Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

ANL1

Regulamentul privind cadrul , modalitatea şi criteriilor de analiză şi soluţionare a cererilor de atribuire a locuinţelor pentru tineri construite prin ANL administarea, exploatarea şi închirierea acestora.

 

HOTĂRÂRE

 

Consiliul Local al municipiului Dorohoi , Judeţul Botoşani întrunit în şedinţa ordinară din 24.02.2011;

 -analizând expunerea de motive şi referatul de specialitate înregistrat sub nr. 344421-02-2011 din data de 21.02.2011 prin care Compartimentul Locativ  Imobiliar din cadrul Primăriei municipiului Dorohoi propune Consiliului Local al municipiului Dorohoi aprobarea unui Regulament privind cadrul , modalitatea si criteriile de analiză şi soluţionare a cererilor de atribuire a locuinţelor pentru tineri construite prin ANL administarea, exploatarea şi închirierea acestora;

 

-ţinând seama de prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 28 din data 29.01.2009 privind aprobarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Dorohoi, precum şi avizul favorabil al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Direcţia Programe Construcţii Locuinţe, înregistrată la Primăria municipiului Dorohoi cu nr.20812/19.12.2008,

 

-în conformitate cu: prevederile Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe cu mofocările şi completările ulterioare,

 

-având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 816/2005 şi Hotărârea de Guvern nr. 592/2006 privind modificarea Normelor Metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 962/2001 şi prevederile  art.36 alin.2 lit.c, lit.d, alin.5 lit.a, alin.6 lit.a pct.5, pct.17, alin.6 lit.e şi ale art. 45 alin.3 din Legea nr.215/2001privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

 

-motivat de avizul favorabil al comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local al Municipiului Dorohoi,

 

-în temeiul art.45(1) din Legea 215 /2001, privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art.1. Se aprobă Regulamentul privind cadrul , modalitatea şi criteriile de analiză şi soluţionare a cererilor de atribuire a locuinţelor pentru tineri construite in regim  ANL- administarea, exploatarea şi închirierea acestora.

 

Art.2. Primarul muncipiului Dorohoi prin Comisia de analiză, evaluare şi întocmire a listei de priorităţi pentru solicitările de locuinţe în regim ANL ,Compartimentul Locativ Imobiliar  şi Direcţia Economică  vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

 

Art.3. Prezenta hotărâre se va comunică:

 

Instituţiei Prefectului Judeţului Botoşani,

 

Primarului muncipiului Dorohoi;

 

Compartimentului Locativ Imobiliar si Directiei  economice .

 

Comisiei de analiză, evaluare şi întocmire a liste de priorităţi pentru solicitările de locuinţe în regim ANL;

 

Mass mediei locale.

 

Presedinte  de  sedinta                         Contrasemneaza

Consilier local                                          SECRETAR,

ec. Adrian   Timofte                              jr. Veronica  Florea



Nr. 49 din 24.02.2011

 

PRESEDINTE DE SEDINTA                                   CONTRASEMNEAZA

CONSILIER  LOCAL                                              Jr. VERONICA  FLOREA

Ec. ADRIAN TIMOFTE

 

R E G U L A M E N T

 

 

privind cadrul, modalitatea şi criteriile de analiză şi soluţionare a cererilor de atribuire a locuinţelor pentru tineri construite prin A.N.L. administrarea , exploatarea şi închirierea acestora

 

G E N E R A L IT Ă Ţ I

 

Cap. 1.                    

 

Art. 1. Obiectul prezentului regulament îl constituie reglementarea cadrului general privind aplicarea la specificul administraţiei locale a municipiului Dorohoi a modalităţilor şi criteriilor de analiză şi soluţionare a cererilor de atribuire a locuinţelor pentru tineri, construite prin A.N.L., administrarea, exploatarea şi închirierea acestora.

 

Art. 2 La elaborarea prezentului regulament au fost avute în vedere şi respectate următoarele acte normative:

 

Legea nr. 152/ 1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare;

 

Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/ 1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 962 / 2001 cu modificările şi completările ulterioare;

 

Legea nr. 114/ 1996 – Legea locuinţei, cu modificările şi completările ulterioare;

 

Normele metodologice de aplicare a Legii locuinţei nr. 114/ 1996 aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1275/ 2000, cu modificările şi completările ulterioare;

 

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/ 1999  si H.G.R. nr. 3102007  -privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Art. 3. Principiile care stau la baza prezentului regulament sunt:

 

a) principiul obiectivului major – realizarea locuinţelor pentru tineri în vederea închirierii, constituie un obiectiv major de interes naţional şi local al administraţiei centrale   ( Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei ) şi al administraţiei publice locale;

 

b) principiul accesului liber al tinerilor în vârstă de 18-35 ani la locuinţele construite prin A.N.L.;

 

c) principiul transparenţei – locuinţele pentru tineri construite prin A.N.L. se repartizează şi se închiriază pe baza listei de prioritate şi listei de repartizare a locuinţei la baza întocmirii cărora stau criteriile cadru ( criteriile de acces la locuinţă şi criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj) aprobate de Consiliul Local al municipiului Dorohoi, în condiţiile legii, afişate la sediul Primăriei.

 

Art. 4. În sensul prezentului regulament se definesc următorii termeni:

 

A.N.L. – Agenţia pentru locuinţe – instituţie de interes public din structura Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei cu personalitate juridică de coordonare a unor resurse de finanţare în domeniul construcţiei de locuinţe.

 

Tineri – persoane majore în vârstă de până la 35 ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe construite prin programele A.N.L. destinate închirierii, şi care pot primi repartiţii în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste.

 

Locuinţă – construcţie alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.

 

Familie – prin familie se înţelege soţul, soţia, copiii, părinţii soţilor, precum şi ginerii, nurorile şi copiii acestora, dacă locuiesc şi gospodăresc împreună.

 

Raza teritorială a Municipiului Dorohoi -aria unităţii administrativ teritorială a municipiului Dorohoi şi localităţile componente :Dealu Mare , Loturi Enescu şi Progresul.

 

Comisia socială de analiză– comisie numită prin Dispoziţia primarului, formată din funcţionari şi specialişti din compartimentele cu atribuţiuni în domeniile administrativ, social şi juridic precum şi consilieri locali, care analizează solicitările de locuinţe, acordă punctajul potrivit criteriilor de ierarhizare şi întocmeşte listele de priorităţi şi de atribuire a locuinţelor disponibile pentru închiriere.

 

Criterii – cadru – norme stabilite de Consiliul Local pe baza Hotărârii de Guvern nr. 592 din 10.05.2006 pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii. Acestea cuprind:

 

A. Criterii de acces la locuinţă

 

B. Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj.

 

Lista solicitanţilor care au acces la locuinţă – reprezintă lista întocmită de comisia socială de analiză în urma stabilirii dosarelor a căror titulari de cereri se încadrează în prevederile punctului A ( Criterii de acces la locuinţă) din Hotărârea de Guvern nr. 592 din 10.05.2006 şi art.14 şi 15 din prezentul regulament.

 

Lista solicitanţilor care nu au acces la locuinţă – reprezinta lista întocmită de comisia socială de analiză în urma studierii dosarelor, a căror titulari de cereri nu se încadează în prevederile punctului A “ Criterii de acces la locuinţă”din criteriile cadru şi art.14 şi 15 din prezentul regulament.

 

Lista de prioritate – reprezintă lista întocmită de comisia socială de analiză în urma acordării punctajului pe baza prevederilor punctului B ,,Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj” din criteriile cadru în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut de către cei aflaţi pe lista solicitanţilor care au acces la locuinţă.

 

Lista de repartizare a locuinţelor – reprezintă lista întocmită prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate în limita numărului de unităţi locative disponibile pentru repartizare, pe număr de camere şi în funcţie de solicitarea acestora prin cerere.

 

Contract de închiriere – actul juridic prin care se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor privind închirierea, exploatarea, întreţinerea şi administrarea locuinţei.

 

Cap. II . CONSTITUIREA ŞI ADMINISTRAREA FONDULUI DE LOCUINŢE PENTRU  TINERI, CONSTRUITE PRIN A.N.L. DESTINATE ÎNCHIRIERII

 

Art.5. Fondul local de locuinţe construite prin A.N.L. se constituie din locuinţele realizate anterior şi cele nou construite în condiţiile Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, aflate în administrarea Consiliului Local municipal  Dorohoi.

 

Art. 6 Dezvoltarea construcţiilor de locuinţe prin A.N.L. se face pe terenurile aflate în proprietatea publică ori privată a statului sau a administraţiei locale, viabilizate sau în curs de viabilizare corelată cu termenele de recepţie şi punere în funcţiune a locuinţelor, Utilităţile şi dotările tehnico – utilitare se realizează prin obiective de investiţii promovate de către Consiliul Local potrivit legii şi în corelare cu programele de construcţii de locuinţe.

 

Art.7 Stabilirea şi / sau clarificarea regimului juridic al terenurilor se realizează în baza planurilor urbanistice şi a studiilor de fezabilitate aprobate odată cu promovarea programelor de dezvoltare a construcţiilor de locuinţe prin programele privind construirea de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

 

Art.8. Locuinţele pentru tineri, destinate închirierii realizate în condiţiile Legii 152/1998 fac obiectul exclusiv al proprietăţii private a statului şi sunt administrate de Consiliul Local al municipiului  Dorohoi .

 

Art.9. Evidenţa inventarului şi urmărirea modului de folosinţă a unităţilor locative construite prin A.N.L. se realizează de către biroul Administrarea domeniului public şi privat din cadrul primăriei prin referentul de specialitate „ Spaţiu locativ”.

 

Art.10. Urmărirea comportării în timp a construcţiilor, evidenţa eventualelor intervenţii la ele sau părţi din acestea se va face de către biroul urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul primăriei.

 

Art.11 Locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, repartizate în condiţiile  din Legea nr. 152/ 1998 şi a prezentului regulament se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minim 1 an de închiriere nentreruptă către acelaşi titular şi/ sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului.

 

CAP. III ACCESUL LA LOCUINŢĂ, SOLICITAREA, ANALIZA CERERILOR ŞI ATRIBUIREA UNITĂŢILOR LOCATIVE

 

Art. 12 Pot avea acces la locuinţe pentru tineri destinate închirierii construite prin programul ANL, persoane majore, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe şi care pot primi repartiţie în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste.

 

Art. 13 Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membrii ai familiei acestuia- soţ, soţie, copii şi/ sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia- trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/ sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ- teritoriale sau unităţii şi care îşi desfăşoară activitatea, în municipiul Dorohoi.

 

Art. 14 La data depunerii cererii solicitantul de locuinţă în regim ANL trebuie să-şi desfăşoare activitatea profesională în raza administrativ  teritorială a municipiului Dorohoi, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, respectiv titular pe post în cazul celor din învăţământ şi similar, excepţie făcând rezidenţii şi stagiarii a căror durată de stagiu este de minim doi ani.

 

Calitatea de angajat  se va face prin adeverinţă de la locul de muncă însoţită de o copie după carnetul de muncă înregistrat la Inspectoratul Teritorial de muncă sau copie după contractul de muncă, titularizarea pe post în cazul celor de învăţâmânt respectiv ordinul de repartiţie pentru rezidenţi sau stagiari, ( copiile vor fi certificate pentru autenticitate de către unitatea emitentă a adeverinţei).

 

Art. 15 Titularul cererii trebuie să facă dovada domiciliului, respectiv reşedinţei şi calitatea de ,,tolerat în spaţiu” sau ,,chiriaş”.

 

În cazul că are calitatea de chiriaş este necesar ca acest statut să fie anterior solicitarii emise  de  catre PRIMARIE in vederea completarii dosarului  pentru  a  fi  supus  evaluarii ,  atestată prin contract de închiriere cu proprietarul/ deţinătorul spaţiului, luat în evidenţă la Administraţia Finanţelor Publice Locale, iar adresa de reşedinţă să fie consemnată în cartea de identitate(buletin de identitate). Calitatea de chiriaş în spaţiu din fondul locativ privat va fi atestată prin contract de închiriere cu proprietarul/ deţinătorul spaţiului, luat în evidenţă la Administraţia Finanţelor Publice Locale, iar adresa de reşedinţă să fie consemnată în cartea de identitate(buletin de identitate). În cazul contractului de comodat, acesta este considerat ,, tolerare în spaţiu”.  Dovedirea stării civile şi componenţei familiei se va face prin copie după actele oficiale de stare civilă eliberate de autorităţile statutului în domeniu.

 

Persoanele aflate în întreţinere, altele decât membrii familiei, dacă este cazul, vor fi dovedite prin sentinţă judecătorească privind obligaţia întreţinerii sau prin contract de întreţinere autentificat notarial, cu îndeplinirea prevederilor din Codul Familiei cap. IV ,, obligaţii de întreţinere”.

 

Art. 16. Solicitarea de locuinţă pentru tineri, destinată închirierii construită prin programul ANL, se ia în evidenţă pe bază de cerere tip – model anexa nr.1, completată şi semnată de titularul cererii de locuinţă numai individual şi în nume propriu, care trebuie să se înscrie în condiţiile prevăzute la art. 12, 13, 14 din prezentul regulament. Cererea se depune la compartimentul ,, Registratură” din cadrul Primăriei, iar centralizarea şi evidenţa cererilor se asigură de către personalul de specialitate din cadrul   ,,  Direcţiei de Asistenţă Socială Dorohoi. Titularul de cerere in regim ANL care nu indeplineste criteriile de acces la  locuinta, respectiv cei care au fost respinsi trebuie sa se adreseze cu o noua cerere la Compatimentul Registratura din cadrul Primariei Municipiului Dorohoi, la fel si pentru cei care renunta la atribuirea unei locuinte din diverse motive.

 

Art. 17. În anul în care este prevăzut a se da în folosinţă noi unităţi locative construite prin ANL, Consiliul Local va actualiza şi completa după caz, prezentul regulament va stabili structura de specialitate a COMISIEI SOCIALE DE ANALIZĂ se va adopta GRAFICUL – CALENDAR DE LUCRU a comisiei, în care va menţiona în mod distinct şi imperativ termenul limită până la care se depun dosarele de către solicitanţii, titulari de cerere.

 

Componenţa nominală a comisiei se va stabili prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Dorohoi, comisia fiind un colectiv operativ aflat la dispoziţia acestuia. În situaţia că nu se mai construiesc alte locuinţe prin programul ANL, comisia socială se menţine în vigoare pentru analiza anuală a cererilor depuse şi întocmirea listei de prioritate în noua ordine în vedere repartizării unităţilor locative devenite disponibile.

 

Art.18. După stabilirea graficului – calendar de lucru, fiecare solicitant va fi înstiintat despre perioada de depunere sau după caz de actualizare a dosarului. Înştiinţarea se face de către secretarul comisiei la solicitarea comisie.

 

Cererile depuse şi înregistrate după data limită de depunerea dosarelor se vor ţine în evidenţă separată şi se vor analiza în perioada de finalizare a următoarei tranşe de locuinţe A.N.L., când se va întocmi o nouă listă de prioritate în noua ordine rezultată din analiza dosarelor .

 

În situaţia în care nu se mai construiesc locuinţe prin ANL, lista de prioritate se va actualiza anual în trimestru întâi, prin analizarea şi procesarea cererilor depuse ulterior listei de prioritate, stabilindu-se o nouă ordine de prioritate în vederea repartizării unităţilor locative ce vor deveni disponibile din cele construite şi repartizate anterior. Noua listă de prioritate va fi aprobată în Consiliul Local.

 

Art.19. Dosarul solicitantului va cuprinde documentele prevăzute în anexa nr.2 la prezentul regulament şi se va depune la biroul “Registratură” din cadrul Primăriei municipiului Dorohoi. Dosarul se va depune individual de către titularul cererii de locuinţă. Acesta va prezenza dosarul cu toate documentele solicitate de COMISIA SOCIALĂ, însoţit cu opis de înaintare în care va menţiona toate documentele care le anexează la dosar, în care va preciza cine a emis documentul , numărul şi data eliberării documentului, numărul de pagini anexate şi numerotate.

 

Evidenţa primirii dosarelor se va face în registrul general de intrări –ieşiri şi în format electronic la Compartimentul Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Dorohoi.

 

La finalizarea termenului de depunere dosarele înregistrate vor fi predate de către secretarul comisiei în cadrul şedinţei de lucru, comisiei sociale în vederea verificării acestora. Secretarul va încheia proces verbal de şedinţă şi va depozita aceste dosare în fişetul metalic, închis cu lacăt şi sigilat de către membrii comisiei. Şedinţele de lucru vor avea loc ori de câte ori, membrii sunt convocaţi de către preşedintele comisiei, iar în lipsa acestuia de către vicepreşedinte prin secretar. Secretarul comisiei va încheia la fiecare şedinţă de lucru proces verbal de şedinţă . Membrii comisiei vor desigila şi sigila fişetul în care se află dosarele la fiecare şedinţă de lucru, iar secretarul va încheia câte un proces verbal ( de desigilare şi sigilare).

 

Art.20. După data limită de depunere a dosarelor de către solicitanţii de locuinţe, comisia socială de analiză va proceda la studierea acestora pe baza “ CRITERIILOR – CADRU pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii” ( anexa nr.3 la prezentul regulament) punctul A “ CRITERII DE ACCES LA LOCUINŢĂ” art. 14 şi 15 din prezentul regulament.

 

Art.21. Dosarele care se încadrează în prevederile punctului A “ Criterii de acces la locuinţă” din anexa nr.3 se vor înscrie pe “ LISTA SOLICITANŢILOR CARE AU ACCES LA LOCUINŢĂ” – model anexa nr.4 .

 

Art.22. Dosarele care nu se încadrează în prevederile punctului A “ Criterii de acces la locuinţă” din anexa 3, se vor înscrie pe “ LISTA SOLICITANŢILOR CARE NU AU ACCES LA LOCUINŢĂ”- model anexa nr.5 – evidenţiindu-se în mod distinct motivul pentru care nu au acces.

 

Art.23. Comisia de analiză, prezintă Consiliului local listele prevăzute la art.21 şi 22, iar pentru  “ Lista solicitanţilor care au acces la locuinţă” se fac şi propuneri privind ordinea şi modul de soluţionare a cererilor luându-se în considerare folosirea spaţiului locativ existent, precum şi cel nou construit.

 

Listele prevăzute la art 21 şi 22 vor fi date publicităţii prin afişarea la un loc accesibil publicului.

 

Art.24. Pentru fiecare solicitant aflat pe “ Lista solicitanţilor care au acces la locuinţă” se va întocmi de către membrii  comisiei   “ FIŞA SOLICITANTULUI DE LOCUINŢĂ A.N.L.” – model anexa nr.6.

 

Art.25. Pentru fiecare solicitant pentru care s-a întocmit “ Fişa solicitantului de locuinţă A.N.L.” , specialiştii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială , un reprezentant al Poliţiei de proximitate Dorohoi, un reprezentant al Poliţiei Locale a municipiului Dorohoi desemnaţi prin Dispoziţia Primarului, vor efectua ancheta socială(doar solicitantii care au acces la locuinta prin ANL) şi vor întocmi “ANCHETĂ SOCIALĂ” – model anexa nr.7.

 

Art.26. Pe baza datelor din “ cererea solicitantului de locuinţă A.N.L. ( anexa nr.1); “Anchetă socială” ( ANEXA 7) şi documentele aflate la dosar (conform anexei nr.2). Comisia socială de analiză va analiza fiecare solcitare în parte şi va acorda punctajul pe baza “ criteriilor de ierarhizare stabilite prin punctaj” punctul B din Criteriile – cadru” ( anexa nr.3)

 

Art.27. Documentele prevăzute la art 24; 25 şi 26 respectiv “Cererea solicitantului de locuinţă; “anchetă socială” şi “ Fişa de calcul a punctajului” se vor ataşa la dosarul solicitantului făcând parte integrantă din acesta.

 

Art.28. În urma acordării punctajului şi pe baza studiului documentaţiei din dosare, comisia socială de analiză întocmeşte “ LISTA DE REPARTIZAREA A LOCUINŢELOR A.N.L. “ – model anexa nr.9.

 

Solicitanţii se trec pe lista de prioritate în ordinea descrescătoare a punctajului cumulat obţinut, iar la puncte egale departajarea se face în funcţie de situaţia locativă având prioritate, numai în acest caz, solicitanţii a căror situaţie locativă este sau poate deveni, în mod iminent gravă.

 

Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face în funcţie de vechimea cererii solicitantului luând în consideraţie data efectivă a înregistrării cererii (zi/lună/an), având în acest caz, prioritate solicitantul a cărui cerere are vechimea cea mai mare. În cazul în care departajarea nu se poate efectua nici in baza acestor criterii, au prioritate solicitanţii care au punctajul cel mai mare acordat pe baza criteriilor cu caracter de protecţie socială ( stare civilă + stare de sanatate la data analizării dosarului).

 

Art.29. Lista de prioritate se stabileşte la darea în folosinţă a unor noi unităţi locative sau anual până la sfârşitul lunii mai, în situaţia în care nu se mai construiesc locuinţe pentru tineri destinate închirierii prin programul ANL. Solicitanţii care nu pot beneficia de repartizarea unei locuinţe în limita fondului disponibil din tranşa de unităţi locative date în folosinţă sau din cele devenite disponibile în perioada de menţinere a valabilităţii listei de prioritate, pot primi repartiţii în anii următori, în limita fondului disponibil în fiecare an şi în noua ordine de prioritate stabilită, după analizarea dosarelor nou depuse în perioada pentru care se întocmeşte noua listă.

 

Art.30. “Lista de priorităţi se va întocmi în mod unitar în ordinea descrescătoare a punctajului. Repartizarea locuinţelor se va face pe baza “Listei de repartizare” ţinîndu-se cont de punctajul din lista de priorităţi în ordinea descrescătoare în funcţie  de norma locativă conform legii 114/1996, evitîndu-se repartizarea unor spaţii excedentare, având prioritate în repartizarea locuinţelor de la parter persoanele cu handicap (dacă acestea sunt consemnate în lista de repartizare).”

 

Art.31. Lista de priorităţi întocmită potrivit prevederilor art. 28; 29; se supune aprobării Consiliului Local, după care se dă publicităţii prin afişare la un loc accesibil publicului:avizierul din cadrul Primăriei municipiului Dorohoi, avizierul din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Dorohoi, avizierul de la Administraţia Pieţelor şi Oborului, avizierul de la Pietonalul Grigore Ghica, adresa email a Primăriei municipiului Dorohoi, ziarul local Momentul de Dorohoi, ziarele online Dorohoi:Dorohoi news, Realitatea dorohoiana.

 

CAP. IV. R E P A R T I Z A R E A L O C U I N Ţ E L O R

 

Art.32. Data la care se poate efectua repartizarea locunţelor pentru tineri, destinate închirierii, este condiţionată de data intrării acestora în administrarea Consiliului Local al municipiului Dorohoi şi este stabilită prin protocolul încheiat cu A.N.L. Locuinţele devenite disponibile pe parcurs se vor repartiza cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

 

Art.33. “ LISTA DE REPARTIZARE A LOCUINŢELOR” – model anexa nr.9 – se întocmeşte prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate stabilită potrivit art.28 rămasă definitivă după soluţionarea eventualelor contestaţii, în limita numărului de unităţi locative disponibile pentru închiriere.Lista de repartizare se întocmeste separat conform normei locativă potrivit Legii 114/1996 şi în limita unităţilor locative disponibile pe nr. de camere, în ordinea descrescătoare a punctajului cumulat obţinut şi a poziţiei din lista de prioritate.

 

Lista de repartizare va fi dată publicităţii prin afişare la un loc accesibil publicului, aceasta fiind definitivă şi dând dreptul solicitantului să-i fie atribuită o locuinţă A.N.L.

 

Art.34. La data repartizării locuinţelor solicitanţii acestora au obligaţia să reconfirme îndeplinirea criteriilor de acces la locuinţele pentru tineri destinate închirierii – prin înscrierea pe cereea de solicitare a formulei “ reconfirm ( nu reconfirm) îndeplinirea criteriilor de acces la locuinţă rezultate din documentele aflate la dosar , anexând la aceasta documentele justificative privind cele trei criterii de acces la locuinţă în regim ANL(conform anexei 8)”; data şi semnătura.

 

Art.35. Repartizarea efectivă a locuinţei către solicitant se va face prin convocare telefonică a tuturor beneficiarilor în şedinţă publică deschisă şi punerea la dispoziţie a schiţei de amplasare a unităţilor locative pe baza căreia vor opta în ordinea descrescătoare a punctajului şi numărului de camere solicitat pentru individualizarea locuinţei ( imobil; scară; etaj; apartament) pentru care va primi formularul de REPARTIŢIE – model anexa nr.11 în baza căruia se va încheia contractul de închiriere.

 

CAP. V . C O N T E S T A Ţ I I  Ş I  M O D D E S O L U Ţ I O N A R E

 

Art.36 Contestaţiile cu privire la acordarea priorităţilor se vor adresa Comisie de contestaţie, în termen de 7 zile de la afişarea listelor prevăzute la art.21; 22; 28 şi 33.

 

Art.37 Comisia  va asigura soluţionarea contestaţiilor în termen de 15 zile de la primire în condiţiile legii.

 

CAP. VI   Î N C H I R I E R E A    L O C U I N Ţ E L O R     C O N S T R U I T E    P R I N A.N.L.

 

Art.38. În termen de cel mult 15 zile de la primirea repartiţiei beneficiarii de locuinţe vor depune la compartimentul “ Spaţiu locativ” din cadrul Primăriei municipiului Dorohoi documentaţia necesară încheierii contractului de închiriere.

 

Art.39. Contractul de închiriere, reprezintă acordul dintre proprietar/ administratorul fondului locativ şi beneficiarul repartiţiei de locuinţă construită prin ANL în condiţiile prezentului regulament denumit chiriaş, consemnat în formă scrisă, ca act cu putere juridică. La baza închirierii contractului vor sta prevederile legislaţiile centrale şi locale în domeniul spaţiului locativ, în vigoare la data încheierii contractului.

 

În situaţia apariţiei unor noi acte normative şi /sau modificarea şi completarea celor existente, prevederile acestora vor fi notificate prin acte adiţionale la contractul de închiriere.

 

Art.40. Contractul de închiriere se încheie pe o perioadă de 3 ani de la data repartizării locuinţei. După expirarea acestei perioade contractuale, prelungirea contractului de închiriere se face la cererea titularului contractului de închiriere pe o perioadă de 1 an în următoarele condiţii:

 

a) prin păstrarea condiţiilor contractuale iniţiale referitoare la cuantumul chiriei, pentru titularii de contract care nu au împlinit vârsta de 35 ani;

 

b) prin recalcularea chiriei în condiţiile prevederilor art.31 din Legea locuinţei nr.114/1996 republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi hotărârile Consiliului Local adoptate în acest scop, pentru titularii de contract care au împlinit vârsta de 35 de ani.

 

Art. 41 Nesolicitarea prelungirii contractului de închiriere sau lipsa acestuia ca urmare a nesemnării de către părţi fără justificare legislativă, presupune încetarea raporturilor dintre propietar/ administrator şi chiriaş, unitatea locativă devenind liberă de sarcini şi disponibilă pentru închiriere în condiţiile prezentului regulament după o notificare predabilă de 60 zile.

 

Cheltuielile aferente perioadei respective urmând a fi recuperate de la fostul chiriaş pe cale judecătorească.

 

Art. 42. Titularul de contract a unei locuinţe A.N.L. nu poate prelua în spaţiu sub nici un motiv alte persoane decât cele definite ca familie ( soţul, soţia, copiii, parinţii soţilor, precum şi ginerii, nurorile şi copiii acestora daca locuiesc şi gospodăresc împreună). În caz contrar se consideră că nu are trebuinţă de spaţiul locativ respectiv şi se redistribuie locuinţa prin rezilierea contractului de închiriere din iniţiativa unilaterală a proprietarului/ administratorul fondului locativ în urma unui preaviz de 30 de zile.

 

Art. 43. Contractul de închiriere va fi reziliat pe durata derulării, din iniţiativa unilaterală a proprietarului/ administratorul fondului locativ în urma unui preaviz de 30 de zile în următoarele situaţii:

 

- titularul de contract şi / sau alt membru al familiei dobândeşte în proprietate un spaţiu locativ în municipiul Dorohoi  sau  in  alta  localitate.

 

Art. 45 Chiriaşii unei locuinţe din fondul locativ construit prin ANL, nu pot beneficia de atribuirea altei locuinţe din fondul locativ respectiv,. Titularii de contracte de închiriere pot face între ei schimb de locuinţe în cazuri teimeinic justificate, la prelungirea contractului de închiriere legal prevăzută sau în cazuri excepţionale pe parcursul derulării contractului, cu aprobarea proprietarului-  CONSILIUL  LOCAL MUNICIPAL DOROHOI -administratorului fondului locativ după analizarea situaţiei în comisia socială şi avizul acesteia.

 

Art.45. De asemenea contractul poate fi reziliat în condiţiile prevăzute de actele normative în vigoare ce reglementează activităţile în domeniul spaţiului locativ.

 

Art.46 În cazul în care proprietarul/ administratorul fondului locativ constată că un chiriaş dispune de un spaţiu excedentar, sau o unitate locativă pentru care nu poate suporta chiria şi cheltuielile de întreţinere dovedite prin întârzieri repetate şi sume mari, raportate la veniturile familiei, se poate dispune schimbul de locuinţă cu un spaţiu adecvat şi cheltuieli suportabile la data prelungirii contractului sau în cazuri excepţionale pe parcursul derulării acestuia.

 

Art.47. Chiriaşii imobilelor construite prin A.N.L. şi administrate de Consiliul Local, se pot asocia în scopul reprezentării intereselor lor în raporturile cu proprietarul/ administratorul fondului locativ precum şi cu alte persoane juridice sau persoane fizice, ori pot mandata un reprezentant recunoscut şi înputernicit de către proprietarul /administratorul imobilului (Primăria municipiului DOROHOI).

 

Aceştia îşi vor orienta activitatea potrivit prevederilor Legii nr. 230/ 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi a normelor metodologice de aplicare a acesteia

 

Anexele 1-10 fac parte integrantă din prezentul regulament.

 

Primar,

Preşedinte al comisiei de analiză,evaluare şi întocmire a listei de priorităţi

ing.Dorin Alexandrescu



vicepreşedinte comisie - consilier local, ing. Nelu Ciornei

consilier local, dr. Ioan Dănilă- membru

consilier local,dr.  Maria Alexandroaie- membru

Directia  de  Asistenta  sociala  – jr.Marius Anton-membru

Compartiment  locativ  imobiliar – ref. Elena Ursan-  membru

Compariment locativ imobiliar – cons as. Marius  Rotaru – membru

Directia  de Asistenta Sociala    – cons.Adriana Apetre – membru

Directia  de  Asistenta Sociala – ref.spec Cornel Iacob- membru

Anexa nr.1

 

Către,

Primăria Municipiului Dorohoi

 

Subsemnatul / a _____________________________________ născut la data de ___________________________ având actul de identitate seria __________ nr._____________________cu domiciliul actual în localitatea ___________________________________________________str._______________________________________ nr.___________ chiriaş / tolerat în spaţiu /proprietarul spaţiului fiind _________________________________________________________.

 

Starea civilă ___________________________

 

Număr de membri în familie____________ şi alte persoane aflate în întreţinere ________.

 

Sunt de profesie ________________________________ cu locul de muncă în localitatea_________________________ la (instituţia, societatea, unitatea)__________________________.

 

Solicit să fiu luat în evidenţă pentru repartizarea unei locuinţe pentru tineri destinate

 

închirierii construite prin A.N.L.

 

Menţionez că nici eu şi nici membrii familiei nu deţinem şi nu am deţinut o altă locuinţă în proprietate şi nu sunt beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri destinată închirierii în localitatea Dorohoi.

 

Data __________________ Semnătura

 

Anexa nr.2

 

D O C U M E N T E L E

 

ce se depun la dosarul de solicitare a locuinţei destinate închirierii pentru tineri,

 

construite prin A.N.L.

 

cerere tip model anexa nr.1 ;

 

1) declaraţie notarială, dată de către solicitant şi membrii majori ai familiei acestuia, din care să rezulte că solicitantul şi familia sa (prin familie se înţelege solicitant, soţ/soţie şi copii, care vor fi nominalizaţi, iar pentru solicitantul necăsătorit, se va preciza starea civilă)  nu au deţinut şi nu deţin o locuinţă în proprietate şi/sau nu beneficiază de o locuinţă cu chirie, proprietate de stat, a municipiului Dorohoi sau locuinţă aparţinând unităţii unde îşi desfăşoară activitatea, atât pe raza municipiului Dorohoi cât şi în alte localităţi. Tot în declaraţie, solicitantul va preciza unde şi în ce calitate locuieşte în fapt familia sa - original (legalizat);

 

2) certificat fiscal din care să rezulte că nu figurează cu locuinţă proprietate ( soţ şi soţie)- original ;

 

3) certificatul de căsătorie al solicitantului – copie legalizată ;

 

sau, după caz, sentinţa de divorţ-  legalizată la judecătorie - copie;

 

4) actul de identitate al solicitantului, soţului/soţiei(după caz) - copie;

 

5) certificatele de naştere ale copiilor sau actele de identitate (după caz) -  copie;

 

6) sentinţă judecătorească de încredinţare a minorilor- legalizată la judecătorie - copie;

 

pentru copiii rezultaţi din concubinaj, recunoscuţi de ambii părinţi – declaraţie  notarială - original;

 

7) dovada calităţii în care solicitantul  locuieşte la adresa unde figurează cu domiciliul stabil. În acest sens se va prezenta, după caz:

 

contract de închiriere încheiat între părţi şi înregistrat la  Administraţia locală a Finanţelor Publice  anterior depunerii documentelor  solicitate de  catre PRIMARIE  in  completarea  dosarului ce  urmeaza  a fi supus  evaluarii  de locuinţă în regim ANL – în cazul în care solicitantul este chiriaş în spaţiul din fondul locativ privat - (în contact se va menţiona în mod expres suprafaţa locuibilă).

 

Nu se  aprobă contract comodat.  La contractul de închiriere (se va preciza suprafaţa închiriată anterior datei primirii prezentei adrese, iar în condiţiile în care suprafaţa închiriată este de la părinţi , trebuie să faceţi dovada plăţii taxelor şi impozitelor  şi plata tuturor utilităţilor aferente suprafeţei închiriate – original ;

 

documente din care să rezulte suprafaţa locuibilă deţinută (cu chirie/ tolerat în spaţiu) m.p. / locatar sau membru al familiei solicitantului ( contract de vânzare-cumpărare; schiţa locuinţei; extras C.F; adeverinţă de impunere) – copie;

 

de asemenea titularul contractului de închiriere va prezenta şi viza de reşedinţă eliberată de către Serviciul Public de Evidenţă Informatizată a Persoanelor.

 

8) actele de identitate ale persoanelor care locuiesc cu domiciliul stabil, la adresa familiei solicitantului. Pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, se vor prezenta certificatele de naştere -  copie;

 

9) sentinţa judecătorească de evacuare şi procesul verbal de punere în aplicare a sentinţei sau somaţia de evacuare în cazul în care solicitantul este evacuat din locuinţa retrocedată fostului proprietar –legalizată la judecătorie  - copie;

 

10) dacă solicitantul nu locuieşte la adresa la care are domiciliul stabil, va preciza acest lucru în declaraţia notarială şi va prezenta contractul locuinţei unde locuieşte în fapt, la care anexează schiţa acesteia şi actele de identitate ale persoanelor care locuiesc cu domiciliul stabil la acea adresă;

 

11) dovada studiilor absolvite de solicitant(ă) pe baza ultimei diplome obţinută. Cei care nu au urmat o formă de învăţământ, vor face menţiune în declaraţia notarială în acest sens. Pentru absolvenţii de liceu diploma de bacalaureat va fi însoţită, după caz, de atestatul obţinut la absolvire, foaie matricolă, etc. -  copie legalizată;

 

12) dacă este cazul:

 

documente din care să rezulte dacă solicitantul, un alt membru al familiei şi / sau aflat în întreţinere suferă de o boală care necesită potrivit legii, însoţitor sau o cameră în plus certificat medical, - dacă este cazul - ( anexa nr.2 din OUG nr.40/1999, semnat de medical de specialitate şi de conducătorul instituţiei medicale, precum şi de către comisia de expertiză);  - original

 

certificat de handicap pentru membrii familiei solicitantului(soţ/soţie şi copii); - copie si original ;

 

13) solicitantul, în vârsta de 18 ani, provenit din centru de ocrotire socială, va prezenta acte doveditoare în acest sens; - copie si original ;

 

14) pentru titularul de cerere:

 

adeverinţe de salariat  – original ;

 

cartea de muncă completată/extras din registrul de salariaţi completat la zi şi contractul de muncă, după caz, actele adiţionale la acesta din care să rezulte că faceţi dovada calităţii de salariat anterior datei depunerii cererii  ; - copie semnată şi stampilată pentru conformitate de angajator ;

 

din contractul de muncă, actele adiţionale la acesta şi adeverinţa eliberate de angajator trebuie să rezulte cu claritate adresa completă a locului de muncă unde îşi desfăşoară activitatea solicitantul - copie semnată şi stampilată pentru conformitate de angajator ; .

 

Solicitanţii cadre militare, medici rezidenţi, salariaţi ai M.A.P.N, M.A.I., S.R.I. trebuie să prezinte adeverinţe care să ateste că nu au beneficiat de locuinţă construită prin programe derulate de/pentru instituţiile respective.

 

15)dosar cu şină.

 

16)opis cu toate documentele anexate la dosar (tipul documentului, nr. şi data înregistrării) precum şi datele de identificare: nume – prenume, adresă, număr de telefon ale solicitantului.

 

Neprezentarea unui document solicitat prin prezenta adresă, atrage după sine, respingerea solicitării făcute.Iar declararea necorespunzătoare a adevărului se pedepseşte conform Legii.

 

Anexa nr.3

 

CRITERII-CADRU

 

pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii

 

A. Criterii de acces la locuinta:

 

1. Titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii trebuie sa     fie major, în vârsta de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste.

 

Cererea de locuinţa se efectuează numai individual şi în nume propriu.

 

2. Titularul cererii de locuinţa şi ceilalţi membrii ai familiei acestuia - soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia – trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o alta locuinţa în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a Consiliului Local al municipiului Dorohoi sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, pe raza municipiului Dorohoi.

 

Acte doveditoare: declaraţii autentificate, ale titularului cererii şi, după caz, ale soţiei/soţului şi ale celorlalţi membri majori din familia acestuia.

 

NOTA: Restricţia referitoare la nedeţinerea unei locuinţe în proprietate nu are în vedere locuinţele înstrăinate în urma unei acţiuni de partaj sau locuinţe trecute în proprietatea statului în mod abuziv şi care nu au fost retrocedate în natura. De asemenea, restricţia nu se aplică în cazul deţinerii cu chirie a unui spaţiu în cămine de familişti sau nefamilişti, precum şi chiriaşilor din locuinţele preluate abuziv de catre stat şi care fac obiectul unor solicitări de retrocedare sau sunt retrocedate către foştii proprietari. Prin cămine de familişti sau nefamilişti se înţeleg clădiri dotate cu camere de locuit individuale şi cu dependinţele, dotările şi utilităţile comune.

 

3. Titularul cererii de locuinţa să îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuinţele, respectiv în municipiului Dorohoi.

 

4. Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere din fondul existent, cât şi locuinţele    ce   urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate şi cuprinse în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

 

NOTĂ:

 

- Lista de priorităţi se stabileşte anual  luându-se în considerare dosarele depuse până la sfârşitul anului precedent..

 

- Solicitanţii înscrişi în lista de priorităţi, cu respectarea criteriilor prevăzute la pct. 1, 2 şi 3, care nu pot beneficia de repartizarea unei locuinţe în limita fondului disponibil în anul respectiv, pot primi repartiţii în anii următori, în limita fondului disponibil în fiecare an şi în noua ordine de prioritate stabilită.

 

B. Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj:


1. SITUAŢIA LOCATIVĂ ACTUALĂ

 

1.1. Chiriaş în spaţiu din fond locativ privat .................................................. 10 pct.

 

1.2. Tolerat în spaţiu

 

a) in municipiul Dorohoi……............................................... 7 pct.

 

1.3. Suprafaţa locuibilă deţinuta (cu chirie, tolerat în spaţiu): - mp/locatar –

 

a) mai mare de 18 mp……………………………………….3 pct.

 

b) mai mare de 15 mp şi până la 18 mp inclusiv .................. 5 pct.

 

c) mai mare de 12 mp şi până la 15 mp inclusiv .................. 7 pct.

 

d) 8 mp şi până la 12 mp inclusiv ......................................... 9 pct.

 

e) mai mică de 8 mp ............................................................. 10 pct.

 

NOTĂ:

 

În cazul celor toleraţi în spaţiu toată suprafaţa locativă a imobilului se împarte la numărul total al locatarilor, în care sunt incluşi şi cei care nu fac parte din familia solicitantului de locuinţă dar care locuiesc în acelaşi imobil. În cazul spaţiilor locative închiriate, suprafaţa locativă deţinută conform contractului de închiriere se împarte numai la numărul membrilor familiei solicitantului de locuinţă.

 

La stabilirea numărului de membrii ai familiei solicitantului de locuinţă se va avea în vedere componenţa familiei definită la cap. A pct.2.

 

2. STAREA CIVILĂ ACTUALĂ

 

2.1. Stare civilă:

 

a) căsătorit ............................................................................10 pct.

 

b) parinte necasatorit, care are in ingrijire copii minori .......10 pct.

 

c) necasatorit…………………………………………………8 pct.

 

2.2. Nr. de persoane aflate în întreţinere:

 

a) Copii

 

● 1 copil .................................................................................. 2 pct.

 

● 2 copii .................................................................................. 3 pct.

 

● 3 copii .................................................................................. 4 pct.

 

● 4 copii .................................................................................. 5 pct.

 

● > 4 copii ................................................................................5 pct. + 1 pct. pentru fiecare copil

 

b) alte persoane aflate în întreţinere, indiferent de numărul acestora ............... 2 pct.

 

3. STAREA DE SĂNĂTATE ACTUALĂ

 

Boala de care suferă solicitantul, un alt membru al familiei

 

sau aflat în întreţinere necesita, potrivit legii, însoţitor sau o camera în plus .. 2 pct.

 

4. VECHIMEA CERERII SOLICITANTULUI

 

4.1. până la 1 an ................................................................................................1 pct.

 

4.2. între 1 şi 2 ani ........................................................................................... 3 pct.

 

4.3. între 2 şi 3 ani ............................................................................................6 pct.

 

4.4. între 3 şi 4 ani ............................................................................................ 9 pct.

 

4.5. pentru fiecare an peste 4 ani ...................................................................... 4 pct.

 

5. NIVELUL DE STUDII ŞI/SAU PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

 

5.1. fără studii şi fără pregătire profesională ......................................... 5 pct.

 

5.2. cu şcoala generală, fără pregătire profesională şi/sau cu specializare la locul de muncă …………………………………………………………8 pct.

 

5.3. cu studii medii, fără pregătire profesională şi/sau cu specializare la locul de muncă.........................................................................................10 pct.

 

5.4. cu pregătire profesională, prin studii medii sau profesionale de specialitate şi/sau prin studii superioare de scurta durata .. 13 pct.

 

5.5. cu studii superioare .............................................................15 pct.


NOTĂ:

 

Se va puncta ultimul nivel de studii încheiat şi atestat conform legii.

 

6. SITUAŢII LOCATIVE SAU SOCIALE DEOSEBITE

 

6.1. tineri proveniţi din case de ocrotire socială şi care au împlinit 18 ani .....15 pct.

 

6.2. tineri care au adoptat sau adoptă copii .....................................................10 pct.

 

6.3. tineri evacuaţi din case naţionalizate...........................................................5 pct.

 

NOTA:

 

- Criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj se aplica numai solicitanţilor de locuinţă care au îndeplinit în totalitate criteriile specificate la lit. A de mai sus.

 

- În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de situaţia locativă constatată la data efectivă a repartizării locuinţelor, având prioritate, numai în acest caz, solicitanţii a căror situaţie locativă este sau poate deveni, în mod iminent, gravă. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face in funcţie de vechimea cererii solicitantului, luându-se în consideraţie data efectivă a înregistrării cererii (zi/luna/an), având prioritate, în acest caz, solicitantul a cărui cerere are vechime mai mare. În cazul când departajarea nu se poate efectua nici în baza acestor criterii, au prioritate solicitanţii care au punctajul cel mai mare acordat pe baza criteriilor cu caracter de protecţie socială (starea civilă si starea de sănătate actuală).

 

Observatie :

 

Criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, sunt aprobate de către Consiliul Local în conformitate cu prevederile Anexei nr. 2 din H.G. nr. 592/10.05.2006 cu modificările şi completările ulterioare şi  transmise, conform legii, spre avizare Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani

PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

ANL1
DorohoiNews.ro, 04-03-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Pacientul înainte de operație:
- Care sunt șansele?
- Domnule, am făcut operația asta deja de peste 30 de ori!
- Atunci pot să stau liniștit...
- Normal, odată și odată tot trebuie să reușească!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Societate comercială din Dorohoi angajează muncitor (bărbat) pentru ambalare. Vezi detalii!

Societate comercială din Dorohoi angajează muncitor (bărbat) pentru ambalare. Vezi detalii!
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitor (bărbat) pentru lucru pe instalație de preparare ...

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

„Atelier Alarme” Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!

„Atelier Alarme” Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!
„Atelier Alarme” Dorohoi angajează ajutor de electrician / electrician curenti slabi / tehnician ...

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Vând casă și teren în Dorohoi, strada Ardeal

Vând casă și teren în Dorohoi, strada Ardeal
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Vând apartament cu 2 camere, ultracentral, lângă Piața Centrală

Vând apartament cu 2 camere, ultracentral, lângă Piața Centrală
Caracteristici: - Suprafață generoasă: 54 mp; - 2 camere spațioase și luminoase; - Etajul 4, bloc ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro