Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

valerian Vlaescu

Valerian Vlăescu este profesor de matematică şi director al Şcolii cu nr. 8 „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi. Este oltean născut pe 8 aprilie 1957, în Daneţi, judeţul Dolj şi consideră că pasiunea pentru matematică a fost dezvoltată odată cu trecerea timpului. A absolvit Facultatea de matematică de la Universitatea din Craiova, urmată de un masterat în „Comunicare şi relaţii publice” la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi de două burse Comenius în Italia şi Cipru.

DorohoiNews:
Pentru început, de ce aţi ales să deveniţi profesor şi, mai ales, de ce aţi ales matematica?
Valerian Vlăescu:
Am avut profesori foarte buni, cu dăruire şi profesionalism faţă de meseria pe care o practicau. Spun meserie pentru că, înainte de toate, un profesor trebuie să fie meseriaş, adică un truditor pasionat. Chiar şi la o şcoală la ţară, în Oltenia, am avut şansa de a avea profesori de matematică de care îmi amintesc cu mare plăcere: apropiaţi de elevi şi pasionaţi de ceea ce făceau.

DorohoiNews:
A fost o pasiune sau a devenit odată cu trecerea timpului?
Valerian Vlăescu:
Cred că a fost, de la început, o pasiune, cultivată şi dezvoltată odată cu trecerea timpului. Au contat şi unele rezultate pe care le-am obţinut la olimpiada de matematică şi ca rezolvator al Gazetei Matematică.

DorohoiNews:
Cât timp obişnuiaţi să acordaţi studiului aprofundat al matematicii?
Valerian Vlăescu:
Nu pot răspunde cu exactitate, astfel încât elevii mei să aibă eventual, un exemplu în acest sens. Vă pot spune, doar, că am fost un elev silitor, dornic de a pleca la oraş, întocmai ca în poezia ,,Craiova văzută din car” a lui Marin Sorescu. Elevii de astăzi sunt mult mai solicitaţi decât eram eu şi au mai puţin timp pentru a trăi bucuria lucrului bine făcut.

DorohoiNews:
Când aţi devenit profesor v-aţi gândit vreo clipă că aţi putea prelua conducerea şcolii?
Valerian Vlăescu:
Nu. Am ajuns director la Şcoala Nr.7 Dorohoi, în 1985, într-o situaţie conjuncturală. Sper că nu am dezamăgit pe cei care mi-au acordat încredere, în anii care au urmat.

DorohoiNews:
Cum a evoluat totul din acel moment?
Valerian Vlăescu:
Cred că am reuşit să pun în valoare calităţile şi dăruirea pentru meserie a colegilor mei, să-i apropii pe părinţi mai mult de şcoală. Alături de directorul adjunct, prof. Aurelia Creţu, am format o echipă managerială în spatele căreia a stat, în toată această perioadă, un colectiv didactic unit, care a pus mereu în valoare strădania elevilor şcolii. Rămâi uimit cât de silitori poate fi cea mai mare parte a acestora.

DorohoiNews: Ce schimbări consideraţi necesare în învăţământul românesc din punctul de vedere al disciplinei pe care o predaţi?
Valerian Vlăescu:
Regândirea curriculei pentru disciplina ,,Matematica”, corelarea acesteia cu alte discipline şi sporirea atractivităţii manualelor şcolare, dar mai ales, îmbunătăţirea tipului de evaluare promovat de acestea.
 
DorohoiNews: Cum reuşiţi să faceţi matematica mai accesibilă pentru elevi?
Valerian Vlăescu:
Aş fi mulţumit să pot face asta. Cred, totuşi, că matematica implică o bună lectură a conţinuturilor şi un asediu îndelungat din partea multora dintre elevi. Mai întâi de toate, să-i învăţăm să facă asta.

DorohoiNews:
Ce face în timpul liber un manager de şcoală care este şi profesor de matematică?
Valerian Vlăescu:
Ascult muzică, îmi plac filmele, lucrez la diverse proiecte. De asemenea, la şcoală rezolv probleme cu elevii capabili de performanţă.

DorohoiNews: Ce vă propuneţi pentru anul şcolar în curs?
Valerian Vlăescu:
În anul şcolar 2011-2012, Şcoala Nr. 8 ,,Mihail Kogălniceanu” are 690 de elevi, împărţiţi, în mod egal, la ciclul primar şi, respectiv, la cel gimnazial. Cred că aceasta înseamnă echilibru şi stabilitate. Nu şi stagnare pentru că, numărul elevilor de la fiecare din cele două cicluri de învăţământ, adică 3 – 4 – 5 sugerează drumul spre mai mult şi mai bine. Rezultatele la concursurile şcolare obţinute deja de către aceştia, de la începutul anului şcolar, confirmă această opţiune.

DorohoiNews:
Ce îndemn doriţi să le oferiţi elevilor dumneavoastră?
Valerian Vlăescu:
Din motive care nu ţin de matematică, unele îndemnuri s-au demonetizat. Le spun doar atât: dacă stai de vorbă cu cineva, nu vei afla curând că nu ştie să cânte, să citească, să danseze sau să picteze. Vei afla însă, cu siguranţă, că nu a învăţat la matematică. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

valerian Vlaescu
DorohoiNews.ro, 19-12-2011
14Monden

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

05.11.2013 la 12:52

BRAVOS VERICULE!

20.12.2011 la 14:24

Am lucrat la Scoala Nr.8 și l-am avut director DOMNUL VLAESCU. Într-adevar, lucrezi de placere.Îl felicit pentru câte a reușit să facă pentru această școală!

20.12.2011 la 13:46

felicitari pt tot colectivul

20.12.2011 la 09:45

Cel mai de treaba director este domnul Vlaescu,mi-a fost profesor.Il iubim

19.12.2011 la 23:02

Timpul trece si se petrece,ducand cu el si amintirile noastre.Printre cei care nu trec prin viata doar cu numele, ci mai ales cu faptele se numara si Omul:Valerian Vlaescu. Sa va tina D-zeu cat mai mult in viata si multi sa va urmeze exemplul!!

19.12.2011 la 18:35

Nu pot să nu amintesc și eu calitatea actului didactic de care am beneficiat ca fost elev, sprijinul plin de echilibru și experiență primit ca tânăr director, colaborarea apropiată în cadrul unor proiecte avute în comun precum și deosebita ținută morală. Întreaga mea considerație, domnului director!

19.12.2011 la 18:32

um om deosebit,serios si cu dragoste catre copii ajutandu-i de multe ori! La Multi Ani stimabile!

19.12.2011 la 15:10

Nu-mi este profesor de matematica, dar ca si director m-a ajutat si m-a sprijinit ori de cate ori am avut nevoie. A fost alaturi de mine la evenimente importante din viata mea de elev, m-a inteles foarte bine si mi-a apreciat totdeauna activitatile mele extrascolare. Pentru toate, va multumesc, d-le director si va doresc acum, in prag de sarbatori, sanatate, bucurii si "LA MULTI ANI"!

19.12.2011 la 14:44

Am lucrat in scoala 8.Un Director de admirat.Lucrezi din placere.

19.12.2011 la 14:08

Ca fost elev al Scolii nr.8 "Mihail Kogalniceanu",dar si ca fost elev al domnului director Valerian Vlaescu am simtit cu adevarat ca implicarea dumnealui depaseste deseori bariera elev-profesor,acesta fiind un real sprijin pentru cei care au capacitate de performanta,dar nu numai.Faptul ca in continuare Scoala nr.8 da judetului unii dintre cei mai pregatiti elevi, spune mult despre puterea lucrului bine facut.Cu ocazia acestei perioade premergatoare sarbatorilor,as vrea sa urez domnului director,precum si doamnei invatatoare Vlaescu tot binele din lume si "Sarbatori Fericite!".

19.12.2011 la 09:54

Daca te duci dimineata,este la scoala,dupa amiaza,tot la scoala,seara,tot la scoala,felicitari domnului profesor,putini oameni cu asemenea caracter exceptional in Dorohoi,iar pentru ca noul an,bate la usa,primiti din parte mea,urarea de La Multi Ani!!multa sanatate si putere de munca in continuare,domnule Director!!!Cu stima,Mihai Baltag

19.12.2011 la 08:36

DE LA INFIINTAREA SCOLII SUNT ACEEASI DIRECTORI,CONTINUITATEA A ADUS REZULTATELE

19.12.2011 la 06:55

L-am cunoscut pe domnul Vlaescu Valerian ca fiin un om deosebit, modest,de o inalta tinuta morala.Purtam in suflet stima si respect deosebit atat fata de dumnealui cat si fata de toate celelalte cadre didactice ale Scolii 8.Pentru ca vin sarbatorile: ,,La multi ani fericiti tuturor!"

19.12.2011 la 06:53

bravo! cu un asa director normal ca scoala 8 e cea mai buna din oras! am fost si eu eleva la scoala nr 8; nimic nu se compara cu colectivul didactic de acolo !

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro