Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

LAPTOP_GAMING_

Există multe probleme de care vă puteți lovi în timp ce cumpărați un gaming laptop. S-ar putea să vă încurcați în diferitele tipuri de termeni de plăci grafice și modul în care acestea afectează performanța. Poate că nu știți ce panou de afișare să alegeți. Sau poate nu sunteți sigur de diferența dintre DLSS și Ray Tracing. 

Iată o listă practică care conține sfaturile de care ar trebui să țineți cont la achiziționarea unui gaming laptop. Această listă conține nu numai sfaturi generale pentru componentele comune, ci și o serie de alte lucruri pe care oamenii uită cu ușurință să le observe. 

1. Alegeți un sistem de operare

Un sistem de operare a rămas întotdeauna cadrul central prin care controlăm totul. În timp ce Windows a rămas de mult timp standardul de aur pentru jocurile pe calculator, alte platforme precum macOS și Linux au și ele utilitatea lor. Citiți mai jos și decideți care este cazul dvs. specific de utilizare:

Provenind dintr-o linie de lansări, Windows de la Microsoft s-a transformat cu adevărat. Cel mai recent Windows 10 este un sistem de operare care funcționează rapid și eficient. Dacă sunteți genul de jucător care dorește un ASUS gaming laptop cu o gamă largă de suport și compatibilitate pentru aproape toate jocurile existente, Windows 10 este soluția potrivită.

În afară de faptul că Windows este actualizat în mod regulat, există și mai multe motive pentru a cumpăra un laptop Windows, deoarece cel mai nou Windows 11 este pe cale să fie lansat de Microsoft. Windows va permite unui utilizator o experiență simplă, oferindu-i în același timp un echilibru sănătos de alegere pentru modificări personalizate. Așadar, pentru un gamer care vrea să treacă direct la treabă, optați pentru Windows.

Deși Linux nu este un singur sistem de operare, ci nucleul mai multor sisteme, această platformă populară a fost folosită de câțiva utilizatori care preferă simplitatea și puterea de a personaliza o mulțime de elemente. Linux deține doar aproximativ 3% din cota de piață, ceea ce reprezintă parțial motivul pentru care nu vedeți multe modele de ASUS gaming laptop care să vină preinstalate cu el.

Cu toate acestea, Linux oferă un nivel mai bun de personalizare în comparație cu alte platforme. Puteți să instalați distribuții Linux ușoare și chiar să rulați Android pe Linux.

În plus, starea jocurilor pe Linux progresează în fiecare zi. Există o multitudine de jocuri pe care Linux le poate rula nativ. Cu toate acestea, este mai bine să rămâi la Windows până când știi exact în ce te bagi.

Popularul sistem de operare patentat de Apple a fost admirat de utilizatori pentru ușurința de utilizare și pentru fluxul de lucru simplu. Cu toate acestea, jucătorii care doresc să investească într-un gaming laptop trebuie să fie conștienți de compatibilitatea limitată a macOS atunci când vine vorba de jocuri. Nu numai că hardware-ul este mai puțin suportat, deoarece macOS este exclusiv Apple, dar sistemul de operare în sine nu este un mediu stabil pentru jocuri. Deși există jocuri precum Cuphead, League of Legends și Minecraft: Java Edition care rulează bine pe un Mac, jucătorii se vor strădui să își găsească jocurile preferate pe macOS.

2. Cunoașteți-vă procesorul (CPU)

Un procesor este, în esență, creierul sistemului, iar atunci când investiți o sumă mare de bani într-un ASUS gaming laptop, este mai bine să alegeți un creier care poate gândi rapid. Iată care sunt punctele de care trebuie să țineți cont atunci când judecați un CPU:

Companii precum Intel și AMD lansează anual procesoare îmbunătățite, iar diferitele generații reprezintă o modalitate utilă de a le clasifica. Generațiile mai noi sunt construite pe o tehnologie mai nouă și sunt mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, de exemplu, un Intel i7-11700K (a 11-a generație) este mai rapid decât un i7-6700K (a 6-a generație). Atunci când doriți să cumpărați un nou laptop, străduiți-vă să obțineți o generație mai nouă. În acest fel, procesorul laptopului dvs. va fi la zi și va putea rezista câțiva ani de jocuri înainte de a fi nevoit să îl înlocuiți.

Unul dintre cei mai importanți factori în selectarea unui procesor este aflarea vitezei de ceas a acestuia. Fără a deveni prea tehnic, viteza de ceas a unui procesor este viteza cu care un procesor poate executa mai multe instrucțiuni simultan. Viteza ceasului se măsoară în GHz, ceea ce înseamnă că un procesor de 3,2 GHz va executa 3,2 miliarde de cicluri pe secundă.

Cu toate acestea, pe măsură ce apar procesoare mai noi, designul și arhitectura acestora se schimbă, ceea ce poate însemna că un procesor vechi, cu o viteză de ceas mai mare, poate fi învins de unul mai nou, cu o viteză mai mică. Prin urmare, este mai bine să comparați două procesoare din aceeași generație.

La fel ca viteza ceasului, este important ca un CPU să aibă mai multe nuclee pentru o performanță mai bună. Cores acționează ca niște unități separate care ajută un CPU în esență să facă mai multe sarcini și să lucreze rapid. Acest lucru se întâmplă atunci când o singură sarcină mare este împărțită în diferite fire de execuție (părți) și fiecare fir de execuție individual este atribuit unor nuclee diferite.

Regula de bază este că, cu cât faceți mai multe activități multitasking, cu atât mai multe nuclee ar trebui să alegeți. Veți găsi un procesor cu două nuclee într-un laptop de lucru de bază. Dacă doriți să vă jucați și să efectuați alte sarcini grele, căutați un ASUS gaming laptop cu un procesor cu șase până la opt nuclee. Când vine vorba de fire de execuție, căutați un CPU cu 6 până la 8 fire de execuție pentru o performanță mai bună.

3. Atenție la placa grafică (GPU)

La fel cum procesorul unui laptop gestionează diverse instrucțiuni, GPU-ul acestuia îndeplinește aceeași funcție pentru procesele grafice intensive, cum ar fi producția video și jocurile. Un GPU bun este un atu important pentru un gamer care dorește să obțină acele framerate-uri fluide și o experiență bună. Cu toate acestea, GPU-urile vin în două forme. 

Un GPU integrat se referă la o placă grafică care își împarte spațiul și memoria în același loc cu un procesor. Termenul integrat înseamnă că acestea sunt găzduite (integrate) împreună pe același cip. Așadar, un CPU cu grafică integrată va putea să gestioneze atât procesele CPU, cât și cele ale GPU-ului împreună.

Din cauza memoriei partajate și a altor caracteristici, GPU-urile integrate sunt mai slabe din punct de vedere al performanței în comparație cu un GPU dedicat. Prin urmare, grafica integrată este mai potrivită pentru jucătorii ocazionali care doresc să joace jocuri cu cerințe grafice reduse și care se concentrează mai ales pe ieșirile video, cum ar fi Netflix sau YouTube. Jucătorii serioși ar trebui să se limiteze la GPU-uri dedicate.

Grafica dedicată se referă la o placă grafică care vine instalată separat de CPU. Această placă funcționează are resurse independente și nu împarte cu procesorul dvs. memoria care vine sub formă de VRAM. Așadar, ori de câte ori vedeți un RTX 2070 cu 8 GB VRAM, acea memorie va fi folosită doar pentru jocuri și alte procese video.

Deoarece un GPU dedicat nu își pune în comun resursele cu CPU-ul, acesta este mai potrivit către gamerii cu utilizare medie și intensă, care nu doresc să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea grafică și framerate-ul. În plus, editorii video care caută un hardware de editare mai bun ar trebui să se orienteze către un GPU dedicat pentru munca lor.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

LAPTOP_GAMING_
DorohoiNews.ro, 20-04-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro