Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

concurs

La concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, din 202 candidați înscriși, au fost prezenți 191, din care 145 au obținut note mai mari de 7 cu o promovabilitate de 77%, comparativ cu media națională care a fost de 65,8%, ceea ce demonstrează o bună pregătire teoretică și reale competențe de management educațional.

Și-au exprimat opțiunile pentru funcția dorită și pentru unitatea de învățământ preferată un număr de 143 de candidați, ceea ce denotă interesul de a conduce unitățile de învățământ pe care le pot manageria eficient și profesionist.

Pentru cele 103 posturi de director și 33 de posturi de director adjunct existente în unitățile de învățământ preuniversitar sunt 195 de opțiuni înregistrate. Cea mai mare concurență este la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Dorohoi unde sunt câte 3-4 candidați pentru funcțiile de director și director adjunct. În general, opțiunile candidaților au fost pentru școlile în care sunt sau au fost  titulari sau școli din raza de domiciliu.

De asemenea, există 20 de unități de învățământ pentru care nu s-a înregistrat nicio opțiune, 12 din mediul rural și 8 din mediul urban, după cum urmează: Grădinița cu PP „Șotron” Botoșani, Grădinița cu PP „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Grădinița cu PP Nr. 6 Botoșani, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, Liceul „Demostene Botez” Trușești,  Școala Gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi, Școala Gimnazială „Teofil Vâlcu” Hănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Dângeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca, Școala Gimnazială Nr. 1 Stăuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, Școala Gimnazială Nr. 1 Gorbănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Mitoc, Școala Gimnazială Nr. 1 Bălușeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Cândești, Școala Gimnazială Nr. 1 Copălău,  Școala Gimnazială „Acad. Al. Zub” Vârfu Câmpului, Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara, Școala Gimnazială „Nicolae  Călinescu” Coșula și Școala Gimnazială „Tiberiu Crudu” Tudora.

Pe această cale anunțăm că pentru unitățile școlare menționate anterior nu se va constitui comisie de interviu, drept urmare mulțumim pentru implicare reprezentanților acestor UAT-uri și consiliilor profesorale din aceste unități de învățământ.

Candidați singuri pe loc sunt în total 71, din care 30 sunt în mediul urban, 41 pentru unitățile de învățământ din mediul rural.

Câte 2 candidați pentru aceeași funcție sunt în 28 de unități de învățământ, din care 16 în mediul rural  și 12 în mediul urban.

Șapte unități de învățământ au mai mult de 2 candidați pentru aceeași funcție, dintre care una este din mediul rural și 6 sunt din mediul urban.

Conform Calendarului de concurs, proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021, în centrul special organizat la Palatul Copiilor Botoșani. În ceea ce privește organizarea și planificarea interviurilor pentru candidații rămași în cursă, probele vor începe cu candidații singuri pe loc.

Anexa la Ordinul Ministrului Educației nr. 4597/2021 – Metodologie privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Capitolul II, Art. 5, prevede la lit. c)
„c) Comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învățământ, constituită prin decizie a inspectorului școlar general, având următoarea componență:
1) președinte - un inspector școlar; 
2) membri:
a) doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare ale unității de învățământ, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral. Consiliile profesorale din unitățile de învățământ vor desemna cei doi membri titulari în comisie și un membru supleant. În cazul centrelor județene de excelență, inspectorul școlar general desemnează două cadre didactice titulare cu performanțe profesionale deosebite la concursuri și olimpiade școlare.
 b) un reprezentant al consiliului local, desemnat prin hotărâre a consiliului local, respectiv un reprezentant al consiliului județean/ consiliului local al sectorului municipiului București, desemnat prin hotărâre a consiliului județean/local al sectorului, în cazul unităților de învățământ special, centrelor școlare pentru educație incluzivă și CJRAE/CMBRAE.
În cazul în care, în termen de 10 zile de la data solicitării, autoritățile locale nu-și desemnează reprezentantul, atunci membru de drept al comisiei de evaluare a interviului devine cadrul didactic desemnat ca membru supleant de către consiliul profesoral al unității de învățământ. În cazul cluburilor sportive școlare, palatelor și cluburilor copiilor, reprezentantul consiliului local este înlocuit de un reprezentant al Ministerului Educației, desemnat prin ordin al ministrului.
c) un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management instituțional și/sau management educațional.
3) Fiecare comisie este asistată tehnic de un secretar, fără drept de evaluare. Acesta poate fi informatician sau cadru didactic cu abilități de operare pe computer.”

Prin Hotărâri de Consiliu Local și Hotărâri de Consiliu Județean au fost desemnați câte un reprezentant în comisiile de evaluare pentru fiecare unitate de învățământ, cu excepția UAT-urilor: Santa Mare, Ipotești, Răuseni, Mihăileni, Mihălășeni, Hlipiceni; în acest caz reprezentantul CL va fi înlocuit cu al treilea profesor desemnat de Consiliul profesoral al școlii.

Toate unitățile de învățământ au desemnat în comisiile de evaluare câte 3  profesori, 2 cadre didactice titulare plus o rezervă.

În ceea ce privește unitățile de învăţământ universitar, menționăm că Universitatea „Al. I. Cuza” Iași a desemnat 3 profesori universitari, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a desemnat 33 de cadre didactice universitare în comisiile de concurs, iar Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a desemnat un reprezentant al instituției.

Lista cu situațiile problemă, cuprinse în Anexa 2 la Procedura de interviu nr. 34362/25.10.2021, este postată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la adresa https://isjbotosani.ro/management/management-institutional/concurs-directori-directori-adjuncti.html.

Această listă va fi completată cu situațiile problemă realizate de membri comisiei județene de organizare a concursului și vor fi publicate pe site-ul ISJ pe data de 8 noiembrie 2021, conform calendarului.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

concurs
DorohoiNews.ro, 05-11-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro