Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

cartofi

A fost atat de blamat de-a lungul timpului ca fiind dusmanul dietei si considerat a fi destul de nul din punct de vedere al beneficiilor medicale! "Sunt doar carbohidrati care ingrasa", auzeam mereu despre ei. De aceea, curiozitatea mea a fost si mai mare si am trecut la "sapat" informatii in cautarea unor merite ce le-ar putea spala reputatia! Si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca exista motive importante si notabile pentru care acestia ar trebui consumati zilnic, descoperind si cateva idei pentru a-i gati sanatos, chiar si prajiti, asa cum iti plac cel mai mult tie!

Nici nu iti mai trebuie motivele, doar gandul ca vei savura zilnic o portie de cartofi crocanti te incanta, nu-i asa? Problema principala in cazul lor este ca majoritatea nu stiu sa ii manance corect, pentru a beneficia de cele 13 beneficii esentiale si pentru a se si bucura totodata de gustul lor! Si atunci ii blameaza si ii ataca din toate partile! Noi iti aducem la cunostinta partea buna a lucrurilor despre cartofi si te anuntam inca de pe acum ca nu vei fi obligata sa renunti complet la deliciosii cartofi prajiti de care esti dependenta, daca vei stii cum sa ii faci!

Afla trucurile care ii fac sa fie deliciosi, dar si sanatosi si utili in alimentatie!

Intaresc sistemul imunitar - pentru ca au in compozitie o multime de elemente nutritive, vitamine si minerale, cartofii sunt considerati adevarati fortifianti ai organismului; vitamina C regasindu-se intr-o cantitate foarte mare si contribuind din plin la a da putere si energie corpului.

Pentru o piele frumoasa - tot datorita continutului de vitamina C, dar si celei de tip A, cartofii reprezinta un aliment anti-aging, care combate eficient imbatranirea prematura a pielii, pastrandu-i supletea si stralucirea

Deoarece combate anemia - fierul si cuprul sunt doua minerale extrem de prezente in compozitia cartofului si asigura formarea celulelor rosii in organism, previn instalarea starii de oboseala, combat ametelile si lipsa de energie, luptand eficient impotriva anemiei, o afectiune extrem de des intalnita la femei.

Pentru o vedere mai buna - anumite soiuri de cartofi, cum sunt cei dulci - extrem de prezenti pe piata moderna romaneasca si din ce in ce mai folositi in preparate la romani, contin vitamina A, extrem de utila in asigurarea unei vederi excelente. Insa nici ceilalti cartofi nu sunt lipsiti de vitamine care imbunatatesc vederea, vitamina C si B6 fiind doua dintre ele.

Combate instalarea depresiei - cu un continut extrem de bogat de vitamina B6, dar si de potasiu, cartoful reprezinta antidepresivul perfect pe care ti-l poti administra zilnic. Instaureaza o stare generala buna si combate stresul!

Previne cancerul colorectal - prin faptul ca el reprezinta un digestiv excelent! Cantitatea de fibre continuta de coaja de cartof este extrem de importanta, asigurand un tranzit intestinal corect. O portie de cartofi cu coaja poate aduce pana la 12% din doza zilnica recomandata de fibre

Previne bolile de inima - datorita continutului de vitamina B6, dar si de potasiu, cartoful reprezinta o buna metoda profilactica impotriva bolilor cardiovasculare; mentine colesterolul la un nivel echilibrat, reduce tensiune arteriala  (prin continutul de kukoamine)

Ajuta in dietele de slabit - deoarece cartoful are renumele de a fi cel mai satios aliment, chiar de 3 ori mai mult decat o felie de paine, spun specialistii; astfel ca, o portie de cartofi poate fi asigurarea ca senzatia de foame nu se va instala prea curand; stiu ca o sa spui ca sunt o sursa mai degraba de carbohidrati, care ingrasa de obicei - insa, datorita ansamblului de vitamina B si de complexul de vitamine B, acestia sunt mult mai usor absorbiti in organism, evitand ingreunarea digestiei

Amelioreaza reumatismul - cartoful si-a dovedit eficienta si in cazul reumatismului, datorita complexului de vitamine, calciu si magneziu. Apa de la cartofii fierti este extrem de utila in ameliorarea durerilor reumatice!

Un excelent antiinflamator - este eficace si in cazul inflamatiilor interne, cat si in cazul celor externe; cartoful crud, ras, ajuta la tratarea ranilor, arsurilor, etc.

Imbunatateste functiile creierului - de ce are nevoie creierul pentru a functiona corect si eficient? De vitaminele din complexul B, de hormoni, acizi grasi si aminoacizi - mai depinde insa si de nivelul de glucoza si de cantitatea de oxigen primita. Cartoful contine mare parte dintre acestea, plus fier, zinc si fosfor care ajuta de asemenea, la stimularea creierului si asigurarea unei activitati cognitive eficiente.

Previne aparitia pietrelor la rinichi - ai spune ca dimpotriva, deoarece contin calciu si fier, ambele ajutand la formarea calculilor biliari, acest beneficiu nu se justifica, nu-i asa? Da, doar ca tot cartofii contin si magneziu care impiedica acumularea si depozitarea de calciu in rinichi si astfel formarea pietrelor.

Remediu impotriva indigestiei - daca suferi de aceasta afectiune si nu stii ce sa mai iei sau ce sa mai mananci ca sa o tratezi, incearca sucul de carttof proaspat - o cercetare realizata in Germania si Australia a dovedit in urma unui experiment realizat pe 40 de voluntari cat de eficient este sucul de cartofi in aceasta afectiune. Rezultatea au fost uimitoare: 20% s-au vindecar complet, iar ceilalti si-au imbunatatit considerabil starea.

Cum ii mananci corect?
specialistii spun ca cea mai mare cantitate de potasiu se regaseste in coaja acestuia si ca sunt mult mai utili din punct de vedere medical daca sunt gatiti cu tot cu coaja; ca in cazul cartofilor noi, care nu necesita curatare pentru a fi preparati.

Sigur te intrebi de cartofii prajiti, de care tot astepti sa iti spun daca pot fi benefici consumati astfel - descopera in articolul “Substituenti ai junk-food-ului in dieta: pastreaza gustul, atrage sanatatea!” cele mai utile recomandari prajirea cartofilor cu minim de impact negativ asupra sanatatii!

Guvernul britanic doreste impunerea in randul fast-foodu-urilor a unei reguli privind prajirea cartofilor, pentru a diminua efectele negative ale consumului lor actual - poate ca o poti aplica si tu, fiind un truc prin care se impiedica absorbtia in exces a uleiului de catre cartofi - pai si taiati cat mai subtire (aproapiindu-se de gustul chips-urilor) pentru a se evita supraincarcarea cu ulei.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

cartofi
DorohoiNews.ro, 30-01-2018

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro