Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Ialomiteanu

Reprezentantii salariatilor si sindicalistii au negociat cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, acordarea stimulentelor aferente lunii august, dar exclusiv pe criterii de performanta. Noua grila de salarii va plasa angajatii din finante la mijlocul bugetarilor.
Liderul Sed Lex, Vasile Marica, a iesit de la negocieri pentru a intreba salariatii din Finante daca sunt de acord cu solutia discutata cu ministrul Finantelor, insa acestia au respins cererea de plata a stimulentelor doar pe criterii de performanta si au cerut ca si stimulentele pe septembrie sa fie achitate, transmite MEDIAFAX.

Potrivit lui Marica, Ialomitianu le-a propus constituirea unei comisii care sa stabileasca, incepand de vineri, toate criteriile de acordare a stimulentelor.

De asemenea, la negocieri s-a stabilit sa fie creata o comisie comuna, cu scopul de a face propuneri privind cresterea protectiei pentru salariatii MFP si cei care lucreaza in sectoare cu risc.

Marica s-a intors la negocieri pentru a transmite ministrului Finantelor solicitarile.
Ialomitianu: Deblocam stimulentele pe august si septembrie, dupa analiza unei comisii

Ministrul Finantelor le-a spus angajatilor care protesteaza in institutie, dupa discutiile cu liderii sindicali, ca stimulentele pe august si septembrie vor fi deblocate, dupa ce o comisie formata din sindicalisti si reprezentanti ai MFP va analiza modul de acordare. Ialomitianu a mai spus ca vrea sa vada modul in directorii din minister au repartizat aceste stimulente, astfel incat cei care au muncit sa fie rasplatiti.

"Sunt convins ca multi dintre cei de aici au muncit, nu vrem ca directorii sa fie beneficiari ai acestor stimulente", le-a spus Ialomitianu angajatilor care protesteaza de peste 24 de ore pe holurile Ministerului Finantelor.

El a reafirmat ca marti va fi votata in Parlament noua Lege de salarizare unitara si astfel va fi asigurata o salarizare echitabila pentru angajatii din Ministerul Finantelor. "Am cerut Parlamentului sa treaca marti legea, dupa care Ministerul Finantelor va fi pe locul trei la salarizare si nu mai trebuie sa fiti cu teama", a mai spus Ialomitianu, citat de MEDIAFAX.

El a subliniat ca, dupa votarea Legii salarizarii, salariile vor fi decente si angajatii nu vor mai depinde de aceste stimulente.
Marica: Fondul de stimulente pe august si septembrie va fi diminuat cu 25%, la fel ca salariile

Fondul de stimulente pentru angajatii din Finante va ramane la nivelul de 1,5 ori salariul, dar va fi mai mic cu 25% ca urmare a scaderii salariilor, a declarat liderul Sed Lex, Vasile Marica. "Fondul de stimulente nu va fi ca in lunile anterioare. Va fi diminuat cu 25% asa cum au fost si salariile. Va ramane pe media de 1,5 salarii", a spus Marica, potrivit MEDIAFAX.

Liderul Sed Lex a aratat ca in discutiile cu ministru Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, s-a stabilit ca directorii sa primeasca mai putine stimulente si reducerea numarului de posturi de conducere.

"In unele judete avem si 14 directori. Trebuie redus numarul de posturi si sa ramanem cu 3-4 directori", a spus Marica.
Stimulentele pe august vor fi platite saptamana viitoare, pentru unii salariati

Stimulentele aferente lunii august vor fi acordate saptamana viitoare angajatilor din Ministerul Finantelor care au contribuit decisiv la cresterea incasarilor bugetare si reducerea evaziunii fiscale, a declarat, joi, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, potrivit MEDIAFAX.

"Se vor constitui comisii, prin care se vor acorda stimulente in functie de criterii de performanta, in functie de anumiti indicatori, pentru persoanele care au contribuit decisiv la cresterea incasarilor bugetare sau la combaterea fenomenului de evaziune fiscala", a spus Blejnar.

El a aratat ca pentru luna august stimulentele vor fi acordate in cursul saptamanii viitoare. Comisiile urmeaza sa stabileasca si stimulentele pentru luna septembrie.
De ce au protestat angajatii de la Finante? Salarii modeste, sporuri uriase

Salariatii din Ministerul Finantelor Publice au inceput miercuri o greva spontana nemultumiti de faptul ca pe ultimii fluturasi de salariu nu au mai fost trecute si “stimulentele” care, ironic, ii stimuleaza sa munceasca, relateaza Wall-Street.

De ce aceasta disputa? Fostul ministru al Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a pastrat stimulentele pe care le acorda angajatilor, desi a procedat la reducerea salariilor de baza cu 25%, asa cum s-a intamplat in tot sistemul bugetar. Insa, aceasta decizie a fost cea care a condus la remanierea lui Vladescu, potrivit chiar declaratiilor presedintelui Traian Basescu, care ii recomanda lui Gheorghe Ialomitianu, noul ministru de finante, sa nu repete aceasta greseala. Zis si facut. Sporurile au fost taiate.

“Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor Publice se claseaza pe ultimul loc in sistemul bugetar”, se arata intr-un comunicat de presa. De ce? Pentru ca sistemul pe care a functionat remunerarea angajatilor de la Finante a fost bazat pe salarii mici si stimulente care sa majoreze venitul net. Cand erau realizate majorari, de cele mai multe ori, erau crescute stimulentele, salariul ramanand la aproximativ acelasi nivel.

Dar angajatii din Finante nu au deranjati, la acel moment, de dezechilibrul dintre ponderea salariilor si cea a stimulentelor pentru ca cele din urma asigurau venituri semnificative, cu mult peste cele din alte ministere sau din sectorul privat.

Spre exemplu, din date oficiale, ministrul de resort avea in urma cu cateva luni un venit net lunar de circa 5.000 de lei, iar secretarii sai de stat castigau lunar intre 4.000 si 5.000 de lei. Totusi, directorul cabinetului ministrului era platit mai bine decat ministrul, cu 6.000 de lei pe luna, iar asistenta cabinetului era platita la fel ca si un secretar de stat. Totusi, angajatii de la cabinet sau de la alte departamente nu aveau acelasi salariu de baza ca si secretarii de stat sau ministrul, dar valoarea ridicata a stimulentelor facea ca acele persoane sa castige, in total, la fel.




 

sursa: 9am.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Ialomiteanu
DorohoiNews.ro, 15-10-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro