Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

monedă împrumut

Mulţi români doresc să îşi refinanţeze creditele luate şi caută oferte avantajoase. Clienţii sunt interesaţi în mod special de refinanţările în lei şi le evită pe cele în monede exotice, conform unei analize realizate de infoStatistici.ro, primul instrument care analizează, prelucrează şi furnizează studii de piaţă în timp real din domeniul financiar-bancar. Pe termen scurt, românii preferă împrumuturile în monedă naţională, însă atunci când optează pentru credite imobiliare acceptă în euro.
Creditul în lei, de trei ori mai căutat decât în euro
   Românii preferă un credit în lei, pentru că este moneda în care sunt plătiţi, iar riscul fluctuaţiilor valutare este practic nul. "Aceasta arată că pe un termen relativ scurt, de cinci ani, românii se gândesc să se împrumute în moneda naţională", explică Alina Moşneagu, analist financiar în cadrul reţelei www.infoBancare.ro.
   Pentru un credit de 5.000 euro accesat în luna octombrie pe o perioadă de cinci ani, un român va plăti la sfârşitul perioadei de creditare un total de 7.424 euro, având o rată lunară medie de 124 euro. Raportat la venitul mediu lunar care în luna august a fost de 1.339 lei, respectiv 316 euro, gradul de îndatorare acoperit cu acest împrumut este de 39.24%.
   Pentru acelaşi credit în lei, suma platită la final va fi echivalentul în lei a 8.683 euro, cu o rată lunară medie de 145 euro, ceea ce creşte gradul de îndatorare la 45.88%.
   "Alegerea consumatorilor trebuie să pornească întotdeauna de la nevoia acoperită de suma împrumutată. Avantajul creditelor de nevoi personale în valută este că pot acoperi o gamă mai largă de nevoi deoarece suma împrumutată este mai mare, cu acelaşi venit, fără a avea nevoie de garanţii imobiliare. Totodată, şi suma finală de rambursat este mai mică, în condiţiile ideale în care fluctuaţia cursului de schimb este scăzută. Pe de altă parte, creditele în monedă naţională vin cu avantajul major că elimină din start riscul valutar, mai ales că majoritatea populaţiei este plătită în lei", a mai spus Alina Moşneagu.
Mai mulţi doritori de împrumuturi în euro
   Creditele imobiliare pe termen lung sunt foarte căutate de tineri. Aceştia optează pentru creditele în euro, deoarece majoritatea tranzacţiilor imobiliare se realizează în euro, România va trece la euro, iar creditele in lei vor fi transformate în împrumuturi în moneda europeană.
   În cazul unui împrumut în euro în valoare de 50.000 de euro pe o perioadă de 30 de ani, suma totală de plată este de 127.000 de euro, cu 40% mai mică decât în cazul unui credit în lei, când datoria totală ajunge la echivalentul în lei a 175.000 de euro. Procentajul se păstrează şi în cazul ratei lunare pe care împrumutatul o datorează: 354 de euro faţă de echivalentul în lei a 488 de euro.
   "Când vine vorba de achiziţia unei locuinţe sau în general de investiţii imobiliare pe termen lung, automat ne gândim la euro ca monedă de creditare. Alegerea este influenţată şi de suma maximă care poate fi luată cu un venit mediu pe economie, de 1.339 lei, respectiv 316 euro, în luna august. De exemplu, pentru un împrumut în euro, banca poate acorda cel mult 39.400 de euro, comparativ cu echivalentul în lei a 31.700 de euro. Costurile primează în aceste alegeri deoarece perioada mare de creditare nu permite previzioanarea vreunui trend valutar sau posibilitatea planificării detaliate, fără abateri ale cheltuielilor implicate", spune Alina Moşneagu.
Refinanţările în lei, de patru ori mai solicitate decât în euro
   Clienţii preferă pentru refinanţarea creditelor de nevoi personale să opteze pentru produsul
în lei, evitând refinanţările în monede exotice (franc elveţian, yen japonez). "Românii au învăţat din experienţa anilor anteriori, după ce creditele în monede exotice, care făceau cu ochiul şi celor mai sceptici dintre potenţialii clienţi ai băncilor, au ajuns un coşmar pentru cei care s-au încumetat la un astfel de împrumut", este de părere analistul financiar Alina Moşneagu.
   Pentru un credit de 20.000 de euro contractat pe zece ani, suma finală de plată este de 30.400 euro în cazul produsului în euro, iar rata lunară este de 254 de euro. În cazul produsului în monedă naţională, datoria totală ajunge la echivalentul în lei a a 34.700 euro, sumă plătită cu o rată lunară de 290 de euro.
   "Luând în considerare caracteristicile actuale ale ofertei de creditare, tot mai mulţi români îşi îndreaptă atenţia către un produs care le oferă posibilitatea să consolideze într-o singură rată lunară toate datoriile acumulate, fie că este vorba de credite de nevoi personale sau pentru achiziţie de bunuri, imobile ori chiar de carduri de credit. Instituţiile financiare răspund prompt acestei noi nevoi, produsele de refinanţare fiind tot mai des întâlnite în ofertele speciale", explică Alina Moşneagu.
Ponderea creditelor în euro, în scădere
   Soldul creditelor de peste 20.000 lei acordate în euro a crescut în primele nouă luni cu peste 6%, la echivalentul a 156,1 miliarde lei, reprezentând în continuare 59% din totalul sumelor datorate, în timp ce împrumuturile contractate în lei au urcat cu 1,65%, la 88,66 miliarde lei, potrivit BNR, citat de Mediafax. Avansul soldului creditelor în euro, exprimat în lei, a fost susţinut şi de creşterea cursului de schimb de la finele lunii septembrie cu 0,92% comparativ cu rata de la 31 decembrie 2009.
   Ponderea creditelor acordate în euro în total împrumuturi s-a situat la 58,1% în septembrie 2009, dar a scăzut uşor la finele anului trecut, la 57,9%, pentru ca ulterior să urce până la 59% în lunile august şi septembrie 2010.
   În acelaşi timp, ponderea creditelor în lei a scăzut de la peste 34% în septembrie şi decembrie 2009 la 33,5% după primele nouă luni ale acestui an.
   Soldul împrumuturilor de peste 20.000 lei acordate în dolari a fost de 7,8 miliarde de lei la finele lunii septembrie, în scădere cu 4,46% faţă de finele anului trecut.
   Totodată, creditele acordate în alte valute însumau în septembrie 11,87 miliarde de lei, cu 1,82% mai mult comparativ cu luna decembrie 2009.

Sursa: ziare.ro
 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

monedă împrumut
DorohoiNews.ro, 10-11-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro