Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Scoala Mihail Kogalniceanu Dorohoi_01

Pe perioada verii, Dorohoi News își propune să ofere o serie de interviuri cu directorii școlilor și liceelor din oraș. Ne-am dorit să vedem cum a fost anul școlar care tocmai s-a încheiat, ce și-au propus pentru următorul an și ce activități va desfășura fiecare școală pe perioada vacanței.

Dorohoi News: Ce v-ați propus să realizați de când ați venit la conducerea școlii?
Marius Ionescu: Dacă ar fi să rezum într-un cuvânt, obiectivul meu principal este modernizarea şcolii sub toate aspectele posibile: baza materială, atitudini, mentalităţi, metode şi strategii de lucru, transparenţa şi  deschiderea comunicării în interiorul şi afara unităţii, îmbunătăţirea relațiilor cu familiile și comunitatea locală. Dar acest proces este de durată şi trebuie făcut cu atentă cumpănire pentru a obţine rezultatele dorite. O şcoală nu trebuie  să lase impresia că e tributară unor alte epoci, dimpotrivă cred că trebui să fie ancorată în realitatea contemporană, chiar să fie cu  un pas înainte. Şcoala pe care o conduc are de mult un statut de prestigiu şi este performantă în unele domenii fără însă a acoperi întru totul oportunităţile apărute din  evoluţia şi dezvoltarea actuală. Planul general strategic  pe care l-am propus  şcolii are între principalele obiective şi iniţierea unei schimbări care ţine mai degrabă de un nou mod de abordare a activităţii educative decât de a revizui radical direcţia de dezvoltare.

Dorohoi News: Ce ați reușit din ceea ce v-ați propus?
Marius Ionescu: Am reuşit să continuăm tradițiile bune ale școlii, să menținem și să îmbunătățim rezultatele copiilor la examene, concursuri și olimpiade, în activitățile artistice și să oferim o educație adecvată axată pe niște baze solide, care vin dintr-o experiență bună a unui colectiv didactic foarte valoros. Am reuşit de asemenea să diversificăm evantaiul de servicii educaţionale oferite elevilor, familiilor şi comunităţii locale, să facem din şcoală un loc în care toată lumea să îşi atingă potenţialul în funcţie de posibilităţile personale. Întărirea colectivului didactic şi de specialitate a fost realizată  prin încadrarea cu noi cadre didactice de prestigiu şi foarte bună pregătire profesională, în locul celor ieşiţi la pensie sau plecaţi prin transfer, precum şi prin  angajarea unui informatician. Unele dintre aceste obiective sunt de termen lung  şi nu se pot finaliza  într-un an de zile, dar mă simt mândru să vă pot spune că traseul şcolii este unul ascendent iar implementarea strategiei adoptate începe să prindă contur. Am reuşit de asemenea să reabilităm holul de la parter și intrarea din școală, să reparăm acoperișul de la vestiarele sălii de sport, să achiziționăm  diverse tipuri de aparatură electronică de calitate pentru un act didactic mult mai eficient, în concordanță cu timpurile pe care le trăim.

Dorohoi News:
Cum ați finalizat anul școlar?
Marius Ionescu: Rezultatele celor 83 de elevi ai noştri, la Evaluarea Națională  din acest an sunt excepţionale, şcoala clasându-se pe locul  al treilea pe județ după două licee din Botoșani, fiind prima între şcolile gimnaziale cu zece note de 10 şi o medie de zece. Avem, fără nicio falsă modestie, rezultate foarte bune, la multe olimpiade şi  concursuri şcolare de  nivel judeţean şi naţional, în competiţii artistice şi vocaţionale. Din acest punct de vedere, a fost un an de excepție al școlii noastre, cu acest prilej felicit elevii, cadrele didactice şi părinţii pentru implicare şi rezultate. O reuşită este şi reluarea apariției  revistei școlii, Octogon, care avea întreruptă activitatea de doi ani și care a fost premiată la nivel național. În anul acesta s-au desfăşurat primele activităţi educative extraşcolare cu  implicarea  directă a Consiliului elevilor în organizarea  şi susţinerea acestora.

Dorohoi News: În ce stadiu se află curățenia?
Marius Ionescu: Timpul ne îndeamnă să finalizăm activitatea de igienizare în săptămâna care urmează. Am  reușit să văruim, să reparăm holurile şi clasele, să mai parchetăm o parte din clase şi cancelaria, să pregătim mobilierul școlar al claselor şi laboratoarelor. Principalele resurse financiare au mers către repararea acoperișului de la vestiarele sălii de sport, era o problemă foarte gravă mult prea amânată. Mulțumim Primăriei oraşului pentru tot sprijinul acordat, este un punct important pe care l-am realizat.

Dorohoi News: Ce posturi titularizabile ați avut?
Marius Ionescu: Postul de limba română din acest an, s-a ocupat prin transfer, conform graficului mișcării personalului didactic. Posturi întregi nu mai avem, ele au fost ocupate pe parcurs. Menținerea și îmbunătățirea rezultatelor este o chestiune prioritară şi trebuie să o facem în paralel cu schimbarea de ştafetă a cadrelor didactice. Anul trecut şi anul acesta s-au titularizat şase profesori remarcabili  care au preluat lucrurile din mers  şi au reuşit să  asigure o activitate şcolară la standarde foarte ridicate.

Dorohoi News: Ce vă propuneți pentru anul următor?
Marius Ionescu: Este  greu să excelezi, dar şi mai greu e să te menţii în frunte. Asta înseamnă că să îți doreşti și să te lupți continuu pentru asta prin asigurarea  nivelului calitativ al activităţilor zilnice care să ofere astfel un spor de valoare şcolii. În primul rând ne propunem să menținem şi chiar să îmbunătățim rezultatele școlii și ale copiilor noștri, să le diversificăm pentru a acoperi cât mai multe domenii. Lucrăm în continuare la îmbunătățirea relațiilor cu familiile, cu comunitatea şi administraţia locală și sperăm să fim implicați  tot mai mult în activitățile din comunitate. E o problemă urgentă refacerea terenului de sport al școlii care este impracticabil de câțiva ani și sperăm cu ajutorul administraţiei locale, în special al Primăriei să îl reabilităm într-un timp cât mai scurt pentru a nu desfășura toate orele de sport doar în sală. (Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Scoala Mihail Kogalniceanu Dorohoi_01
DorohoiNews.ro, 03-09-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Două vești:
- Am o veste bună și una proastă.
- Zi-mi-o pe aia bună.
- Voi deveni tătic!
- Și cea proastă?
- Nevasta ta e însărcinată!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Teren de vânzare 1000 mp

Teren de vânzare 1000 mp
Ofer spre vânzare teren în suprafață de 1000 mp pe strada Mihail Sadoveanu, foarte aproape ...

Vând casă și teren în Dorohoi

Vând casă și teren în Dorohoi
Vand casa si teren intravilan , 2800mp , in Dorohoi . Relatii la tf 0729821182

Vând apartament cu două camere

Vând apartament cu două camere
Vând apartament 2 camere la parter 52 mp. Apartamentul se vinde mobilat și utilat complet . Preț ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro