Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

foto Ghica

Chiar dacă chimia este complexă  și pare intimidantă, elevii CNGG au pornit cu încredere, pe drumul spre experimentarea și înțelegerea lumii chimice. Chimia este într-o relație permanentă și reciprocă cu viața și, așa cum spunea academicianul Marius Andruh, este știința cu, probabil, cea mai puternică componentă estetică. Dincolo de frumusețea demersului experimental, susținută și de alte științe, chimiștilor le place să vorbească despre frumusețea moleculelor pe care le sintetizează, despre frumusețea proprietăților și a aplicațiilor practice găsite. 

Elevii CNGG au vorbit mereu prin rezultatele obținute la olimpiade și concursuri, dar și la Bacalaureat și admitere la facultățile de profil ( Medicină, facultăți tehnice etc.). Chiar dacă anul școlar ”s-a oprit” din cursul normal în martie, rezultatele obținute până atunci au demonstrat pasiune și implicare: locul I la etapa Județeană a Olimpiadei de Chimie - Cozma Anna și calificare la etapa națională, locul I la Concursul de Chimie Cristofor Simionescu - Cozma Anna, locul al III-lea la Concursul de Chimie Cristofor Simionescu - Leonte Raluca , locul al III-lea la Concursul de Chimie Cristofor Simionescu -Apetrei Smaranda. Felicitări! 

Anna Cozma: „Pentru mine chimia este  povestea al cărei limbaj trebuie deslușit cu grijă și dedicație, cu pasiune și încrederea că vei fi mereu răsplătit pentru efortul depus. Ea este soluția tuturor celor ce ne înconjoară, cheia înțelegerii naturii și nu numai.” 

Raluca Leonte: „Chimia este o știință care va avea asupra vieții o influență imensă și o amplă aplicare.” (Goethe) Mărturisesc că la începutul drumului meu în descoperirea tainelor chimiei am pășit oarecum timidă și ușor înfricoșată de complexitatea pe care o înfățișa, iar totul arăta ca un joc al minții la care uneori pierzi, alteori câștigi. Acum sunt convinsă că parcurgerea acestei materii nu se poate face decât cu dăruire și implicare. Cu fiecare oră de chimie, cu fiecare reacție descoperită, mă avânt mai puternic în frumusețile acestei lumi și simt că mă apropii din ce în ce mai mult de enigmele naturii, ale vieții. Astfel, mi-am descoperit pasiunea pentru chimie, și odată cu ea, dorința de a afla cât mai multe lucruri noi. După multa muncă și aspirație spre perfecționare, am devenit părtașa concursurilor de chimie - piatra de încercare care m-a ajutat să-mi pot " măsura" nivelul de pregătire. După multe bucurii, dar și dezamăgiri, am reușit să înțeleg că premiile câștigate au fost cea mai dragă  răsplată .” 

Smaranda Apetrei: „Chimia m-a atras și m-a fascinat încă din generală, iar mai târziu a devenit o pasiune pe care am fructificat-o, participând la numeroase concursuri care mi-au dat șansa să mă afirm. Îmi doresc să excelez și să continui pe această cale a performanței.” 

Flavia Condurache: „Chimia a apărut în viața mea ca o provocare. La început, nu eram convinsă de abilitățile mele în acest domeniu, însă am descoperit dragostea pentru chimie...căci până și dragostea are formulă chimică. Pasiunea pentru chimie mi-a stârnit dorința de autodepășire, iar fiecare rezultat a contribuit la clădirea mea ca om. Desigur că succesul are aromă dulceagă, dar munca depusă pe parcursul anilor a adus plusvaloare cunoștințelor mele. De asemenea, pot mărturisi sincer că relația mentor-discipol este cu totul specială, căci s-a întemeiat pe o comunicare excelentă. Am învățat și că un eșec este frustrant, într-adevăr, dar gestul de a o lua de la capăt, înarmat cu mai multă ambiție este cel care va aduce succesul.” 

Alexandra Barbacariu: „Câștigătoarea Premiului Nobel în chimie, Marie Curie, afirma: Mă număr printre cei care cred că știința are o frumusețe aparte. Cred că același lucru l-am simțit și eu atunci când am descoperit această fascinantă lume a chimiei, încă de la primele ore de chimie. Chiar dacă, la prima vedere, universul substanțelor chimice și al reacțiilor poate fi arid, consider că nu există o bucurie mai mare decât aceea de a ajunge la rezultatul corect după ore lungi de trudă și de a înțelege lumea ce ne înconjoară. Pot spune că pentru mine chimia este un mod de a fi, o pasiune care trece dincolo de orele de școală. Bazându-mă în continuare pe sprijinul profesorilor școlii, cărora le mulțumesc pentru tot ajutorul acordat, sper că voi putea face parte cât mai mult timp, din acest univers complex, dar minunat al chimiei”

Anca Gafincu: „Chimie - cine ar fi crezut că o un cuvânt relativ anost ar putea îngloba o multitudine de fenomene și reacții ce stau la baza întregului Univers? La primele interacțiuni pe care le-am avut cu această materie, am subestimat profunzimea și complexitatea chimiei, dar am reușit să mă îndrăgostesc iremediabil de la prima ora de anorganică din liceu completând puzzle-ul cu partea organică. Chimia și-a pus clar amprenta pe modul meu de a privi viața, având o influență decisivă în a-mi alege drumul mai departe. Evident că fiecare lucru se leagă de un om - cel care este capabil să confere sens și culoare teoriei. Toate acestea se datorează profesorilor mei, care mi-au oferit un sprijin și un model de a fi om de calitate prin puterea propriului exemplu” 

Andreea Dănilă: „Chimia. Pentru unii o simplă materie. Pentru mine însă, este o problemă de viață. M-am îndrăgostit de chimie încă de la prima întâlnire. Am fost mereu atrasă de științele exacte și am vrut să descopăr orice aspect pe care îl aduce existenței noastre. Pentru mine, chimia este o artă -poți crea, descoperi, transforma. O pasiune. Am avut momente în care confruntarea cu diferite probleme și-a  găsit rezolvarea în chimie. Eram însetată de a cunoaște tot mai mult și adoram momentele când scriam formule la tablă sau făceam diferite experimente. Mi-am ales specializarea științele naturii pentru a-mi satisface această dorință de cunoaște și nu o regret. Dacă ar trebui să aleg din nou, cu siguranță aș merge pe același drum.” 

Denis Stoican: „Am fost la concursurile de chimie din pasiune. Mă fascinează faptul că putem cunoaște cum și de ce se întâmplă anumite lucruri, putem înțelege și experimenta. Îmi să învăț să folosesc aceste cunoștințe pentru binele comun. Mi-a plăcut să asemăn chimia cu universul: există reguli bine stabilite, dar dacă iți folosești imaginația poți să descoperi lucruri extraordinare. Viitorul se vede interesant din perspectiva chimiei”

Chimiștii de la CNGG nu se vor opri în demersurile lor spre cunoaștere, dar, deocamdată, le doresc tuturor elevilor vacanță plăcută, iar celor care au examene, mult succes! (prof. Nicorici Sonia, coordonator Centrul de excelență - Chimie)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

foto Ghica
DorohoiNews.ro, 16-06-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament

Vând apartament
Vând apartament decomandat cu două camere, etaj intermediar, în zona centrală a municipiului ...

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA
Suntem alaturi de nasii NINA si LIVIU GHERASIM,in aceste clipe grele cand mama Aurica a trecut la cele ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro