Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

UPU Dorohoi01

Am primit pe adresa redacţiei Dorohoi News, o sesizare venită din partea unui cititor al publicaţiei noastre, cu dorinţa de a fi publicată pe site-ul nostru.

Redăm integral acest text:

Sectia Primiri Urgente Dorohoi! Un Haos de nedescris, lipsa de profesionalism si practici rudimentare! Numeroase decese si plangeri ale celor internati sau rudele acestora, in care se sustine repetat faptul ca, cadrele medicale denota prin comportament lipsa de interes, dar şi unitatea sanitară de incapacitate de a trata bolnavii. Intrebare: ori facem ceva sa mearga cu adevarat din inima pentru semenii nostri, ori ne proclamam morga si inchidem balciul si lasam locul celor cu adevarat avizati sa faca ceea ce trebuie?

Cand am auzit si citit despre aceste aspecte... mai ca eram sa cred ca sunt inventii, dar, de voie sau de nevoie am ajuns la „urgente” Dorohoi” si am vazut PE VIU ceea ce m-a determinat sa sustin cu vehementa reclamatiile anterioare si la care inca sa adaug cateva cuvinte! Indraznesc sa sesizez unele aspecte... adevarate si cu siguranta ca sunt in asentimentul multor cetateni din Municipiul Dorohoi si satele invecinate.

Incepand de la intrare, esti intampinat de un aer ostil, al asistentelor si infirmierilor plictisiti care ofteaza cu indignare... uf, iar a mai venit unul! Desi esti cu moralul la pamant... asta te doboara si mai mult!! Apoi se privesc nedumeriti... indemnandu-se care pe care sa-l deranjeze pe maria sa Doctorul de garda, care e plecat pe undeva pe sus…cu cine stie ce alte „urgente” de natura personala! Lipsa unui medic acolo... unde pentru tine viata si speranta inseamna TOTUL... te darama si mai mult psihic!! In cele din urma... cineva indrazneste si il suna! Te mai linistesti putin!! Va veni un doctor, sunt salvat!! Dar timpul trece... 10 minute! 15 minute!! Transpir!! Starea de rau se accentueaza. In final prin ceata vad un halat alb! E o asistenta tanara care imi striga: aveti buletin? Sunteti asigurat?? Deschid ochii. Fata se intoarce spre medicul care... a venit, dar sta pe scaun langa computer! Rade la el si-i spune medicului ca nu raspund.

-Eeei, probababil a consumat ceva. Se ridica si vine amenintator spre mine intrebandu-ma cu un strigat gutural, in care parca voia sa isi delimiteze teritoriul si sa isi arate superioritatea.

-Cum te cheama?? Ce probleme ai?? Dupa ce vorbesc cu dumnealui pune asistenta si infirmierul sa imi faca o electrocardiograma si o tensiune... Apoi le ordona sa imi dea 2 pastilute. Intreb soptit: acestea pentru ce sunt? Infirmierul ma priveste amenintator intinzandu-mi un pahar de apa de la chiuveta: Bea!!

Apoi sunt trantit pe un pat liber si unitatea continua sa primeasca urgente! Batrani care abia mai respira sunt imediat „interogati” de medic cu aceleasi intrebari, apoi asistenta si infirmierul repeta electrocardiograma si tensiunea (fara alte analize etc) si sunt trimisi pe alte paturi, sau pe sectii pana a doua zi cand vine medicul, lasati in agonie, in durere, abandonati cu nepasare.

La fel se intampla si cu o bunica cu atac cerebral care este tarata prin gerul de afara pe targa pana la maternitate unde e sectia celor cu accident vascular si unde dupa ora 3 nu este lift, carata pe scari si injurata de saracii infirmieri care cand se intorc ii aud varsandu-si naduful pe alti semeni care vin la urgenta, intr-un mediu insalubru, murdar, unde imbracamintea si modul de primire a cadrelor insarcinate cu aceste functii sunt total neprofesionale!!

Si exemplele ar putea continua, dar starea de indignare ma cuprinde si mai mult!!

In concluzie, sa dea Dumnezeu sa fiti sanatosi si sa nu ajungeti la urgente Dorohoi! Intrebarile sunt firesti catre cei care ar putea lua decizii importante pentru o schimbare in bine: Spitalul acesta are cu adevarat un manager? are personal cu juramantul depus in slujba semenilor? cine controleaza pe cei care isi fac munca si sunt chiar platiti in aceasta sectie de primire Urgente?? orasul acesta are un Primar si oameni politici carora in afara de ciolan sa le pese de practicile neortodoxe prin care sunt tratati semenii lor?? Vad ca toti se zbat in declaratii care mai de care ca le pasa… de tot ceea ce-i inconjoara! De Dorohoi si de semenii lor! Nu dau nume, nu ma intereseaza politica ci ma intereseaza viata si bunastarea semenilor si dorohoienilor mei! Daca cineva contesta cat de putin, ceea ce eu si ceilalti care au mai sesizat aceste aspecte, nu le dorim decat multa sanatate si… sa nu ajunga sa traiasca pe viu o experienta la „sectia de primiri urgente Dorohoi”, atunci cu siguranta ca vor semna chiar ei o astfel de petitie in care sa isi arate dezaprobarea fata de modul de lucru si seriozitate cu care sunt tratati dorohoienii la sectia de primiri urgente!

Cetatean, Municipiul Dorohoi.

NOTĂ: Dorohoi News nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul mesajului primit pe adresa redacţiei noastre şi publicat mai sus.

Reamintim cititorilor noştri, dacă sunteţi martorul unor evenimente importante, vă rugăm să ne contactaţi la Tel: 0749.877.802 sau Email: [email protected]

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

UPU Dorohoi01
DorohoiNews.ro, 10-01-2016
20Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

24.01.2016 la 15:31

Draga Andreea, Nu cred ca cei care se plang de conditiile din spital fac asta pentru a fi ""un minut vedeta si interesanta". Cred ca este o realitate macabra pe care, din pacate, trebuie s-o traiesti chiar atunci cand ai mai multa nevoie de intelegere si sprijin. Cred ca o fac din disperare si durere. Tu cum te-ai simti sa vezi ca-ti moare cineva drag iar personalul sta la cafele sau este de negasit in timpul orelor de serviciu. Ca sunt grele garzile si salariul mic, total adevarat. Dar este, pana la urma, alegerea lor a medicilor, a asistentilor etc. Parintii mei au lucrat amandoi in spitalul Dorohoi asa ca noi am fost oarecum feriti de indiferenta si "tratamentul" standard pe care il primesc cei care nu au cunostinte sau bani de impartit incolo si-ncoace. Am avut parte insa de tot pachetul de "poti sa mori ca oricum nu ne pasa" in spitalele din Iasi dintre care, cel de neurologie poate fi categorisit drept lagar de exterminare, in niciun caz spital. Inteleg lipsa de fonduri, inteleg chiar si lipsa de personal daca e cazul. Cred insa ca o vorba buna poata sa ajute. Nu cred ca lumea se plange neaparat de ceea ce nu poate oferi spitalul in acest moment. Cred ca este indignata ca nu se ofera ceea ce poate fi oferit: intelegere, bunatate si respect fata de pacient si familia acestuia. Cat despre lift...de ce nu poate sa functioneze singur? Este nevoie de un specialist pentru a apasa butoanele in mod corect? Nu inteleg. De ce le trebuie angajat pentru asa ceva? Si chiar nu e o intrebare retorica: de ce nu pot asistentii sau pacientii sa foloseasca liftul fara liftier, daca asa s-o fi numind aceasta pozitie. Schimbarea plecare in primul rand de la fiecare dintre noi. Daca am fi pur si simplu mai buni unii cu ceilalti totul ar fi mai usor.

11.01.2016 la 23:58

Pentru Sabina:aprecierile tale,lipsa de bun simț și respect față de personalul de care ți-ai permis să-l cataloghezi fără pic de rușine și cu așa nerușinare te caracterizează ca fiind o persoană ce se răzbună și având șansa sa se dea pentru un minut vedetă și interesantă scrii minciuni și împroști cu noroi in acea secție.Personalul este decent,nu este mizerabil,iar condițiile sunt cele ce pot fi oferite ca peste tot in spital.Problema scărilor este că nu sunt zugrăvite dar sunt întreținute și curățate zilnic .Vorbe grele si urâte ai folosit.Dumnezeu să îți audă răutatea si să te ierte!

11.01.2016 la 18:05

Asa este! Numai cine n-a trecut pe acolo crede ca situatia este roz asa cum vezi pe la televizor. E la fel ca prin lumea a treia, poate mai rau! Daca n-ai ceva creitari prin buzunar sau nu cunosti pe cineva prin spital ai sansa sa mori linistit pe un pat pe acolo! Pastilele alea pe care ti le dau sunt NO-SPA si vre-un antibiotic sau antinevralgic, depinde ce e pe stoc. Mai bine stati acasa si va tratati babeste, aveti mai multe sanse! Desteapta-te romane!!!

10.01.2016 la 18:31

ROG REDACTIEI DOROHOINEWS.RO SA MEARGA PRIN SPITAL SA VADA CE CONDITII MIZERE SUNT!!!! HAIDETI OAMENI BUNI SA NE TREZIM. NU SUNTEM ANIMALE, HAIDETI SA NE TREZIM. NU DORESC NIMANUI SA NU AJUNGA LA SPITALUL DOROHOI DEOARECE E POSIBIL SA NU SE MA INTOARCA. SUNT "N" CAZURI DE PACIENTI CARE S-AU DUS CU O SIMPLA BOALA SI AU AJUNS LA CIMITIR.

10.01.2016 la 17:54

In sfarsit ,are cineva curaj sa spuna adevarul ..In iunie am internat-o pe mama mea ,omul de serviciu i-a luat tensiunea,a stat de vineri pana luni ,fara sa o vada medicul ,fara sa o consulte ,,,si cu banii luati ,si fara diagnostic...

10.01.2016 la 17:15

Adevar care ar trebui sa aduca o schimabre in bine nu in mai rau!

10.01.2016 la 17:08

Mergeti cei de la ziar si faceti poze pe sectia de neurologie!!!!!..sa vedeti ce mizerie este pe scarile ce duc spre saloane , iti vine sa fugi sa nu te mai intoci neam..... ce instrumentar, ce paturi, ce saltele, fereasca sfantul, mai bine mori acasa, ca e mai curat! Anul trecut, in vara , am stat cu bunica mea la neurologie, ce asistente murdare am vazut, ce halate aveau pe ele, frati romani!!!! multe nu stiu sa desfaca o seringa din ambalaj!!!! Pana nu va avea parte acest spital de un director "ca la carte" sa mute muntii si tot nu se va face nimic, totul de acolo pleaca, de la manager!!! Sunt f multi medici f buni, asistente ( cateva) isi fac datoria....pacat de ei!!!!! Ei ce vina au??? De ce sa lucreze in aceste conditii??? Bolnavii ce vina au???? Cred ca undeva cineva nu a inteles esentialul! TOTI TRAIESC DE PE URMA BOLNAVILOR! Fara ei nu ia nimeni salar! Desfiintam spitalul si ne "oblojim ranile acasa"!! Nu mai platim asigurari, mergem la privat si platim tot! Si pentru cei care se plang de 2000 lei salar, schimbati alternativa!!!!, mergeti in invatamant, acolo au 820 lei....si nu dau copiii cu capul de pereti, (si ei au facut cate 2, 3 facultati, mastere si doctorate), pentru ca nu au chef sa faca ore, ti-ai asumat aceasta meserie, o faci! Nu? lasa loc altuia s-o faca cum trebuie!

10.01.2016 la 16:47

bati campii...daca cineva te intreaba ce pastila ii administrezi,trebuie sa-i raspunzi. Cel mai probabil cel care i-a dat pastila nici nu stia pentru ce e,dar daca asa a zis medicul.... Aceeasi treaba e si la scoala.Daca un profesor pune o nota unui elev trebuie sa-i explice de ce a luat acea nota.Daca nu ai chef de explicat LA REVEDERE!

10.01.2016 la 16:22

Cum să întrebi tu un om care cu asta se ocupă pentru ce sunt pastilele? I-ai spus direct că nu ai încredere în el... și eu m-aș fi enervat... e ca atunci când întrebi un profesor de ce ai luat 5 și nu 10... o prostie de articol... fă tu 10 ani de facultate după lucrează pe 2000 lei în condițiile pe care sistemul le oferă (precare) și după mai vedem cât chef mai au. Problema e că eu și-au irosit viața învățând cum să aibă grijă de alții și nu mai au timp să se reprofileze...

10.01.2016 la 16:08

Din pacate aceasta lipsa de profesionalism ne afecteaza pe toti... (mama mea a fost internata in spitalul Dorohoi in luna mai a anului trecut cu o viroza respiratoric severa, unde a stat o saptamana dupa care a fost externata, medicamentatia din pacate a fost gresita, la citeva saptamani , mai precis 3 am chemat salvarea de urgenta , a fost internata in stare foarte grava la Iasi, pentru 12 saptamaini dintre care 2 in coma, unde au reusit sa o stabilizeze cu pretul extrageri unui rinichi si cu dializa de trei ori pe saptamana pe viata) Va multumesc domnilor doctori...

10.01.2016 la 14:21

Lipsa de profesionalism. I-a rugat cineva sa îmbrățișeze cariera de medic,nu știa din facultate care sunt dezavantajele. Fiecare meserie are avantaje și dezavantaje. Cui ii place s-o profeseze cui nu să-și caute alta meserie. Am ajuns acolo sa ne plângem ca salariile sunt mici,într-adevăr sunt mici dar aceasta este situația, aleșii au grija lor ,nu am belit ochii pe cine votam,asa ca culegem .

10.01.2016 la 13:52

ce ma îngrijorează pe mine este faptul ca desi în Dorohoi treburile merg prost,ori de cate ori cineva are curajul de a spune lucrurilor pe nume,se mai gasesc...altii...care sa-l contrazică,desi...problemele acestea ne afectează pe toti.Fie din prostie ,lipsă de ocupatie sau pur si simplu din nevoia de a contrazice ,avand sau nu interes.Mai conteaza,d-nule Puscasu Dumitru...că la dv mă refeream ,mai conteaza cine a scris acest articol ?Atata timp cat el reflecta adevarul?ori lucrezi acolo,ori ai lucrat ori ai pe cineva acolo?ori n-ai asteptat cu orele în fata usilor închise?

10.01.2016 la 13:32

Adevarat!Curaj ai avut domnule, sa scrii realitatea! Asa este si la judetean tot asa este, zeci de bolnavi se tarasc pe la usi pentru ca un doctor sa se uite la ei, de curand am umblat pe la toate usile cu bolnav de cancer ca doar poate il interneaza undeva, ce sa va mai spun m-a impresionat personalul de la oncologie care alergau de la un salon la altul sa faca ceea ce le sta in putere si cu medicamentele pe care le au , sa va mai spun ca am vazut: infirmiera care vroia sa ia plosca unui bolnav sa o duca si se plangea ca nu are manusi si pe sectie nu erau .....trist dar adevarat!

10.01.2016 la 13:01

Este foarte adevarat ce a scris acest cetatean al acestui oras si ca el sint multi care au patito la fel.Cit despre lift... ce sa mai vorbim. Acolo se trage chiulul doar din partea unei singure angajate care te apuca noaptea pina se hotaraste sa coboare la comanda liftului si cind vine are un sictir in ea de parca -ti vine sa -ti ceri scuze pentru deranj,sa nu mai spunem ca nu exista tura de noapte pe lift iar cei veniti in urgente noaptea sint carati pe scari incepind de la partier pina la ultimul etaj. Trist dar adevarat.

10.01.2016 la 12:54

Nu caut scuze. Nu sunt scuze, insa sa stii ca salariile sunt mizerii, personalul insuficient iar volumul de munca imens. Nu lucrez in Spitalul Municipal Dorohoi, dar cunos bine situatia de acolo. Si daca va ajuta cu ceva la Mavromatii situatia e mai rea, poti sta si 2 ore pena te vede un medic, care te expediaza in 5 minunte daca nu ii "atragi atentia " cu ceva in buzunar. Realitatea e ca locuim intr-o tara bolnava, iar bolnav e intreg sistemul. Pestele s-a imputit de la cap.

10.01.2016 la 12:45

aveti perfecta dreptate ...........ma intreb oare aude cineva de tot ce se intampla in spital?????cred ca nimeni nu mai face meseria din dragoste ci pentru bani...sa le fie rusine.......

10.01.2016 la 12:16

foarte adevarat,asa este la DOROHOI! Primaria ce face?

10.01.2016 la 11:49

Din pacate, tot ce a sesizat domnul, este adevarat!

10.01.2016 la 11:28

Cât adevăr!

10.01.2016 la 11:28

Sunt de acord cu tot ce s-a scris mai sus si cred ca o sa treaca multi ani pina ce o sa se schimbe si la noi ceva. Situatia este la fel in majoritatea spitalelor din Romania. La capitolul asta sintem inca in Evul Mediu.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro