Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Dor de Eminescu 0001

Sala Teatrului din Dorohoi a fost luni, 17 ianuarie 2011, gazda unei seri culturale intitulate ,,Dor de Eminescu”.Protagoniştii – elevii Şcolii Nr.8 ,,Mihail Kogălniceanu” Dorohoi care au omagiat personalitatea poetului nepereche de la a cărui ivire pe firmamentul culturii române s-au împlinit 161 de ani.
        În cadrul manifestărilor,la care au participat peste 300 de spectatori, elevii au prezentat un montaj literar-artistic cuprinzând recitări din creaţiile poetului, dar şi din lucrări semnate de poeţi consacraţi pe teme eminesciene. Versurile s-au împletit armonios cu piesele muzicale interpretate vocal, dar şi instrumental, la orgă şi chitară.Creaţiile eminesciene, în interpretarea înregistrată a lui Mihail Sadoveanu, pe fond muzical asigurat de elevi talentaţi, au imprimat momentului o notă de inefabil.
          Şcolarii au dat măsura talentului lor prin dramatizări ale unor fragmente din poemele eminesciene ,,Scrisoarea III” şi ,,Luceafărul” .
           Acurateţea rostirii replicilor, fiorul de care ,,actorii” erau pătrunşi,  fior pe care au reuşit să-l transmită şi numeroşilor spectatori, seriozitatea cu care şi-au asumat rolurile, , au constituit dovada trudei asupra textului literar, consecvenţei pregătirii pentru această manifestare, dar şi dorinţa fierbinte de a performa într-o manieră elegantă, în deplină concordanţă cu rigorile unui asemenea eveniment.
           La fel de emoţionante au fost gândurile pe care elevii Şcolii Nr.8 le-au dedicat Măritului geniu, prin creaţiile personale care au îmbrăcat, în funcţie de structura personalităţii elevilor, forme versificate (Anamaria Gîbu), fie adoptând formula eseului(Cezara Mîndrescu, Laura Vasilache).Scrierile lor lecturate cu adâncă trăire au generat clipe de pace a sufletului, de profundă meditaţie.Şi de o parte şi de cealaltă a sacenei s-a resimţit contopirea la unison a emoţiei într-un fior puternic, ca un prinos de recunoştinţă adus marelui poet:
         Într-o lume relativă
         Mai avem un nume sfânt,
         Eminescu-i România
         Tăinuită în cuvânt.
                     (Adrian Păunescu)
        Manifestarea a fost completată de interpretarea plină de sensibilitate a membrilor grupului VOCES al Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi, conduşi de înv. Paul Mihai Ciprian.
        Întreaga activitate a fost concepută de membrii Catedrei de limba şi literatură română şi coordonată de institutor Enea Leonid, consilier educatival Şcolii Nr.8 ,,Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.Recitatorii şi interpreţii au fost elevi ai claselor VA,VB, VID,VII C, VIIIA (prof.Cristina Bordianu),  VIII E(prof.Elena Mudrac)., VII A(prof.Victoriţa Raichel),II C ( prof. înv. primar Daniela Ionescu),IID( prof. înv. primar Cristina Vlăescu), III A(prof. înv. primar Laura Muntianu). (DorohoiNews.ro)

Mai multe imagini de la eveniment aici: http://mariuspetrescu.com/dor-de-eminescu/


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Dor de Eminescu 0001
DorohoiNews.ro, 19-01-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

20.01.2011 la 23:24

UN SPECTACOL DE INALTA TINUTA .FELICITARI.

20.01.2011 la 23:16

UN SPECTACOL DE INALTA TINUTA.FELICITARI TUTUROR CELOR CARE S-AU IMPLICAT IN REALIZAREA ACESTEI MANIFESTARI CULTURALE .TIMP DE DOUA ORE SPIRITUL EMINESCIAN A RENASCUT CU ADEVARAT.

19.01.2011 la 21:22

Minunat ca se mai intampla si asemenea evenimente la Dorohoi. Felicitari organizatorilor si copiilor care s-au implicat in realizarea acestui spectacol. Bravo, Scoala nr. 8!

19.01.2011 la 19:20

Felicitari pentru cadrele didactice ale scolii implicate in aceasta activitate, care cu dariure si devotament au initiat acest spectacol de mare valoare pentru Eminescu. De asemenea admir talentul elevilor care au depus tot ce au mai bun pentru a elogia pe marele poet national. Pe viitor le dorim mult succes si la mai multe realizari de acest fel!

19.01.2011 la 17:12

felicitari tuturor celor care au participa la acest spectacol,grupului VOCES dar si in mod special cantaretului LUCAS!!!...O fana...

19.01.2011 la 15:45

Nu e niciodata tarziu sa salutam cu sinceritate talentul, daruirea, profesionalismul, dorinta de bine, de frumos, de cultura si mai ales, valoarea!!! Felicitari cadrelor didactice de la Sc Nr.8 si copiilor care ne-au redimensionat dorul de Eminescu

19.01.2011 la 14:43

Cu mare placere am asistat si am apreciat munca tuturor celor implicati in cladirea artistica a acestui eveniment cultural cu care Dorohoiul se intalneste rar, conturat cu seriozitate si prin multa munca . Felicitari tuturor, elevi si profesori si succes mai departe !

19.01.2011 la 13:51

IN PRIMUL RAND FELICITARI CELOR CARE S-AU IMPLICAT IN REALIZAREA ACESTEI ACTIVITATI INEDITE ...SI RUSINE CELOR CARE NU AU STIUT SA APRECIEZE ..DE CE AU MAI VENIT DACA TOT NU LE INTERESEAZA ...ERAU CADRE DIDACTICE PENSIONARE CARE MAI PROFESEAZA INCA 1 SAU 2 ANI , SI AU PENSIE SI SALAR ...SA STEA ACASA SI SA CEDEZE LOCUL CADRELOR DIDACTICE TINERE CARE SE IMPLICA , DACA NICI CA SPECTATORI NU FAC FATA ...RUSINE CELOR CE AU DERANJAT SPECTACOLUL!!!!!!!!!!!!!DAR ORICUM NU SE SIMT CACI NESIMTIREA E PREA MARE !!!

19.01.2011 la 12:50

Bravo cadrelor didactice si elevilor sc.8 pentru acest spectacol. De mai multi ani nu am mai vazut asemenea eveniment in Dorohoi.

19.01.2011 la 08:56

nu poti decat sa te inclini in fata acestor copii nu poti decat sa elogiezi asemenea dascali felicitari tuturor

19.01.2011 la 08:42

o initiativa de toata lauda pentru d-nii profesori si invatatori care s-au implicat de la scoala nr.8.Bravo copii! Ati fost de nota 10, mai putin unii invatatori si profesori care au fost prezenti in sala, dar nu aveau nici o treaba cu spectacolul, au vorbit tot spectacolul ca niste gaste, au bruiat pe elevii care au muncit,mai bine nu veneau la spectacol lasau acele locuri pentru alte persoane care nu aveau loc pe scaune.Cred ca au venit din obligatiE fata de conducerea scolii si nu din placere. Rusine sa le fie!

19.01.2011 la 08:22

Un spectacol inedit, nu am crezut ca la Dorohoi poate sa renasca Eminescu, felicit organizatori,parinti, copii ce au intrepetat ireprosabil,iata ca sc. gen. 8 a demostrat celorlante sc. din Dorohoi ca sunt mult peste nivelul pe care il credeau, bravo voua,un amanunt foarte important pentru organizatori! nu mai invitati cadre didactice ce sunt paralel cu cultura chiar de sunt colegi vostri, au bruiat intregul spectacol ca niste GASTE NOAPTEA IN BEZNA, cu scuze de rigoare, inca odata FELICITARI!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro