Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

100_3675

Mihaela Stoleru este numită director al Şcolii cu nr. 7 „Al.I.Cuza” din Dorohoi de cîteva luni, însă spune că mai presus de funcţie, contează faptul că este un profesor care îşi iubeşte meseria. A absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, promoţia 2002 şi un masterat în „Teoria şi practica traducerii” în anul 2006.

DorohoiNews:
Ce înseamnă să fii profesor în contextul acutal?
Mihaela Stoleru:
Dacă reuşeşti să treci peste frustrările inerente, cred că este în continuare o meserie în care se merită să investeşti. Desigur că este dificil, pentru că răspundem de copii pe care, vrînd nevrînd, îi influenţăm, în bine sau în rău, după caz. Oricum este reconfortant să vezi că încă mai sunt tineri care aleg să fie profesori, înseamnă că există o luminiţă la capătul tunelului.

DorohoiNews: Care a fost parcursul dvs profesional?
Mihaela Stoleru:
Nu cred că am avut un parcurs profesional spectaculos. Am susţinut gradul II şi acum sunt înscrisă pentru susţinerea gradului I, sunt profesor metodist şi am fost responsabil sau membru în diverse comisii organizate la nivelul şcolii. Aceştia sunt, în principiu, paşii pe care fiecare cadru didactic îi parcurge. Trebuie să învăţăm şi noi, alături de elevi, în mod constant cîte ceva nou. Faptul că sunt acum în biroul de la parterul şcolii este doar o situaţie de moment, la bază sunt profesor, iar funcţia este vremelnică şi acest lucru trebuie ţinut minte.

DorohoiNews:
De unde a pornit pasiunea pentru limba engleză?
Mihaela Stoleru:
De la doamna profesoară pe care am avut-o în gimnaziu pe vremea cînd engleza nu era la modă şi se învăţa din clasa a şasea, nu ca acum de la grădiniţă. Cred că mulţi dintre noi avem bazele puse în domeniul limbii engleze, de către doamna Pochişcan, nume care este sinonim cu „profesor de limba engleză”. Probabil că este primul nume care-ţi vine în minte atunci cînd te întreabă cineva „Cunoşti un profesor de limba engleză?” Şi, aşa cum pofta vine mîncînd, puţin cîte puţin am început să învăţ din ce în ce mai mult şi să-mi placă din ce în ce mai tare.

DorohoiNews:
Cum ar trebui să arate, în opinia dvs, un profesor de limba engleză ideal?
Mihaela Stoleru:
Noţiunea de profesor ideal este subiectivă. Depinde de cît de mult şi de bine reuşeşti să transmiţi mesajul elevilor, cu cît rămîn ei la sfîrşitul orei. Bineînţeles că şi consecvenţa cu care îţi respecţi propriile reguli contează, elevii fiind primii care sancţionează abaterile, la fel ca şi abilitatea de a „citi” nivelul elevilor. Contează mult să ştii la ce nivel să lucrezi, să nu îi încarci cu informaţii pe care ei să nu le poată absorbi, ci să reuşeşti să transmiţi fiecăruia ceea ce el poate înţelege măcar 50%.

DorohoiNews:
Ce credeţi ar trebui remediat la învăţământul românesc?
Mihaela Stoleru:
Destul de multe, dar sunt alţii cu mai multă experienţă şi care se exprimă în fraze elaborate. Ei pot scrie adevărate manifeste în această privinţă.

DorohoiNews:
Mai sunt copiii motivaţi să înveţe?
Mihaela Stoleru:
Da, cred că da. Sunt încă elevi care îşi doresc să descopere, să fie îndrumaţi spre a găsi răspunsul. Puţini, cei drept, dar părerea general valabilă din cancelarie e că atît timp cît un elev din clasă îşi dă silinţa, efortul de la catedră e răsplătit. 

DorohoiNews:
Cum reuşiţi să întreţineţi o bună legătură cu elevii?
Mihaela Stoleru:
Din punctul meu de vedere cred că am o relaţie bună cu elevii, însă la această întrebare ei sunt cei care pot spune dacă răspunsul e afirmativ sau negativ. Încerc, nu reuşesc însă întotdeauna, să fiu consecventă fără a fi părtinitoare sau nedreaptă, însă subiectivismul există în fiecare dintre noi.

DorohoiNews:
Ce presupune conducerea unei şcoli gimnaziale?
Mihaela Stoleru:
Este mai greu decat m-aş fi aşteptat. În primul rînd foarte multe hîrtii, mult prea multe pentru cît timp liber mai avem. De asemenea, trebuie să ai şi un oarecare talent de mediator sau negociator pentru a reuşi să rezolvi probleme care apar, uneori sau deseori, în cadrul şcolii, pornind de la elevi şi pînă la cadre didactice, părinţi sau personal auxiliar. Marele meu noroc este că am colegii care ma sprijină şi pe care ştiu că mă pot baza, iar acest lucru face ca managementul şcolar să nu mai pară chiar atît de dificil.

DorohoiNews: Ce vă propuneţi să realizaţi în anul  acesta şcolar?
Mihaela Stoleru:
Momentan lucrăm la un proiect care presupune o finanţare destul de consistentă şi care ar răsplăti eforturile depuse de cadrele didactice care se implică în activităţi culturale, destul de costisitoare, bazîndu-se exclusiv pe sponsorizări. Mai avem şi alte proiecte la care lucrăm, cooperare europeană, proiecte pe teme ecologice, însă sînt doar proiecte momentan. Sperăm să reuşim să obţinem finanţările necesare şi apoi le vom trece cu majuscule la capitolul „realizări”.

DorohoiNews:
Aveţi un mesaj pentru elevii dvs?
Mihaela Stoleru:
Le doresc să reuşească în viaţă şi să aibă puterea să nu aleagă drumul cel mai scurt, deoarece drumul cel mai scurt nu e neapărat şi cel mai usor. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)



Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

100_3675
DorohoiNews.ro, 12-12-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

08.01.2012 la 18:26

Doamna profesoara in primul rand va multumesc ca ma invatati englenza.In al doilea rand stiu e greu nu toti suntem prea cuminti dar cred ca vati obisnuit.Cu toti va promitemi ca in semestrul al doilea vom fii mai cuminti.

05.01.2012 la 17:35

Alaturi de d -na director iti faci treaba cu placere si responsabilitate, poti comunica eficient si cauta solutii !Am scapat de ce afost grotesc!Ne inclinam pana la pamant in fata d_lui dir.Zaharia si a d-nei dir. Paduraru

16.12.2011 la 19:05

Cel mai tare profesor de engleza si cea mai tare diriginta (pacat ca nu mai sunt in generala).Mult succes in continuare.

14.12.2011 la 19:59

Felicitări d-nă profesoară, şi mult succes în meseria de dascăl adevărat..... La orele d-voastră copiii învaţă din plăcere.

12.12.2011 la 20:41

Am reînvăţat ce înseamnă să mergi cu plăcere la şcoală.Vă felicit, doamnă directoare!

12.12.2011 la 20:13

Felicitari pentru munca depusa cu suflet! Mult succes si noroc!

12.12.2011 la 18:31

Felicitari pentru functia obtinuta!Sunteti o doamna deosebita si meritati sa ne reprezentati scoala.Spun "ne" deoarece, cu toate ca acum mai am putin si termin liceul Scoala 7 va ramane intotdeauna scoala mea de suflet,scoala in care am crescut si in care am invatat foarte multe lucruri.

12.12.2011 la 12:13

Felicitari d/na director. Imaginea scolii este perceputa altfel. Este alaturi de toti angajatii, indiferent de categorie, îi îndrumă competent şi le recunoaşte meritele reale.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro