Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Pota Victor PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că mandatul primit la sfârşitul anului de la conducerea PSD este construcţia unei alianţe cu PNL pe termen mediu, de 6-8 ani.
Victor Ponta a spus că mandatul primit la sfârşitul anului, ca preşedinte PSD, este să accelereze construcţia unui proiect comun PSD-PNL, nu doar pentru perioada de opoziţie, ci şi pentru o eventuală guvernare, pe un termen de 6-8 ani.

 
Victor Ponta propune “Agenda 2019”
Preşedintele PSD, Victor Ponta, propune, într-o postare pe blogul personal, o alianţă politică, înregistrată juridic, între PSD şi ACD, care să înceapă să funcţioneze la nivel politic şi parlamentar imediat după înscriere şi la nivel local în termen de maxim trei luni.

Programul acestei alianţe, intitulat "Agenda 2019", propune reinstaurarea mecanismelor democraţiei parlamentare, reformarea instituţiilor statului, refacerea sistemului economic al ţării, asigurarea fundamentelor statului social, depolitizarea administraţiei centrale şi locale de tip neelectiv, refacerea rolului şi prestigiului Parlamentului, depolitizarea justiţiei, reforma constituţională, implicarea României în deciziile UE, stabilirea listei de priorităţi naţionale, redimensionarea aparatului administrativ, asigurarea bunăstării cetăţeanului.
Victor Ponta propune ca PSD şi ACD să înregistreze juridic, conform legii partidelor politice şi în vederea îndeplinirii cerinţelor articolului 103 din Constituţia României, o alianţă politică ce îşi asumă Agenda 2019.
 
  "Aceasta va avea copreşedinţi pe preşedintele PSD şi pe preşedintele ACD; termenul de funcţionare al acestei alianţe va fi cel de îndeplinire a obiectivelor Agandei 2019",
se mai arată în propunerea lui președintelui PSD.
De asemenea, în proiectul propus se prevede că PSD şi ACD vor forma două grupuri fundamentale de lucru, unul pentru reformă instituţională şi europeană şi altul pentru reformă socială, economică şi administrativă.
 
Grupul de lucru pentru reformă instuţională şi europeană va avea ca obiect redactarea în detaliu, punerea în dezbaterea formaţiunilor politice componente şi în dezbaterea publică, implementarea, monitorizarea şi raportarea periodică a stadiului realizării obiectivelor legate de reinstaurarea mecanismelor democraţiei parlamentare, reformarea instituţiilor statului, refacerea rolului şi prestigiului Parlamentului, depolitizarea justiţiei, reforma constituţională şi implicarea României în deciziile UE. Acest grup de lucru va fi format din cei mai buni reprezentanţi ai formaţiunilor politice semnatare, din specialişti apolitici şi ONG-uri de profil şi va fi coordonat de preşedintele Alianţei de Centru Dreapta. Newsletter | 03 – 09 ianuarie 2011
Grupul de lucru pentru pentru reforma socială, economică şi administrativă va avea ca obiect redactarea în detaliu, punerea în dezbaterea formaţiunilor politice componente şi în dezbaterea publică, implementarea, monitorizarea şi raportarea periodică a stadiului realizării obiectivelor legate de refacerea sistemului economic al ţării, asigurarea fundamentelor statului social, depolitizarea, depedelizarea şi declientelizarea structurilor administraţiei centrale şi locale de tip neelectiv, stabilirea listei de priorităţi naţionale, identificarea şi implementarea unui sistem electoral care să asigure reprezentativitate şi, de asemenea, redimensionarea aparatului administrativ.
Componenţa nominală, regulamentul de funcţionare şi termenele de realizare a sarcinilor aflate în competenţa celor două grupuri vor fi adoptate de către conducerile statutare ale formaţiunilor politice semnatare, se arată în proiect.

Candidaţi pentru preşedinte, premier, primari şi şefi CJ comuni
Alianţa PSD-ACD va desemna candidaţi comuni pentru funcţiile de şef al statului, premier, preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, primari de municipii reşedinţă de judeţ, şefi de CJ şi vor forma împreună un Guvern, se arată în propunerea liderului PSD Victor Ponta, postată pe blogul personal.
PSD şi ACD, ca formaţiuni politice iniţiatoare ale Agendei 2019, vor lua toate deciziile privind funcţionarea şi realizarea obiectivelor fundamentale în comun, în urma consultărilor.

    "Acestea se obligă ca la fiecare nivel politic, parlamentar, guvernamental şi administrativ, toate deciziile să se discute şi să se adopte întâi în structura statutară a fiecărui partid şi apoi la nivel comun corespunzător (respectiv preşedinte, secretar general, BPN sau Comitet Executiv, grup parlamentar sau ministerial, consiliu judeţean sau local, consiliu naţional)", se prevede în proiect.

În propunerea lui Victor Ponta se prevede că PSD şi ACD vor desemna candidaţi comuni pentru alegerile privind funcţia de preşedinte al consiliului judeţean şi de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. "Sistemul de selectare şi desemnare va fi propus de către un grup de lucru comun coordonat de secretarii generali ai celor două formaţiuni şi va fi aprobat de forurile statutare; acest sistem va putea fi extins, dacă există condiţii obiective în acest sens, şi la candidaţii pentru funcţiile de primar în oraşe şi comune", se arată în material.
De asemenea, preşedintele PSD menţionează că PSD şi ACD vor avea candidaţi comuni pentru preşedinţia Senatului şi Camerei Deputaţilor şi pentru preşedinţia comisiilor parlamentare. De asemenea, liderul PSD menţionează, în proiect, că PSD şi ACD vor avea un candidat comun pentru funcţia de preşedinte al României în persoana care îndeplineşte cel mai bine aşteptările electoratului şi va milita pentru îndeplinirea obiectivelor agendei 2019.
  
 "Sistemul de selectare şi desemnare va fi propus de către un grup de lucru comun coordonat de preşedinţii de onoare ai celor două formaţiuni şi va fi aprobat de forurile statutare. PSD şi ACD vor avea un candidat comun pentru funcţia de prim ministru. PSD şi ACD vor forma un guvern comun; structura şi componenţa guvernului va fi propusă de un grup de lucru coordonat de către preşedinţii celor două formaţiuni şi va fi aprobat de forurile statutare", se mai arată în proiect.
(DorohoiNews.ro)

 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Pota Victor PSD
DorohoiNews.ro, 10-01-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro