Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Marea radiere

Serviciile de  Înmatriculări şi Permise din toată ţară sunt luate cu asalt, în această perioadă, de românii rezidenţi în Italia care cer radierea maşinilor înmatriculate în România.

Românii care au rezidenţă în Italia însă circulă cu maşini înmatriculate în ţara noastră au început să se prezinte la serviciile de înmatriculări din toate judeţele începând cu luna decembrie.

Atunci, în Italia, s-a modificat legislaţia fiind introduse restricţii pentru un rezident de a circula cu o maşină înmatriculată în altă ţară. Măsura a fost luată pentru că mulţi cetăţeni străini care locuiesc în Peninsulă îşi înmatriculau maşinile în alte ţări, pentru a beneficia de costuri ale asigurărilor mai reduse. 

La Iaşi, de la începutul anului, până miercuri, 9 ianuarie, au fost înregistrate 565 de cereri de radiere a unor vehicule, aproape 250 fiind depuse de români care locuiesc în Italia.

Cifra a fost mare şi în decembrie 2018, mai ales în a doua parte a lunii, când românii plecaţi în străinătate au venit în ţară fie în vacanţă, fie special pentru a-şi radia maşina. „Am pus la dispoziţia cetăţenilor înca două ghisee de radiere, să nu aştepte la rând. Procedura de radiere nu este  complicate şi se realizează de regulă în ziua depunerii cererii”, ne-a spus Vasile Zacornea, comisar-şef al Serviciului de Înmatriculări din Iaşi.

După modificarea Codului Rutier Italian, persoanele care şi-au stabilit rezidenţa mai mult de 60 de zile în Italia nu mai au voie să circule cu maşini înmatriculate în străinătate.

„Pentru nerespectarea dispoziţiilor mai sus menţionate, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro şi 2848 euro. În astfel de situaţii, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile") competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulaţiei vehiculului, transportul şi depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispoziţiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer ("foglio di via") pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancţiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian ("Codice della Strada").”, a transmis Ambasada României din Italia.

Alte precizări ale Ambasadei pe acest subiect:
• Înmatricularea în Italia a unui autovehicul înmatriculat în străinătate Cetăţenii români care doresc să îşi înmatriculeze în Italia autoturismele cu numere străine trebuie să se adreseze oficiului Autorităţii Rutiere italiene („Ufficio della motorizzazione civile") competent teritorial.
• Radierea din circulaţie a autoturismului înmatriculat în România, fără deplasare în ţară În situaţia în care intenţionaţi să radiaţi din circulaţie vehiculul înmatriculat în România, respectiv să îl scoateţi definitiv din România (export) şi nu vă puteţi deplasa în ţară, vă puteţi prezenta la cel mai apropiat oficiu consular pentru autentificarea unei procuri în vederea radierii. Pentru autentificarea procurii, trebuie să prezentaţi:
- Un document românesc valabil (paşaport sau cartea de identitate, inclusiv cartea de identitate italiană pentru cetăţenii români cu domiciliul în Italia);
- Datele de identificare ale persoanei ce urmează a fi împuternicită (numele, prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, denumirea autorităţii emitente şi data eliberării acestuia);
- O fotocopie a actului care atestă calitatea acestuia de proprietar. Procura se semnează în faţa consulului. Împuternicitul trebuie să solicite radierea vehiculului la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

• Transferul autoturismului în străinătate
Pentru transferul autoturismului în străinătate, titularul solicită Autorităţii Rutiere italiene ("Ufficio della motorizzazione civile") competentă teritorial, după predarea documentului de circulaţie şi a plăcuţelor de înmatriculare străine, eliberarea unui document de transfer ("foglio di via") şi plăcuţelor de înmatriculare temporare, conform art. 99 din Codul rutier, pentru a putea conduce vehiculul în afara Italiei. Autoritatea Rutieră italiană ("Ufficio della motorizzazione civile") se va ocupa de restituirea documentului de înmatriculare şi a numerelor aferente către autorităţile competente din România.

• Excepţiile prevăzute de art. 93, paragraful 1-ter
Dispoziţiile legale prevăd exceptarea de la această interdicţie a unor cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat. În cazul vehiculului deţinut în baza unui contract în leasing sau închiriat fără conducător auto de la o societate comercială din alt stat UE sau din Spaţiul Economic European (SEE), fără reprezentanţă în Italia sau în cazul existenţei unui contract de comodat în baza unui raport de muncă sau de colaborare cu o societate comercială dintr-un alt stat UE sau SEE care nu are stabilit în Italia un alt sediu secundar sau un sediu efectiv, cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de codul vamal comunitar, la bordul vehiculului trebuie să existe un document semnat de proprietar, cu dată certă, din care să rezulte titlul şi durata concesionării. În lipsa acestui document, titularul este considerat deţinătorul vehiculului. Noua reglementare nu prevede posibilitatea ca între persoane fizice să fie încheiat un contract de comodat.

• Prevederile valabile pentru cetăţenii nerezidenţi în Italia
Pentru cetăţenii străini nerezidenţi în Italia, rămân valabile prevederile articolului 132 din Codul Rutier italian. Cetăţenii români a căror şedere în Italia depăşeşte 3 luni, trebuie să se înscrie la primăriile din localitate, în registrele de cetăţeni europeni rezidenţi în Italia. Sursa: adevarul.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Marea radiere
DorohoiNews.ro, 11-01-2019

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro