Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Prof_Stoica Iulia-Maria

Activitatile din sfera educatiei globale pornesc de la premiza parteneriatului, a valorizarii experientei fiecarui partener, a comunicarii clare, a intelegerii depline a rolului asumat si a responsabilizarii.
    « Saptamana Educatiei Globale » incurajeaza tineri si profesori sa intreprinda un proiect de educatie globala in scoala, reflectand asupra felului in care sa se trateze fenomenul excluderii, al inegalitatii prin discutarea fenomenului de globalizare.
    In perioada 15 – 20 noiembrie 2010 are loc la Colegiul « Ghica » proiectul « PACEA SI NONVIOLENTA PENTRU COPIII LUMII » din cadrul « Saptamanii Educatiei Globale » ; Scopul proiectului este de a oferi posibilitatea elevilor de a se integra in activitati extrascolare, de a se implica in actiuni de combatere a violentei si de a duce un mod de viata pacifist ; este un exercitiu de solidaritate, de actiune civica, pentru promovarea si protejarea comuna a drepturilor copiilor, intr-o lume afectata de criza economica globala. Obiectivele proiectului sunt constientizarea si respectarea drepturilor omului si a drepturilor copilului, constientizarea provocarilor globale  referitoare la pace si nonviolenta, cinstirea si pretuirea personalitatilor care au militat si militeaza pentru mentinerea pacii in lume, formarea deprinderilor de a lucra in echipe si multe altele.
    In proiect au fost implicati ca beneficiari directi 400 de elevi din clasele IX-XII din institutii de invatamant implicate, din Colegiul « Ghica » si partenerii, ca beneficiari indirecti : profesori, parinti, invitati cu abilitati in domeniu, elevi.
    Echipa de proiect este formata din doamnele profesoare : Hangan Diana, profesor limba romana, Cucoreanu Gianina, profesor limba engleza, Stoica Iulia-Maria, profesor limba franceza, Ifrim Monica, profesor limba engleza si din elevele : Ungureanu Carina, clasa a-X-a A, Ursan Stefania, clasa a-X-a G, Hrab Diana, clasa a-XII-a E. Echipa isi desfasoara activitatile sub indrumarea doamnei profesoare Puiu Otilia, consilier educativ.
    In cadrul proiectului echipa organizeaza diverse activitati in parteneriat, astfel :
-    Expozitie in holul liceului intitulata « Pacea expusa in colaje inedite » coordonator prof. Cucoreanu Gianina.
-    Dezbatere cu elevii claselor a-XII-a cu tema “Factorii care ameninta pacea lumii”, invitat un reprezentant de la Centrul Militar judetean, coordonator prof. Hangan Diana.
-    Concurs de scurt metraj “Sa lasam tot ceea ce ne inconjoara sa traiasca in pace”, clasele a XI-a, coordonatori prof. Cucoreanu Gianina si prof. Hangan Diana.
-    Concurs, joc de rol « Personalitati care au militat pentru pace », clasele a-X-a, coordonator prof. Stoica Iulia-Maria.
-    Concurs de eseuri reflective in limba franceza si in limba engleza « Pacea prin corespondenta », coordonatori prof. Stoica Iulia-Maria si prof. Puiu Otilia.
-    Excursie tematica « In cautarea pacii si prieteniei » coordonatori prof. Constantin Xenia si prof. Ignat Luminita.
-    Slujba religioasa dedicata pacii “Ruga pentru pacea lumii” Protopopiat Dorohoi, Biserica Nasterea Maicii Domnului, Bisericuta de lemn Virgolici, coordonator prof. Ifrim Monica.
-    Program artistic, teatru, dans, muzica, voia buna si arta isi vor da mana cu mana, copiii unindu-se cu totii intr-un singur cantec sfant « Sa fie PACE in lume !» Evenimentul cultural-artistic are loc la Sala Teatrului din Dorohoi si se va desfasura gratie partenerilor : Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Primaria Municipiului Dorohoi, Casa de Cultura a Municipiului Dorohoi, Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi, UM 1189 Botosani, Gradinita nr.9 “Stefan cel Mare si Sfant” Dorohoi, Scoala cu clasele I-VIII “ Dimitrie Pompeiu “ Broscauti, Scoala de Arte si Meserii “Ion Pillat” Dorohoi si Scoala nr.8 “Mihail Kogalniceanu” Dorohoi, coordonator prof. Ifrim Monica.
    Ca rezultate ale proiectului sunt pliante, colaje, afise, decupaje, eseuri, referate, desene, portofolii, publicarea exemplelor de bune practici in revista scolii, filme, popularizarea activitatilor in presa locala.
    « HRANESTE-TI SUFLETUL CU PACE ! » este sloganul « Saptamanii Educatiei Globale » 2010 la Colegiul National « Grigore Ghica » Dorohoi, coordonator prof. Stoica Iulia-Maria. (DorohoiNews.ro)

 

 

 

Autor: DorohoiNews.ro 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Prof_Stoica Iulia-Maria
DorohoiNews.ro, 16-11-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

21.11.2010 la 14:00

Isteria desenelor face ca fiecare eveniment sa devina ceea ce nu se doreste: timp pierdut, ore reprogramate, adica HAOS in viata elevului! Oare francezii sau alti straini, nu-si dau seama ca suntem un popor sanatos cu o Conducere slaba, care vede numai profit si functii mari, prin mita si minciuna ?

19.11.2010 la 19:09

dupa atata munca se observa rezultatele! bv noua(celor ce s-au implicat in activitate)\:d/

19.11.2010 la 13:27

exact, Andra, Ştefania are dreptate. Nu contează dacă am avut timp liber sau nu, ideea este că ne-am implicat şi rezultatele au fost pe măsură. Până la urma urmei, după un timp, nimeni nu va întreaba în cât timp, cum s-a făcut, ci, ce s-a făcut:)

18.11.2010 la 21:10

andra nu conteaza daca am avut sau nu timp liber important e ca a iesit o activitate super si suntem mandre de asta :d

18.11.2010 la 17:48

astea, fetele au avut ceva timp liber?:O cand le-am vazut, erau la scoala, alergau dintr-o parte in alta, toata lumea trageau de ele. bravo! serios...jos palaria in fata lor! ps: alexandra cu ce a participat la chestia asta?

18.11.2010 la 17:46

ce au fost cu filmuletele alea asa de violente? nu trebuia sa se promoveze pacea? mie mi s-a parut altceva in rest, felicitari mi-a placut treaba cu covorul rosu,sa stiti, dar la spectacol, aia cu crucea rosie nu avea nicio treaba, nu mi-a placut expozitia de pe hol, merge, a ma inveselit atmosfera eseuri....ne-a zis cineva ceva de eseuri?nu... felicitari

18.11.2010 la 16:04

Ce conteaza cine este iubit si cine este urat .important ii ca copii au muncit impreuna cu profa ca sa faca ceva frumos .Asa ca cei care comenteaza sa munceasca si ei si sa se pregteasc ca noi si mai apoi sa ma pupe in cur...sul zilei de maine

17.11.2010 la 21:48

si uite caa mi-am scris numele

17.11.2010 la 21:48

stiu ca profesoara nu e iubita de elevi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa acuzam toata activitatea. dumneaei face niste activitati foarte interesante, iar activitatea de azi a fost super, degeaba zieti voi aici. nu caracterizati personajele doar dupa un criteriu ca posibil sa fie niste personaje foarte complexe si bune din inauntru. felicitari echipe de proiect, mai ales copiilor, ca ei au muncit!

17.11.2010 la 20:59

da\' scrieti-va numele daca tot o admirati atata pe stoica iulia maria.sau se admira singura?

17.11.2010 la 20:08

da' scrieti-va numele daca tot o admirati atata pe stoica iulia maria.sau se admira singura?

17.11.2010 la 18:59

felicitari doamnei profesoare si elevilor din clasa a 10 care astazi au avut activitatea in aula (chinezu a fost super )

17.11.2010 la 18:58

felicitari echipei de proiect, a fost o activitate foarte frumoasa si sa vazut ca sa depus foarte multa munca, inca odata felicitari

17.11.2010 la 16:28

felicitari pentru manifestarile de astazi! doamnele profesoare au fost de nota 10!nu e usor sa organizezi o astfel de manifestare si....doar cine nu organizeaza nimic poate spune ca e usor. inca o data, felicitari!

17.11.2010 la 11:42

Felicitari pentru activitate! sunt fericit sa vad ca se implica cineva, mai ales din ghica. Si, anonim, nu cred ca e adevarata afirmatia ta, avand in vedere ca sunt pus in tema cu campania electorala. Inca o data felicitari echipei de proiect pentru initiativa si munca depusa!

16.11.2010 la 09:39

Vorbeste despre pace si nonviolenta o femeie care incearca sa cumpere alegerile pentru presedintele consiliului elevilor si care spune ca pune 10 celor care ii voteaza candidata . Lamentabil .

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro