Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

cultivi-aloe-vera

Aloe Vera se planteaza intr-un sol usor avand grica ca la fundul vasului sa pui un strat de pietricele pentru drenare iar deasupra un strat subtire de rumegus de lemn. Plantele tinere se muta in ghivece mai mari si li se schimba pamantul in fiecare primavara, iar plantele batrane – o data la trei-patru ani. Aloe Vera trebuie udata des, avand grija ca apa sa nu balteasca pentru ca excesul de apa duce la putrezirea rapida a radacinii. Pe timpul iernii aloe vera are nevoie de 12-14 grade celsiu si de lumina, iar vara are nevoie de multa caldura, soare si umezire moderata.
 
De la planta se folosesc cu precadere frunzele care se recolteaza numai manual, de la plantele de peste 3- 4 ani, prin ruperea a 3-5 frunze exterioare, la interval de 5-8 saptamani. Daca extragi imediat sucul, ai grija ca se oxideaza foarte rapid daca nu este prelucrat in decurs de doua ore, pierzandu-si aproximativ 95% din principiile active. Daca alegi sa pastrezi frunza pe care o tai, este bine ca stiut ca isi pastreaza proprietatile aproximativ 3 luni daca o pastrezi la racoare. Daca doresti sa extragi miezul, iata cum ar trebui sa procedezi : taie frunza in partea cea mai lata in asa fel in cat sa obtii o felie de 2-3 cm grosime. Asteapta cateva minute pana ce aloina se scurge din „epi­derma” frunzei (acea substanta galbuie care este puter­nic laxativa, putand fi chiar toxica daca este ingerata in cantitati mari). Taie bucata de care avei nevoie, indeparteaza spinii si despic-o, apoi, pe lung. Lipeste miezul frunzei direct pe locul ce urmeaza a fi tratat, fara sa apasati.

In admninistrare interna se foloseste pentru : stimularea sistemului imunitar ( datorita continutului de glucomannan (o fibra solubila), care are efect direct asupra sistemului imunitar stimuland macrofagele) . Se tin curede 4-6 saptamani, timp in care se iau cate 2-3 capsule de aloe, la doua ore dupa masa. / arsuri gastrice, gastrita hiperacida. Ia 2-3 linguri de gel de trei ori pe zi, pentru reducerea senzatiei de arsura si durere acuta din epigastru, pentru protejarea epiteliilor gastrice si, nu in ultimul rand, pentru calmarea starilor emotionale fierbinti, care conduc la aparitia crizelor de gastrita. / in caz de leucemie (datorita continutlui de manoza)- Se tin cure alternative, de cate doua saptamani, in care se administreaza gelul de aloe, cate 100 ml pe zi, respectiv capsule cu aloe, cate 2-4 pe zi. / pentru combaterea alergiilor– administrarea pe termen lung a sucului de aloe poate avea ca efect diminuarea, uneori chiar suprimarea sen­sibilitatii la alergeni. Cura are trei etape : in etapa initiala se beau 20 ml de suc de aloe o dat ape zi timp de opt zile ; etapa a doua va dura pana la constatarea unei ameliorari certe perioada in care se beau 20 de ml de suc de doua ori pe zi ; in ultima etapa se reduce consumul la 15 ml de doua ori pe zi. / anemie : Daca suferi de anemie bea cate 25 ml de suc de aloe vera de doua ori pe zi timp de o saptamana, apoi cate 20 ml de trei ori pe zi pan ala imbunatatirea starii de sanatate. / regenerarea ficatului– se recomanda 2 cure pe an ( primavera si toamna), fiecare din ele pe durata a 6 saptamand- bea zilnic 20 ml de suc de aloe vera.

In administrare externa este util in caz de : rinita– atingeti narile cu o bucata de frunza proaspat taiata, de trei oroi pe zi. Aloe vera va calma zonele iritate si va reduce scurgerea mu­cusului. / astm– in cazul unei crize de astm, aplicarea, pe piept, a unor comprese imbibate in suc de aloe vera are un efect calmant binevenit. / dureri de cap– aplica timp de 10 minute o compresa imbibata in suc de aloe vera, pe frunte si pe tample. / prevenirea si combaterea cariilor– datorita acidului caprilic pe care il contine, aloe vera are proprietati antibacteriene. / abcese – tamponeaza zona respectiva cu o bucata de vata imbibata in suc de aloe vera de doua ori pe zi, panaala vindecare. / afte– aplica, de asemenea, gel de aloe vera direct pe afte. / gingivita– fa spalaturi bucale cu aloe vera si bea de 3 ori pe zi, pana la vin­decare, cate 15 ml de suc de aloe vera. / micoza bucala– fa gargara cu cate 15 ml de suc de aloe de 3 ori pe zi, pana la vindecare. / arsuri ale pielii– Aloe este utila in arsuri, folosiunduse in mod diferit in functie de gravitatea acestora. Astfel, in arsurile de gradul I si II, este eficienta o frunza proaspata de aloe, despicata in prealabil in doua, aplicata pe locul afectat. Pentru vindecarea arsurilor mai serioase, se recomanda gelul de aloe care se aplica direct pe zona afectata, dezinfectata in prealabil. / eczeme – aplica timp de 10 minute o compresa imbibata in suc de aloe vera de cateva ori pe zi, pana la vindecare avand grija sa schimbi com­presa dupa fiecare folosire. / urticarie– aplic ape zona respectiva miez proaspat de aloe sau maseaza cu suc- aloe va impiedica extinderea urticarei si va favoriza vindecarea ei. / micoza piciorului– tamponeaza de cateva ori pe zi zona afectata cu vata imbibata in suc de aloe pana la vindecare. / ulcer varicos– administrarea pe perioade de 5-6 luni a cate 20 ml de suc de aloe vera de trei ori pe zi poate avea ca efect vindecarea zonei afectate. O alta varianta de tratament, este sa treci peste zona respectiva o bucata de frunza proaspata taiata pe mijloc si imbibata cu ulei de susan. / hemoroizi– pentru a trata hemoroizii aplica local seara, inainte de culcare, miez proaspat de aloe pasat dupe ce a fost lasat la macerat timp de cateva minute in ulei vegetal. Tratamentul se face pana la vindecare.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

cultivi-aloe-vera
DorohoiNews.ro, 27-07-2019

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro