Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Catalin Silegeanu 22.07

Candidatul independent la Primăria Botoșani, Cătălin Silegeanu, critică mesajul transmis de către ministrul muncii, d-na Alexandru Violeta, din data de 19.07.2020, pe rețelele de socializare, după o vizită politică pe plaiurile botoșănene, la invitaţia preşedintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului, Valeriu Iftime.

Alexandru Violeta a venit însoţită la discuţiile cu mediul de afaceri din Botoşani de preşedintele filialei teritoriale a PNL, senatorul Costel Şoptică.

Cătălin Silegeanu, om afaceri și Vicepresedinte al Patronatului Național Român, ia atitudine și sare în apărarea angajatorilor și al angajaților din judetul Botoșani. Chiar cu o zi în urmă acesta a dat un comunicat de presă  în care îndeamnă instituțiile locale să intervină cu o atitudine de prevenție, de avertizare și, în cel mai rău caz, să apeleze la amendarea angajatorului sau angajaților.

„Cer în mod concret ca doamna ministru să vină cu explicații în ceea ce privește acuzațiile din postarea făcută pe rețelele de socializare, atât timp cât dumneaei s-a implicat personal în găsirea de locuri de muncă a muncitorilor srilankezi de pe teritoriul României. Dacă până acum noi, antreprenorii, ne luptam cu birocrația și piața muncii care era tot timpul în schimbare, acum dușmanul de temut a devenit guvernul și acțiunile reprezentanților acestuia în contextul luptei ANTICOVID și a campaniilor electorale care se desfășoară în teritoriu, agitând ITM-ul și cerând în mod expres reprezentaților acestei instituții să desfășoare controale și să ia măsuri ferme”, a declarat Cătălin Silegeanu. Ca o confirmare a celor enunțate anterior, Silegeanu a citat întocmai cuvintele ministrului Alexandru.

„Când angajatorul a văzut cum creşte numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura la intrarea în unitate ca măsură suplimentară de verificare? Când am vizitat Botoşaniul, la companii din acelaşi domeniu, nu doar că am atras atenţia că angajaţii, prin poziţionarea maşinilor & echipamentelor de lucru, sunt prea apropiaţi, ci am şi cerut direct şefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenţie, inclusiv verificarea temperaturii. Când ai sute de angajaţi, cu atât mai mult, iei măsuri suplimentare. De ce ITM şi alte instituţii cu atribuţii de control se rezumă doar la şedinţe la Prefectură? Rolul lor este să iasă pe teren!", a fost citatul invocat de Cătălin Silegeanu.

Această atitudine arată încă odată  modul deficitar al ministrului muncii de a implementa măsuri și de a veni în ajutorul angajatorilor. ”Încă odată ni se demonstrează în această luptă nedreaptă, că ministrul nu a muncit  nicio zi din viața dumneaei într-o fabrică. Poziționarea și amenajarea bancurilor de lucru, a mașinilor de călcat, cusut, a  metrajelor  materialelor, sunt  făcute după reguli foarte clare de protecție și securitate în muncă. În afara acestor măsuri care sunt evident discutabile, asistăm la distrugerea economiei acestui oraș. O altă afirmație a doamnei ministru, pe noi angajatorii ne pune foarte serios pe gânduri!”, a spus Cătălin Silegeanu.

 Alexandru Violeta a anunţat că va propune în următoarea şedinţă de Guvern măsura acoperirii şomajului tehnic de către stat pentru angajaţii sănătoşi care îşi pierd temporar locul de muncă din cauza închiderii companiei de către autorităţi, în caz de apariţie a unor focare de coronavirus.

 „Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi, cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime. Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale, când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor. Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi, dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă.”, a precizat ministrul Muncii.

Potrivit Vicepreședintelui Patronatului Național Român, Cătălin Silegeanu, ”la prima analiză, apare impresia că Violeta Alexandru nu cunoaște mediul de afaceri și nu realizează că nu este deloc recomandat să anulezi contractele cu partenerii, mai ales în domeniul textil.

Cei mai mulți parteneri sunt branduri internationale, retaileri sau chiar mari branduri românești, care, chiar și pe timp de criză, au un management, o logististică, un plan de vânzări care  funcționează la parametri și indicatori maximi. Trimițând angajații în șomaj tehnic sau încetând activitatea din cauza măsurilor absurde impuse de catre guvern, firmele care intră în acest joc nu se vor mai putea redresa. Chiar dacă revine după o lună de șomaj tehnic, angajatorul nu va reuși să recupereze și să își îndeplinească planul. Din experiență, vă spun că partenerii de afaceri nu sunt parte din problemele care apar în firma ta”.

Ducem o luptă nedreaptă cu un factor foarte ridicat de oboseală psihică, epuizare emoțională și mai ales o luptă continuă care lovește ca un perpetuum mobile în menținerea și onorarea contractelor cu partenerii noștri de afaceri.

„Noi angajatorii facem tot ce este posibil să menținem angajații motivați, să fie productivi și să dea randament maxim.

Municipiul Botoșani nu este sustinut de cei pe care i-am trimis să ne reprezinte la București. Nu am primit nici cel mai mic ajutor (măști, dezinfectanți), absolut nimic. Unde sunt măștile care se produc în România? Sunt foarte mulți cetățeni ai municipiului Botosani care au nevoie de măști. Acestea sunt încă foarte scumpe la farmacii, iar pensionarii, clasa cea mai defavorizată ar trebui să primească măștile mult promise de la guvern.

Acum asistăm la o nedreptate din partea reprezentaților statului și suntem dați exemplu negativ. Singura ramură care încă aduce bani la bugetul Primăriei și în care activeaza foarte multe persoane, ramura textilă, este acuzată atât prin angajatori, cât și prin angajați că nu respectă normele de igienă, normele de protecție. Acesta este un mare neadevăr, o minciună sfruntată și o dezinformare crasă din partea ministrului muncii într-o campanie electorala mârșavă”, a spus Cătălin Silegeanu.

De asemenea el critică și atitudinea primarului Flutur care a luat doar poziția de a sta în genunchi în fața ministrului, ca la trecerea Sfintelor Moaște, când se ruga domnul primar pentru sănătatea botoșănenilor.

„Mă intrigă mai ales din punctul de vedere al omului de afaceri de ce se dau directive pentru distrugerea economiei orașului doar de dragul jocurilor politice. Guvernul și PNL se autofelicită că în perioada stării de urgență peste 1,4 milioane de angajați au beneficiat de somaj tehnic. Să falimentezi o țară întreagă este  un act de bravură în opinia  acestor politicieni de meserie "ipocriti specializati"! Candidatura mea pentru Primăria Botoșani implică munca unei întregi echipe de profesioniști care lucrează strategic pentru dezvoltarea orasului, unul European care include Turismul, Sistemul educational, economic și cultural, asistența socială sau grija pentru  persoanelor defavorizate. Somez în mod direct ministrul muncii să revină asupra articolului de pe pagina de socializare. Județul Botoșani este un județ de oameni harnici, onești si, mai ales, muncitori care nu merită jigniti în asemenea  mod”, a conchis Silegeanu.

Comunicat de presă - Cătălin Silegeanu Candidat independent PRIMĂRIA BOTOȘANI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Catalin Silegeanu 22.07
DorohoiNews.ro, 22-07-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro