centrul Steaua Speranței Dorohoi, Fundația Star of Hope a încercat să prezinte câteva din efectele benefice ale activităților de socializare si integrare a copiilor cu dizabilități, de acceptare a acestora în cadrul comunității.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

ziua mondiala sindrom down 04ziua mondiala sindrom down 02ziua mondiala sindrom down 05ziua mondiala sindrom down 09ziua mondiala sindrom down 01ziua mondiala sindrom down 03ziua mondiala sindrom down 06ziua mondiala sindrom down 08ziua mondiala sindrom down 07ziua mondiala sindrom down 10ziua mondiala sindrom down 11ziua mondiala sindrom down 12ziua mondiala sindrom down 13
DorohoiNews.ro, 23-03-2018

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro