Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Camelia Ursea

Camelia Ursea - Baciu este profesor pentru învăţământul preşcolar de aproximativ 30 de ani, iar momentan este coordonator de structură la Grădinița cu Program prelungit Nr. 8 Dorohoi, metodist şi  responsabil de cerc pedagogic. Absolventă a Liceului Pedagogic, formarea și desăvârșirea profesională i-au stat mereu în atenție, astfel că a finalizat cursurile Facultății de Psihologie și numeroase alte cursuri de formare  în domeniul  preşcolar și în domeniul managementului. Deşi născută la Vatra-Dornei, împrejurările au făcut ca să rămână  pe aceste meleaguri și să se dedice profesiei pe care nu a ales-o din întâmplare. 

DorohoiNews: Cum a debutat noul an şcolar la Grădiniţa 8?
Camelia Ursea:
Anul școlar 2011-2012 a debutat în condiţii normale, urmare a efortului comun depus de cadrele didactice şi personalul nedidactic din unitatea noastră pentru amenajarea corespunzătoare a ambientului din sălile de grupă, pentru igienizarea și achiziționarea materialelor necesare începerii noului an. Unitatea funcționează cu  6 grupe: trei grupe cu program prelungit și trei cu program normal la care sunt înscriși  peste 135 copii. Activitatea se desfășoară în cele 6 săli de grupă spaţioase, dotate cu mobilier multifuncţional, atractiv, care permit desfăşurarea în bune condiţii a procesului instructiv-educativ, o sală de mese, cabinet metodic, sală de basm, bloc alimentar și un cabinet de consiliere psihopedagogică.

DorohoiNews: Ce proiecte v-aţi propus să desfăşuraţi anul acesta în cadrul grădiniţei?
Camelia Ursea
: În primul rând vom continua o parte din proiectele derulate anul trecut cu diverși parteneri: instituții de cultură, unităti școlare și preșcolare. Unul din proiectele inițiate anul trecut –„Pași spre o educație incluzivă”- îl vom continua și aprofunda anul acesta cu atât mai mult cu cât el este prins în Calendarul acțiunilor propuse de MECTS (Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului). În ce privește  proiectul de  reabilitare al clădirii, am făcut demersurile necesare pentru parcurgerea următoarelor etape de investiții și sperăm ca într-un viitor apropiat să înceapă.

DorohoiNews: Care este relaţia dvs. cu părinţii copiilor?
Camelia Ursea:
Este ceea ce am încercat să le transmit și lor: nu suntem subordonați părinților, nu ne sunt părinții subordonați nouă, ci între noi trebuie să construim o permanentă relație de comunicare și colaborare în beneficiul copiilor. Este foarte important ca ei să înțeleagă și să-și asume  responsabilitățile din rolul de colaborator în relația grădiniță – familie. În altă ordine de idei, în unitatea noastră părinții sunt  o condiție esenţială pentru toate demersurile intreprinse în vederea modernizării spațiului de joacă și activitate. Avem înființată în grădiniță „Asociația părinților Licuricii”, iar părinții au dovedit că sunt nu numai parteneri seriosi si activi, dar şi beneficiarii unei munci colective ramificată în diverse servicii de calitate prestate în folosul copilului.

DorohoiNews: Cum vă influenţează noua Lege a Educaţiei?
Camelia Ursea:
Noua Lege a Educației a influențat întreg învățământul și în special învățământul preșcolar. Primul efect al legii a fost acela de a transforma unitățile cu un numar mai mic de 150 copii in structuri arondate şcolilor. Sunt încă în lucru metodologiile de aplicare a Legii 1/2011 care vor da caracterul aplicativ al acesteia.

DorohoiNews: Având în vedere condiţiile actuale din sistemul de învăţământ, merită să fii educator?
Camelia Ursea:
Am fost generația de sacrificiu care a prins toate schimbările din sistemul de învățământ și nu am avut încotro. Ne-am adaptat din mers și  ne-am pliat la cerinţele momentului. Într-un sistem într-o continuă schimbare, meseria de dascăl devine din ce în ce mai grea, neatractivă. Elevii buni nu se orientează astăzi spre aceasta carieră. Noi, cei intraţi în sistem de ceva ani, trebuie să ne urmăm calea pentru care am fost formaţi. Copiii mei nu vor urma cariera didactică, cunoscând din familie greutăţile cu care ne confruntăm zi de zi.

DorohoiNews: Ce iubiţi cel mai mult la copiii pe care îi educaţi? Îi consideraţi ca şi copiii dvs?
Camelia Ursea:
De-a lungul carierei didactice am format multe serii de copii. Ceea ce am apreciat cel mai mult la ei a fost dezinvoltura și spontaneitatea specifică vârstei. Nu este nevoie să mă simt eu ca o mamă  pentru ei, ci ei să mă simtă așa. De multe ori, mă aud strigată prin grupă, și cred că și colegelor mele li s-a întâmplat, „mama!”

DorohoiNews: Cum reuşiţi să vă împărţiţi timpul între grădiniţă şi familia dvs?
Camelia Ursea:
Cea mai mare parte a timpului o petrec la grădiniță, cu bucuriile sau neajunsurile pe care le presupune activitatea de aici, dar familia este pe primul plan.

DorohoiNews: Prin ce se remarcă grădiniţa dvs?
Camelia Ursea:
Chiar dacă nu ne putem lăuda cu un exterior deosebit, totuși trecând pragul grădiniţei, veţi observa un ambient plăcut, deosebit. Cred că ceea ce ne caracterizează este seriozitatea și încercarea de a răspunde așteptărilor pe care le au părinții de la noi, iar pe plan local si judeţean, Grădiniţa Nr.8 Dorohoi a obţinut rezultate remarcabile.

DorohoiNews:
În încheiere, ce mesaj aţi dori să transmiteţi părinţilor?
Camelia Ursea:
Mesajul către părinți este unul pozitiv, de încredere și dăruire pentru binele copiilor. Între noi, și mă refer la relația părinte-educatoare, balanța să fie mereu echilibrată pentru a nu crea confuzii în lumea celor mici. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Camelia Ursea
DorohoiNews.ro, 07-11-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

14.12.2011 la 14:48

eu am trecut prin mainile doamnei educatoare Camelia, pentru ca noi asa ii spuneam, si ii sunt recunoscatoare pentru calmul, blandetea si seriozitatea pe care ne'a oferit'o. mult succes!

09.11.2011 la 20:19

toate respectele mele

08.11.2011 la 08:37

tot respectul din lume

07.11.2011 la 07:50

Toata stima noastra, doamna Camelia, pentru calmul si blandetea dumneavoastra. Am o fetita ia grupa dvs, si va iubeste foarte mult.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro