Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

intrebare_3

Ca urmare a mediatizarii cazului prezentat pe larg de toate posturile de televiziune, in care se aduce la cunostinta tuturor despre femeia muscata de caini marti seara in curtea unei institutii publice din Bucuresti, care in dimineata zilei de 28 ianuarie a incetat din viata, am primit de la cititorii nostri, la rubrica Tu intrebi… noi raspundem, nenumarate sesizari despre existenta unor caini fara stapan in diferite zone ale orasului. Referitor la cazul femeii ucisa de caini medicul Ioan Florescu, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul Bagdasar-Arseni, a calificat cazul drept unul dintre cele mai grave dintre cele cu care a avut de-a face de-a lungul carierei sale."Sunt afectate tegumentele de la nivelul scalpului, membrele superioare de la umăr până la articulaţii, membrele inferioare de la şold până la tălpi. S-au distrus tegumente, sunt efecte importante, s-au distrus muşchi pe toată suprafaţa, nervi, vase", a spus Ioan Florescu.
   Va cerem permisiunea, dumneavoastra, cititorilor Dorohoi News, sa ne acordati un ragaz pentru a ne documenta, pentru a intreba pe directorul societatii de Servicii Publice Locale cum isi propune sa evite astfel de tragedii in municipiul Dorohoi.
   Redactia Dorohoi News, va propune o dezbatere ONLINE cu privire la acest subiect cu rugamintea de a raspunde la doua intrebari care se contureaza in jurul „celui mai bun prieten al omului”:
1. Ar fi o solutie eliminarea fizica, fara nici un fel de exceptie, a cainilor comunitari care isi petrec vremea pe strazile oraselor Romaniei sau adunarea lor in regim de urgenta?
2. Care institutie ar trebui sa dispuna masuri  pentru a evita astfel de tragedii pe viitor?

   Vom reveni cu amanunte in editiile urmatoare. (DorohoiNews.ro)


 Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

intrebare_3Dorohoi caini fara stapanDorohoi caini fara stapan (2)Dorohoi caini fara stapan (3)
DorohoiNews.ro, 29-01-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

01.02.2011 la 19:29

Sunt de parere ca toti caiini vagabonzi sa fie adunati.Cine ii doreste sa plateasca sterilizarea si sa il ia acasa si sa il tina in curte.Ceilanti sa fie eutanasiati.Observ ca se da mai multa atentie cainilor decat oamenilor fara adapost.Eu sunt in varsta si stiu ca pe vremuri cine lasa cainele dezlegat pe strada platea o amenda usturatoare.Asa ar trebui si acum Amenda de cel putin 1000 lei pentru caini cu stapan si lasati liberi din curte.Ceilanti sa fie EUTANASIATI

31.01.2011 la 08:39

eu ca alegator si platitor de taxe si impozite in Dorohoi astept o reactie,o declaratie a primarului orasului privind aceasta problema sau se asteapta sa fie omorati si la noi oameni pe strada ca in Bucuresti.....

30.01.2011 la 01:51

sunt de acord cu cristina in totalitate

29.01.2011 la 22:35

Oamenii (boschetarii)nu sunt primiti in spital, acum nu cotizeaza la CAS dar probabil candva au cotizat...pentru semenii nostri nu se face nimic...“Deranjează pacientii care au nevoie în primul rând de curăţenie şi de condiţii optime pentru a-şi recupera sănătatea. Cu atât mai mult, cu cât niciunul dintre oamenii străzii nu suferă de vreo boală cronică, practic aceşti oameni nu au ce căuta în spital. Ei vin aici, pentru că au găsit adăpost si pana in prezent observ ca nu s-a facut nimic in acest sens”, a declarat doctorul Valerian Andries...deci nu cheltuiti banii (pe care tot nu ii aveti)pe javre, cu banii aia sprijiniti oamenii strazii nu cainii strazi.

29.01.2011 la 21:17

ce mai la deal la vale ,iubitorii de potai sa-i ia la ei in casa si sa-i creasca ,sa -i omoare dracului.Taiem miei ,oi ,porci tot felul de animale si cand e vorba de caini ,vaiiii e suflet si el.Da mielutu nu e tot suflet?

29.01.2011 la 19:44

Asezarea urbană(orașul) este spațiul în care oamenii locuiesc și își desfășoară activitatea. Reprezintă forma superioară de organizare a habitatului uman datorită infrastructurii și unor facilități ca: iluminat public, alimentare cu apă curentă, canalizare, rețea electrică, telefonie, cablu TV, Internet,transport în comun etc. Mediul urban asigură condiții superioare de viață locuitorilor printr-o serie de servicii ca: siguranța și ordine publică, ocrotirea sănătății, educație, învățământ superior și cercetare, administrație publică (inclusiv curățenie și ecarisaj), cultură (teatre etc),servicii financiar-bancare etc Oameni buni cum putem încadra această glumă proastă ce ne manâncă zilele în categoria unui oraș? Vechi drumuri de care cu urme de asfalt fosil ce datează de la mijlocul secolului al XX-lea din care iese „praf de nu te vezi„ și peste tot vezi „câinii bulucind prin garduri„. Arhitectură și peisagistică urbană? Mediu curat ? Locuri de joacă pentru copii? Prezent? Viitor? NUUUUUUUUUUUUUUUU! Gropi vechi flancate de borduri noi, Câini, crâșme, dărâmîturi ce miros îngrozitor, fabrici închise,pavele promise, șomeri,gunoaie,noroi , promiscuitate, lipsa siguranței pe străzi, radare , taxe, impozite etc Asta-i tot !

29.01.2011 la 11:26

Intradevar si Dorohoiul se confrunta cu asemenea situatii in care practic esti nevoit sa treci printr'o haita de caine, expunandu-ti viata la un pericol. Fara dar si poate acesti caini ar trebui sa dispar, intradevar acest caz a fost mediatizat peste tot, citeam undeva pe un site de socializare tot felul de opinii, ar trebui sa aspiram la o "tara ca afara", unde nu exista asemenea caini vagabonzi si unde stapanii strang in urma animalelor orice fel de mizerie. Cat despre institutii? DSP-ul parerea mea. Multumim ca tine-ti cont de parerea cititorilor sa sa speram ca atat domnul primar cat si restu` angajatilor din primarie, citesc acest articol! Poate putem face ceva!

29.01.2011 la 09:25

Chiar e o mare problema si in Dorohoi cu acesti caini fara stapan... Locuiesc in apropiere de scoala unde merg copiii mei, dar le este frica sa mearga singuri, deseori intra in casa plangand... Am numarat eu intr-o zi, 18 caini gramada. Mi-este mie, adult, frica deoarece sunt agresivi, latra... Ar trebui stransi de urgenta... Ce ong-uri in Dorohoi? Macar castrati sa nu se mai inmulteasca... Chiar va rugam, implicati-va si scapatin-ne de acesti caini ce ne terorizeaza! Multumim ca macar ne ascultati opiniile...

29.01.2011 la 08:06

Din pacate,problema cainilor fara stapan este peste tot.In orasele mari sau mici dar si la sate.De vorbit se tot vorbeste despre ce trebuie facut,se infiinteaza organisme si asociatii,se scot legi (CARE ORICIM NU SE RESPECTA),dar din pacate,concret se face foarte putin.Din pacate Asociatile de protectie a animalelor nu isi fac datoria.Poate nici nu avem in Dorohoi aceasta asociatie, dar daca omori un caine se sesizeaza si vin sa ancheteze.Au fost cazuri cand aceste asociatii au adunat cainii obtinand fonduri pentru gazduirea lor si apoi i-au eliberat pe campuri pe la 50-100 km distanta de orase.O solutie ar fi sensibilizarea cetatenilor sa-si redirectioneze 2 % din impozit catre un ONG de animale.S-a gandit cineva cate boli ale aparatului respirator le datoram fecalelor de caine,acestea se usuca,se transforma in pulberi,pe care le respiram zi de zi...De ce sunt copii mici asa de sensibili la boli ale aparatului respirator?Va rugam sa mergeti la spital sa intrebati cate persoane au tratat cu muscaturi de caine si la ce costuri se ridica un asemenea tratament.Daca tot ati inceput aceasta discutie continuati cu profesionalismul care va caracterizeaza...mergeti mai departe...poate scapam orasul de cainii fara stapan.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro