Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Dumitru Chelariu

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcu făcut „Cetațean de onoare” al comunei Pomârla la inițiativa primarului Dumitru Chelariu. Acesta din urmă va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care va cere acordare acestui titlu ministrului.

Anul 2014 începea pentru COMUNA POMARLA cu resurse limitate, aproape de zero..culminand si cu o alocare “zero” in “epoca Turcanu” (referire facand la fondurile alocate si de CJ ..asteptari mari de la cetateni – realitati bugetare crunte. Multumesc si acum pentru empatie (referire facand la interventia d-lui Catalin Flutur in sedinta CJ ) ..si va asigur ca nu era o falsa empatie..insa din pacate empatia nu rezolva salariile angajatilor care cu un an in urma au stat 5 luni fara salarii pentru a fi posibila sustinerea finalizarii proiectului integrat FEADR Masura 322..iar in 2014 doua luni fara salarii (pana la alocarea din decembrie)..de asemenea declaratiile de intelegere si sprijin de-a lungul timpului (ma refer la politicieni) nu ne-au putut scoate din situatia acesta aproape imposibila..pentru ca am luat-o pe calea proiectelor iar aici lucrurile se complica un pic atunci cand nu poti sustine cofinantarea ori conditiile proiectului in general. Ce poate fi mai frustrant decat sa vrei, sa incerci, sa reusesti (evident cu sprijinul si munca multor oameni)… dar sa te impotmolesti mereu neputincios in alocarile discretionare ori “savante” ale unei formule magice care mereu suporta niste “modelari” miraculoase? Probabil o sa fiu apostrofat de unii care ne-au vazut mereu in postura de “favorizati”. Realitatea este cu totul alta dar nu asta vreau sa subliniez acum. Am clamat mereu alocari echilibrate care sa dea o sansa localitatilor de a functiona(ma refer la cea notiune de buget de functionare) si de a se si dezvolta in limita posibilitatilor si realitatilor economice ale tarii (aici ma refer la bugetul de dezvoltare) insa acest fapt devenise in mintea mea o utopie. N-am crezut, sincer, ca se va schimba vreodata ceva din realitatea aceasta perversa in Romania contemporana, de autonomie financiara neputand fi vorba in viitorul apropiat. Am afirmat candva ca daca vreun politician, demnitar, prim-ministru, ministru, presedinte … om, din tara aceasta reuseste sa faca un act de dreptate pentru localitatile sarace acest fapt insemenand a da sansa la functionare normala si dezvoltare, propun consilierilor locali in secunda urmatoare acordarea titlului de CETATEAN DE ONOARE al comunei acelei personalitati.

…si iata ca s-a intamplat miracolul

Anul 2015 a inceput pentru noi cu cea mai mare surpriza posibila… O SANSA ENORMA LA DEZVOLTARE. Şi aici nu exagerez cu nimic deoarece in contextul actual avem la indemana proiecte si programe vitale pentru comunitate (ma refer la programele guvernamentale si fondurile UE 2014-2020).

Ma gandeam cu mare strangere de inima cum vom sustine noi 9 miliarde lei vechi cofinantare la proiectul de apa, canalizare si epurare care se afla in faza de implementare .. Ma gandeam cu tristete cum nu o sa mai fie posibil sa incerc un nou proiect cu fonduri europene dupa ce cu atata efort am reusit sa implementam unul pe exercitiul financiar 2007-2013. Ma gandeam cu multa deznadejde la cate nevoi avem in comunitatile locale din zona aceasta saraca de Nord-Est si ce posibilitai reduse de a le rezolva avem..iar solutii la orizont…minime

Au curs tone de cerneala pentru declaratiile politice de bune intentii si probabil sute de mii de discursuri inflacarate care sa vina in intimpinarea “interesului national” si al cetateanului in general dar au ramas mereu la stadiul de intentie ori de “calatorie in viitor”. Miracolul s-a intamplat totusi si modul de alocare al resurselor financiare catre UAT uri (sume de echilbrare etc) s-a schimbat ..si s-a schimbat in foarte bine pentru localitatile sarace iar eu cu tot respectul si consideratia ma voi tine de cuvant. Am propus deja consilierilor locali acordarea titlului de CETATEAN DE ONOARE AL COMUNEI POMARLA , DOMNULUI MINISTRU AL FINANTELOR PUBLICE DARIUS VALCOV. DOMNIA SA va culege probabil roadele muncii unei echipe mai vaste dar nu pot sa nu-mi exprim aprecierea pentru actvitatea sa  personala . SE VEDE CA A CONDUS SI O COMUNITATE LOCALA .

Este un om deosebit , modest si s-a simtit onorat de initiativa noastra desi a spus ca-si face doar datoria cat poate mai bine din postura pe care o are.

Am comunicat si in cursul acestui an ne va onora cu vizita.. cel mai probabil pe data de 18 mai cand i se va decerna acest titlu in deschiderea spectacolului Teatrului National din Iasi pe scena Amfiteatrului “Prof. Univ, Gica Gradinariu “din Pomarla cu ocazia unui eveniment mai amplu.


Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Dumitru Chelariu
DorohoiNews.ro, 19-01-2015

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

19.01.2015 la 08:49

Pai cam așa este... la cît semnează domnii miniștri și la cîți sunt sau or mai fi, ar trebui să fie toți romanii cetățeni de onoare. Domnule Primar?????????? mai ganditi-vă acest lucru este o îndatorire al acestui ministru iar faptul in sine nu trebuie sa fie o linguseala din partea dvs. Fiți demn de aceasta onoare pe care cetățenii comunei v-au dat-o.

19.01.2015 la 08:32

Subscriu opiniei cetateanului. Dl.primar s-a facut frate cu dracul, numai sa treaca puntea. Daca trecerea de la un partid la altul, poate fi inteleasa......sa dai titlu onorificunui politician strain de judet si comuna, e prea batatoare la ochi. Incercati sa dati titlu de cetateni de onoare tuturor cetatenilor din Pomarla si ultimul pe lista, puneti-l pe D.Valcov. Ce sa caute el la Pomarla? Doar daca deschide punctul vamal.

19.01.2015 la 08:23

Domnule Primar, Avand in vedere dorinta dumneavoastra de necontestat privind dezvoltarea comunei, care sunt criteriile pentru acordarea unui astfel de titlu. Nu cunosc ca acest ministru sa fie vre-o personalitate locala sau nationala cu merite deosebite pentru Pomarla, vre-o persoana care prin sacrificiul suprem sa fi salvat viata concetatenilor, sa fi facut vre-o donatie personala pentru comuna. etc Ceea ce a facut este obligatia lor ca guvernanti sa participle la dorintele dumneavoastra de dezvoltare. Asa ca, domnule Primar mai ganditiva la aceste lucruri ca pe langa dumneavostra sunt personalitati care trec neobservate si care nu au ajuns acolo, unde printr-o semnatura sa-si dobandeasca titlul de cetatean de onoare al unei localitati.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro