Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Silviu Padurariu

Cadrele didactice de la Colegiul Grigore Ghica Dorohoi, în data de 6 martie, trebuiau să-și primească salariile pentru luna februarie. Acestea au avut răbdare câteva zile în speranța ca problema se va rezolva, dar începând de joi au început să se agite spiritele, deoarece unii profesori au rate la bănci, întreţinere, chirii, copii studenţi şi nu se întrevedea nici o speranţă de a primi vreun semnal favorabil din partea forurilor superioare.

În consecință, cadrele didactice începând de joi, au decis să protesteze prin încetarea lucrului timp de o ora. Silviu Pădurariu, împreună cu directorul adjunct Lucia Mistrinescu s-au deplasat la Primăria municipiului Dorohoi unde au avut o întrevedere cu primarul Dorin Alexandrescu, în cadrul cărei  s-a încercat rezolvarea acestei probleme. Dupa cum se știe, primăria nu are de unde asigura fondurile necesare plății acestor salarii, drept pentru care primarul Alexandrescu a luat legătura mai departe cu Ministerul.

“Cine a împărțit bugetul pe trimestre, a făcut o mare greșeală deoarece în trimestrul trei,  în perioada de vară când profesorii sunt în concediu, nu se desfășoară cursuri și implicit cheltuielile sunt mult diminuate, au fost alocate sume mai mari decât cele alocate pentru primul trimestru din acest an. Cineva trebuie să-și asume răspunderea pentru transferarea acelor sume dintr-un cont în altul și aici este problema, se pasează răspunderea de la Ministerul de Finanțe la Ministerul Educației, de la administrația locală la nivel de minister și până la urmă nimeni nu rezolvă nimic. Nefiind satisfăcute de răspunsul primit de la Primărie, cadrele didactice au decis să nu mai intre la ore în ziua de vineri, elevii fiind trimiși acasă. Aceste proteste vor continua până la rezolvarea problemei salariale”, a declarat Silviu Pădurariu reprezentant al organizației de sindicat.



“Începând de luni şi alte unități de învățământ se vor alătura protestului cadrelor didactice de la Grigore Ghica, respectiv Grupul Şcolar Regina Maria şi unele grădiniţe din Municipiul Dorohoi“, a mai completat Silviu Padurariu.

Cadrele didactice au anunţat că nici luni nu vor intra la clase, vor veni la şcoală dar nu vor face ore, încă nu ştiu ce să le spună elevilor.
“Lucrurile sunt foarte complicate, pentru că sunt ratele la bănci care nu sunt achitate de colegii noştrii şi pentru care vin tot felul de înştiinţări, sunt facturile pentru diferite utilităţi mai mult decât atât, vineri un coleg nu a avut cu ce să îşi achite abonamentul pentru transport, femeile de serviciu de la grădiniţe care fac naveta, toţi colegii cer de la sindicat o părere, ce pot să facă mai departe. Noi ne străduim, luăm legătura cu toate organele abilitate ale statului dar degeaba dacă nu se rezolvă problema în cursul acestei săptămâni, închidem şcolile pur şi simplu, plecăm acasă, sau ne căutăm un alt serviciu. Sperăm în întocmirea unor documente în cazul în care problemele vor fi rezolvate, care să ne dea garanţia că aceste probleme salariale nu se vor mai repeta pe viitor”, a declarat pentru Dorohoi News, Liviu Romanescu preşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ.



La această oră, nici elevii şi nici directorii şcolilor din Botoşani şi Dorohoi nu ştiu dacă luni de fac ore în marile licee. Totul stă la mâna profesorilor, singurii în măsură să decidă dacă luni vor intra la cursuri chiar şi în condiţiile în care statul nu a rezolvat problema salarizării.

 

“În şcolile din judeţul Botoşani au avut loc proteste joi şi vineri, prin suspendarea cursurilor joi la Laurian şi Mihai Eminescu, două ore cât şi la Dorohoi la Colegiul Grigore Ghica. Dacă vor mai fi astfel de acţiuni de protest, nu sunt acţiuni organizate sindical, nu sunt conflicte de muncă sau conflicte de interese conform legii, sunt pur şi simplu proteste ale oamenilor faţă de nerespectarea contractelor individuale de muncă care prevăd o dată fixă pentru plata salariilor, dată care nu a fost respectată,” a declarat pentru Dorohoi News, Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani. (DorohoiNews.ro)

Autor: Dorohoinews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Silviu Padurariu
DorohoiNews.ro, 12-03-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

16.03.2011 la 19:54

sa traiasca domn' Costica!!1 cel mai tare om de servici!!!

14.03.2011 la 15:54

e frumos cand e greva:)) Ba pornim alarma :))) ori mergem la o tigara:))Forta 11h:))si forta Bambu Bar=))) asta e valabil pentru tot localul:)) PS:Dragi profesori:* Faceti greva macar 2 luni ca vine caldurica si nu avem chef de ore:)))

13.03.2011 la 23:14

cred ca ar trebui sa fim anuntati si noi din timp cu o zi macar inainte daca se fac sau nu ore.sunt copii care fac naveta ..la ei nu va ganditi?..degeaba ziceti voi ca am fost anuntati sa plecam acasa,ni s-a spus sa stam la ore si ei profesorii au plecat la primarie,am stat aproximativ 2 ore degeaba la sc:(....sunt a 12 ,am de invatat nu de pierdut timpul la sc.

13.03.2011 la 21:57

buna seara... ce pot spune, sunt elev in clasa a12-a dar despre asta nu ma plang ca vai vine bacalaureatul... cine a avut de invatat, a invatat pana acum... si daca profesorii nostri fac greva, fiti fericiti si invatati in acest timp liber pe care-l aveti. n-am inteles de ce tot atata scandal ,, vai bietii elevi"... dar nimeni nu se gandeste ,, vai bietii profesori"... am profesori in clasa care chiar nu fac pregatire... si traiesc din ce castiga... si chiar isi dau silinta pentru a ne invata si a ne pregati cat mai bine pentru bacalaureat. Bucurati-va dragi elevi si parinti, stati mai mult acasa, dormiti mai mult, sunteti mai odihniti si puteti invata toata ziua:-??. Sunt profesori in Ghica pe care-i stimez si-i voi aprecia toata viata si sa dau mici exemple, ar fi doamna profesoara Hura, domnul profesor Mandrescu, doamna Puiu... s.a. La ei cine se gandeste cand stii ca traiesc dintr-un salar... ba mai mult se intampla ca in familia lor ambii parteneri sa munceasca in invatamant. Lasand la deoparte profesorii ce merita trasi in teapa ca pe timpul lui Vlad Tepes sau al inchizitiei... trebuie sa deschidem ochii si sa acceptam realitatea asa cum e ea.

13.03.2011 la 21:20

profesorii se plang de salarii mici? pai daca spaga e mare si de la atatia elevi de ce se mai plang de exemplu la regina maria se lasa elevii de scoala si renunta din cauza domnului Ailenei Valerica si Haldan Ofelia profesor de contabilitate respectiv de franceza;) ar trebui impuscati astfel de oameni

13.03.2011 la 20:37

pe mine una dak ma chiama sambata la recuperare nu merg...poate sa-mi puna sute de absente...eu ii inteleg k nu li se dau salariile dar nici asha in bataie de joc sa se faca greva...mie una imi place sa merg la sc mai ales k sunt la colegiul national grigore ghica:)))=)))....dak ma duc maine degeaba la sc ...pornim iar alarma:))))=))))

13.03.2011 la 19:39

Bine ca faci pregatire cu alti profesori. Copilul meu,elev la sc.generala, face pregatire,impus( ba ca nu e bun, ba ca nu e atent, ba ca e obiect important,si este chemat de zece ori pe saptamana pe acest motiv),cu aceeasi profesori ai clasei si tot nu este suficient.Dar nu putem spune nimic.

13.03.2011 la 18:59

pt elev ghica : daca esti unul dintre acei elevi "deosebiti" care face orele la splendid si care niciodata nu are marunt( de o cafea si o tigara sau de un energizant), spunand mereu ca " mi-a dat babacu pentru pregatire....da'eu am plusat suma...." atunci este de inteles de ce iti trebuie pregatire...mai ales ai celor 7 ani de acasa...

13.03.2011 la 18:43

Elevii si parintii au motive sa fie ingrijorati pentru ei, dar pe noi cine ne crede ca traim din salariu?

13.03.2011 la 17:35

eu sunt a 12 a ... si ori fac ore ori nu fac tot una e ...ca am niste profesori deosebiti :))))....noroc de pregatirea pe care o fac cu alti profesori....

13.03.2011 la 16:53

foarte bine faceti greva... nu va lasati.!! nu intrati la ore pana nu va dau salariul...

13.03.2011 la 14:43

ar trebui sa se hotarasca mai repede ca tot noi pierdem..dupa avem de recuperat mai multa materie intr-un timp mai scurt..indeosebi claselor de a 12a nu le trebuie greva

13.03.2011 la 14:25

sper sa se termine cat mai repede greva. nu vreau sa fie copiii nevoiti sa faca recuperari.

13.03.2011 la 13:54

greva sa fie fratilor:D

13.03.2011 la 13:12

pacat,mare pacat ca nu se fac ore...:(( =))

12.03.2011 la 22:30

luati de la basescu.....

12.03.2011 la 21:24

Sc 8 nu face greva?:-w

12.03.2011 la 18:47

mie unu imi place greva :))

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro