Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Marcel Dupu

Cotidianul „Adevărul" a derulat în perioada 11 – 25 ianuarie, campania „Top 5 profesori cu care Botoşaniul se mândreşte". Timp de două săptămâni, cititorii au putut să-şi voteze favoriţii.

În cadrul acestei campanii au fost 10 nominalizări:

- Gheorghe Oniciuc -profesor de matematică la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani
- Zâna Puianu - profesoară de română la Şcoala 16 din Botoşani
- Laurenţiu Palade - profesor de muzică Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" şi "Liceul de Artă"
- Viorica Hucai, profesor de română la Şcoala 3 din Botoşani
- Rodica Mighiu, profesor de limba română, inspector şcolar
- Gabriela Mangâr, profesor de franceză, Colegiul A.T. Laurian Botoşani
- Artur Bălăucă - profesor de matematică l Şcoala 7 din Botoşani, pensionar
- Angelica Bozianu - profesor învîţîmânt speial la Centrul Şcolar de Educaţie  Incluzivă
- Cameilia Olaru, profesor de română, Truşeşti
- Marcel Dupu, profesor de muzică, Palatul Copiilor Dorohoi

Criteriile care au stat la baza nominalizărilor sunt:

Reputaţie şi integritate.

Ţine cont de cât de cunoscut este profesorul pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu elevii! Este cunoscut drept „făuritorul de olimpici?" A combătut abandonul şcolar? Atunci merită nominalizat! Trebuie să fie un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate.

CV-ul profesorului.
Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Inovaţie şi cercetare.
Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Cele mai multe voturi obţinute în cadrul campaniei „Top 5 profesori cu care Botoşaniul se mândreşte", le-au obţinut:

-Marcel Dupu, profesor de muzică Palatul Copiilor
-Gabriela Mangâr, profesoară de franceză la Colegiul „AT.Laurian"
-Gheorghe Oniciuc, profesor de matematică la Colegiul „Mihai Eminescu"
-Laurenţiu Palade, profesor de muzică la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga" 
-Zâna Puianu, profesoară de română la Şcoala 16 Botoşani

Profesorul Marcel Dupu îşi duce viaţa în slujba artei şi a tradiţiilor. Cunoscut ca fiind cel care a înfiinţat Orchestra „Mugurelul" de la Dorohoi, îndrăgitul dascăl a cucerit în decursul anilor inimile tuturor botoşănenilor.

Numele său s-a auzit deseori rostit pe scenele din ţară şi din străinătate cu ocazia suceselor înregistrate cu copiii de la Orchestra "Mugurelul". A absolvit Şcoala Populară de Artă Botoşani, apoi Facultatea de Muzică, cu o licenţă susţinută în cadrul Universităţii „George Enescu" din Iaşi, urmată de un masterat în Management Educaţional în cadrul Universităţii „Petre Andrei" Iaşi. Ani la rând a condus Clubul Copiilor din Dorohoi, iar acum este director la Palatul Copiilor din Botoşani.

Marcel Dupu a înţeles repede că un mijloc eficient de sensibilizare a copiilor şi tinerilor este muzica, aceasta fiind destul de generoasă prin piesele muzicale de valoare (folclor, colinde). Mulţi copii din Dorohoi au trecut prin mâna profesorului îndrăgostit de artă şi de tradiţii. Datorită profesorului lor, mulţi au intrat în tainele unui istrument muzical popular trompetă, clarinet, vioară, fluier, acordeon, ţambalul, contrabasul, braciul, tobă cu cinel, cobza, canto popular, obiceiurile populare.

La Clubul Copiilor şi Elevilor din Dorohoi, cât şi în afara acestuia(spectacole, concursuri), profesorul le-a arătat copiilor ce înseamnă spiritul de echipă. De mici i-a ajutat să-şi formeze deprinderi de a mânui un instrument popular, de a-şi dezvolta dorinţa de competiţie, limbajul adecvat vârstei (prin receptarea şi învăţarea unor texte pline de substanţă) şi nu în ultimul rând latura artistică, emoţională.

Marcel Dupu a dorit să îndrepte elevii spre artă, spre cultura noastră tradiţională, pentru a-i îndruma pe calea recunoaşterii valorilor estetice şi deosebirii acestora de nonvaloare, de noncultură.

Cu Orchestra „Mugurelul" formată din copii şi adolescenţi de la Clubul din Dorohoi, profesorul Marcel Dupu a ridicat sălile în picioare în toată ţara şi în afara ei. Pentru meritele sale, Primăria Dorohoi i-a acordat titlul de cetăţean de onoare. Acum îşi continuă munca artistică la palatul Copiilor din Botoşani, iar proiectele sale îndrăzneţe vizează în continuare lupta cu nonvaloarea şi promovarea tradiţiilor româneşti.

Felicitări domnului Marcel Dupu pentru locul ocupat în acest clasament. (DorohoiNews.ro)

Sursa: adevarul.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Marcel Dupu
DorohoiNews.ro, 07-02-2012
19Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

16.02.2012 la 21:43

Profesorul Marcel Dupu? Cu un simt special pentru muzica-notam intr-un articol de prezentare al orchestrei Mugurelul-,cu un anumit fel de a fi,intodeauna deschis,de o sinceritate nedisimulata,indragit de elevi,colegi si parinti,cu un stil febril si o imagine joviala,domnul director este un artist in adevaratul sens al cuvantului,Un \"brand\" al Dorohoiului,care aduce mai aproape de solisti si de public,suflul muzicii,cu o dorinta dusa pana la pasiunea care arde,pentru a comunica valorile muzicale si a cultiva respectul pentru adevarata si cea mai complexa dintre arte-MUZICA. Bravissimo!

09.02.2012 la 11:28

FELICITARI SI MULTA SANATATE LA TOATA FAMILIA.

09.02.2012 la 11:24

SA VA TINA DUMNEZEU SANATOS SA NE BUCURATI CU PREZENTA D TRA CIT MAI MULT TIMP

08.02.2012 la 19:51

UN OM DEOSEBIT, CUM RAR POTI INTILNI ! TE IUBIM SI ITI DORIM NUMAI REALIZARI. MULTA SANATATE .

08.02.2012 la 18:38

FELICITARI,DOMNULE PROFESOR!Dorohoienii se pot considera norocosi ca sunteti de-ai lor. Talentul dv.,dragostea si daruirea pentru muzica le-ati pus la picioarele lor ,iar rezultatele lor nu au incetat sa apara.Tot respectul pentru MUNCA dv. dar si pentru felul in care ati ales sa va traiti viata!

08.02.2012 la 13:58

Toata stima si recunostinta noastra!Sunteti un om demn de urmat.

08.02.2012 la 09:23

Va felicit,va admir in continuare si-mi doresc sa va intalnesc!

07.02.2012 la 23:29

Un exemplu ca om, ca profesionist, un exemplu ca familist, ca prieten. Multumim pentru tot ce ati facut si faceti pentru noi si colectivul nostru! Multumim pentru ca ne-ati aratat ce inseamna cu adevarat o echipa!

07.02.2012 la 22:55

Se adevereste zicala: " a fi domn e-o intamplare; a fi om ii lucru mare". Un om mare prin definitie si structura. Felicitari pentru indarjirea de a rezista marlaniei vremurilor actuale si pentru patriotismul - local si national. La multi ani domnule Profesor si MAestre!

07.02.2012 la 19:49

HARUL,TRUDA,DEVOTAMENTUL și DRAGOSTEA PENTRU FRUMOS caracterizează OMUL ȘI PROFESORUL MARCEL DUPU. Meritați tot respectul și recunoștința noastră.

07.02.2012 la 14:12

mi-a facut placere sa citesc aceasta stire felicitari sunteti un mare exemplu pt mine

07.02.2012 la 12:06

Sa ne traiti!Din punctul nostru de vedere sunteti un indragostit al artei, al instrumentului popular.Ce bine e atunci cand suntem cu dv.!

07.02.2012 la 12:02

Va felicitam !si eu mi-as dori sa va urmez,daca dv.o sa ma incurajati ca si pana acum

07.02.2012 la 11:38

Inca o data CINSTE LUI! Marcel Dupu= Arta de a darui!Pentru a fi cel mai bun, trebuie sa oferi calitate, profesionalism si incredere, iar toate acestea sunt daruite din suflet de catre domnul profesor precum " arborele care daruieste".

07.02.2012 la 10:55

Felicitari maestre!Le meritati pe deplin.

07.02.2012 la 10:39

Multumim BUNULUI DUMNEZEU ca avem asemenea oameni printre noi.

07.02.2012 la 10:10

Felicitari!Imi aduc cu drag aminte cand eram colegi la Casa de Copii nr2si anii au trecut si rezultatele au fost pe masura.Multa munca,copii fericiti,parinti linistiti pentru ca ai lor copii se indreapta spre perfomanta,fiecare dupa putere.Sa ai grija de tine ca sa te avem multi ani alaturi!

07.02.2012 la 09:23

Un OM de MARE VALOARE!FELICITARI, DOMNULE PROFESOR!

07.02.2012 la 09:12

Respect dlui Dupu pentru toata sinceritatea, perseverenta si inalta calitate profesionala dovedita constant in activitatea domniei sale.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro