Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

NonViolenta

Intr-o lume in care valorile par sa isi piarda tot mai mult sensurile ,iar virtutile tind sa devina simple notiuni abstracte in care doar visatorii mai par sa creada,intr-o lume in care toata lumea spune multe si face prea putine,mai exista, se pare ,si oameni care cred in puterea unui cuvant cum este pacea.

     O scoala poate si trebuie sa fie un loc al pacii.Daca exista vreun lucru care sa ne poata deschide ochii catre vremuri mai bune,catre pace,acel lucru este educatia,beneficiile educatiei fiind de durata,intrucat copiii care le dobandesc le vor transfera generatiilor urmatoare.

In perioada 15-21 noiembrie 2010 ,la Grupul Scolar “Al.Vlahuta “Sendriceni se va derula  proiectul “Porti deschise pacii si nonviolentei” din cadrul “Saptamanii Educatiei Globale “,proiect educational  initiat de prof.Macovei Loredana,prof.Gafitanu Corina si prof.Musca Sanda.

     “Daca vrem sa ajungem la o adevarata pace in aceasta lume,atunci va trebui sa incepem de la copii”-acesta a fost sloganul proiectului educational ,realizat in parteneriat cu Scoala”A.I.Cuza” Dorohoi (coordonatori:prof.Gaina Minodora,prof.Paduraru Liliana,prof.Apostol Carmen si inv.Lupu Dorina) si Grupul Scolar ”Regina Maria”(coordonatori:prof.Sandu Mariana si prof.Malenchi-Gafitanu Oana).

Parteneriatul educational urmareste constientizarea de catre elevi a necesitatii unui climat de pace,pentru o buna dezvoltare personala si a societatii,activitatile inscrise in cadrul proiectului fiind diverse:

    -“Pacea in culori”-elevii Grupului Scolar”Al.Vlahuta”Sendriceni si elevii Scoli“A.I.Cuza” Dorohoi au avut prilejul sa realizeze prima lor expozitie  comuna de pliante ,desene,afise,mesaje si fotografii care exprima pacea si nonviolenta in randul oamenilor,in localul Grupului Scolar”Al.Vlahuta”Sendriceni;

    -“Scrisori pentru pace”-realizate de elevii-parteneri si trimise reciproc prin intermediul ”elevilor mesageri ai pacii”;

    -“Mainile pacii”-o actiune simbolica prin care elevii si profesorii-parteneri au spus “NU VIOLENTEI!”,lasand amprenta palmei lor si un mesaj ca semn al pacii si nonviolentei in “Cartea de onoare a pacii” realizata de elevii  Grupului Scolar”Al.Vlahuta”Sendriceni;

    -Vizionarea filmului “Turtles can fly”  in cadrul Grupului Scolar”Al.Vlahuta”Sendriceni-film dedicat”tuturor copiilor inocenti din lume,victime ale razboaielor politice”,la aceasta activitate participand si elevi ai Grupului Scolar”Regina Maria”Dorohoi;

    -“Sa exmatriculam violenta din scoli”-dezbatere publica ,administrarea de chestionare elevilor,distribuirea de materiale  informative in scopul dezvoltarii in randul elevilor a comportamentului nonviolent;    -“One day,one goal”-marcarea unui gol pentru pace –in cadrul unei activitati sportive (joc fotbal)intre echpe de elevi de la Grupul Scolar”Al.Vlahuta”Sendriceni,Grupul Scolar”Regina Maria”si Colegiul National”Grigore Ghica “Dorohoi.   

“Marsul pacii”,punctul culminant al activitatilor din cadrul proiectului educational initiat de Grupul Scolar “Al.Vlahuta”Sendriceni,desfasurat Joi,18 noiembrie 2010,prin participarea elevilor si cadrelor didactice de la Grupul Scolar”Al.Vlahuta”Sendriceni,Scoala”A.I.Cuza”Dorohoi si Grupul Scolar”Regina Maria”Dorohoi s-a dorit a fi un gest simbolic,invitand oamenii sa se gandeasca la pace,la o societate lipsita de ura si violenta.

    Marsul s-a desfasurat pe strazile municipiului Dorohoi,iar prin gestul lor tinerii si profesorii care i-au insotit au vrut sa promoveze valorile familiei,toleranta si pacea dintre oameni.

   “Speram ca,prin acest mars al pacii,oamenii sa constientizeze ca pot fi mai buni cu semenii lor.  S-a numit <> dar nu in sensul opus razboiului,ci in sensul tolerantei fata de semeni”,a spus unul din profesorii initiatori ai proiectului educational”Porti deschise pacii si nonviolentei”.  (DorohoiNews.ro)

 



Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

NonViolenta
DorohoiNews.ro, 19-11-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

16.12.2010 la 23:37

"Învăţământul românesc a fost foarte bun atât timp cât în conducerea MEC au existat numai PROFESORI cu rezultate la catedră şi o conduită morală. Revoluţia din 1990 = a pus pe picior de egelitate întâi toate liceele: ( liceul de poliţie = liceu militar = liceu pedagogic =liceu textil = liceu agricol ! ) = a desfiinţat din Statutul Personalului Didactic funcţia de inginer, aceştia fiind asimilaţi cu ,,profesor" = a acordat gratuit titlul de PROFESOR domnilor ingineri care au venit în învăţământ prin închiderea intreprinderilor şi desfiinţare CAP şi IAS = a dat mână liberă Inspectoratelor să organizeze examene pentru definitivat cadrelor fără studii corespunzătoare şi fără a respecta metodologia legală ( în Botoşani s-a organizat o sesiune la Şcoala de cooperaţie unde şi muncitori necalificaţi au putut promova definitivatul !) = Absolvenţii Colegiilor de limbă engleză şi educaţie fizică li s-au dat dreptul să se titularizeze pe catedre de învăţător = PROPUNERE : studiaţi structura Ministerului Justiţiei şi calculaţi câte CADRE DIDACTICE sunt angajate şi faceţi paralelă cu structura MEC şi analizaţi câte persoane cu studii medii şi superioare străine de ÎNVĂŢĂMÂNTUL ROMÂNESC funcţionează ! DECI -vom avea calitate în Învăţământul Românesc când vom avea în fruntea noastră CADRE DIDACTICE (nu asimilaţi) şi o Lege şi un Statut demn de noţiunea de educator, dascăl şi pedagog . Atâta timp cât procesul instructiv educativ este asimilat cu procesul tehnologic - NU CEREŢI ŞI NU AŞTEPTAŢI MAI MULT ! Şi AŞA E PREA MULT, ŞI ASTA SE DATOREAZĂ CADRELOR DIDACTIC FORMATE îN LICEE PEDAGOGICE ŞI FACULTĂŢI PEDAGOGICE CU PESTE 20 - 30 . ANI VECHIME . Cu respect , M Gaina, Botoşani" Asta scria "doamna" profesoara acum cativa ani Acum e "director" Una din protejate nici nu este calificata sa lucreze in scoala ei si vine tot din sistemul pe care il blama in 2006 (scoli de 2 lei, cu diplome pe bani), dar despre asta se va vorbi de la minister pentru ca la judet se lauda ca inspectoarea generala i-a fost eleva si ca "madam Hutuleac nu are ce sa-mi faca"

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro