Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Emilian Vamvu - manager Spitalul Municipal Dorohoi

După ce un cititor al publicaţiei noastre ne-a trimis o sesizare referitor la modul de funcționare al UPU Dorohoi, dr. Emilian Vamvu, managerul Spitalului Municipal Dorohoi a replicat.

Redăm integral acest text:

„Articolul este total nejustificat și just făcut de persoane care nu doresc binele acestui spital și care vor să denigreze un corp medical care muncește de dimineață până noaptea târziu. Cei care se ocupă de astfel de probleme au alte interese și nu interesele bolnavului așa cum se sugerează în articol. Sunt interese extraspitalicești. La primiri-urgențe, într-adevăr, nu există o linie de gardă permanentă, 24 din 24 de ore, dat fiind faptul că nu avem medici specialiști cu competență pentru a face serviciul de gardă în compartimentul UPU, dar activitatea medicală se desfășoară cu continuitate, până la ora 15:00 fiind deservită de medicul Alexa Ovidiu cu specialitate în medicină de urgență. După ora 15:00, urgențele sunt în funcție de specialitatea sau în funcție de diagnostic și afecțiune sunt preluate de serviciile de gardă ale secțiilor cu linie de gardă permanentă, la serviciul UPU fiind deservite de medicul de gardă de pe linia de gardă din Medinică Internă.

La nedumerirea dacă Spitalul Municipal Dorohoi are un manager... are un manager, cred eu, destul de competent și asta nu relevă o stare de subiectivism a managerului, ci o stare de realitate, care în cele aproximativ 6 luni de manageriat a făcut lucruri care trebuiau rezolvate în ultimii 8-10 ani. Este vorba de achiziționarea unui computer tomograf, de achiziționarea unei stații de clorinare, din 2 existente, niciuna nu funcționa, achiziționarea unei stații de apă sterilă pentru blogul operator din chirurgie, achiziționarea unei plite la bucătărie, cea existentă avea o vechime de 20 de ani și exista pericolul unor accidente de muncă. Personalul medical din secții își face datoria așa cum trebuie, iar Primăria, trebuie să știe toată lumea, este alături de Spital și de conducerea spitalului, dovadă fiind banii puși de primărie la achiziționarea computerului tomograf, cât și la alte investiții la amenajarea din curtea spitalului sau a unor clădiri ce aparțin spitalului. Primăria, în ultimii ani, a făcut foarte mult pentru Spitalul Dorohoi, iar primarul este alături de spital și de cetățenii Dorohoiului în a contribui cât poate de mult pentru a le oferi servicii medicale de  calitate și a actului medical de cea mai mare performanță.” - dr. Emilian Vamvu, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Emilian Vamvu - manager Spitalul Municipal Dorohoi
DorohoiNews.ro, 10-01-2016
20Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

12.01.2016 la 23:03

Am citit vreo 20 de comentarii. Toți erau nemulțumiți și pe bună dreptate, pentru ca și eu am intimpinat aceleași probleme. Dar totuși eu am descoperit un medic care nu ia bani și care nu face avorturi știind ca e un mare păcat. Astfel de oameni morali și cu frică de Dumnezeu mai poate salva România. Sărut mâna Doamnă Doctor Dobre.

12.01.2016 la 12:13

ala nu e spital fratilor....ci puscarie curata ....am fost cu bebe acu 2 ani si d na doctor pediatra .......nu dau nume i a dat la un bebe de 7 luni pastile de pencilina sa ii dau o jumatate....pe cand la infanti antibioticu e sirop .....nu sub forma de pastile ..... fratilor desfiintati ....puscaria aia ca nenorociti oameniii....voi faceti experimente pe ei!!!!!!!!!!!!!! a avut noroc d na doctor ca am stat numai cateva zile acasa in concediu ....ii faceam o reclamatie de o durea capu o sapt si isi lasa ea job-ul singura

11.01.2016 la 13:32

Sint citiva medici care stiu meserie dar marea majoritate din personalul medical nu au ce cauta acolo.Nu au suflet ,nu cunosc meserie,nu isi dau interes, multi sunt angajati pe pile si relatii ,asteapta numai spaga si de obicei pleci mult mai bolnav decit ai venit.Asta e adevarul ce s-o mai lungim si situatia nu o sa se schimbe prea curind ca asa-i in toata Romania.

11.01.2016 la 09:57

as avea o sugestie pentru managerul Sptalului Se poate pe o pagina de mail a Spitalului sa primiti aprecieri si sugestii poate chiar si reclamatii cu privire la activitatea diferitelor sectii din cadrul spitalului sau chiar despre personalul medical care isi desfasoara activitatea.Astfel puteti ca manager sa vedeti performanta si modul in care sunt tratati bolnavii. Boala nu este un lucru pe care il vrem , de accea domnilor doctori, pardon medici trebuie sa puneti pe langa cunostinte si suflet

11.01.2016 la 09:35

Sectia de neurologie este un dezastru. Daca risti sa ajungi la urgente, pana a doua zi nu vine nimeni sa te vada, degeaba acuzi stare de rau, lesin , migrena. A doua zi vine asistenta si te intreaba ce profesie ai, in functie de raspuns esti ,,tratat,,. Ce sa mai vorbim de dna doctor...prima întrebare : Consumati alcool? Ce profesie aveti?...nu o intereseaza starea ta. Ca o concluzie: iti este rusine sa fii internat acolo, deoarece esti catalogat drept alcoolic.

11.01.2016 la 08:15

am avut si eu cateva interactiuni cu spitalu Dorohoi unde am intalnit si medici care merita tot respectul nostru dar si opusu. Problema e ca mai multi am intalnit din partea care nu merita respect.

11.01.2016 la 07:05

Cu tot respectul domnilor, dar conform in Spitalul Dorohoi, colcaie de incompetenti, betivi si spagari. Ai mai multe sanse sa te tratezi singur decat sa te trateze cineva din spital. Si cred ca Dorohoienii ar trebui sa se faca auziti. Toti suntem de acord ca e gresit, toti vedem asta, toti o stim si NIMENI nu face nimic. Nici macar acei 3-4 medici care au mai ramas cu bun simt si care stiu cum se face o injectie nu vor mai rezista mult asa.

11.01.2016 la 02:01

Cred ca nu isi imagineaza ce poate pati acest om daca mi se va adresa in acest mod.Acum 2 ani am fost in Pediatrie cu fetita mea Cerasela,se simtitse foarte rau ,dureri de stomac,stare de voma,ameteli etc,iar cucoanele stateau toate in cabinet la barfe si cafeluta cat se poate de larg.Am stat cu fetita mea 2 ore pe acel hol,dar nu aveau bun simt si respect .Sefa venise la un moment dat si ma intrebase de ce am nevoie si ce are fetita(vorbisem cu ea chiar cand am fost ajuns)deja uitase tot,ca sa vezi cat de impertinenta,neinteres si lipsa de respect.Ce a avut de tras cu mine,cred ca si acu isi aduce aminte cand ma vede.Suntem oameni la fel ca si ei.

10.01.2016 la 19:38

Foarte adevarat ce se spune despre promtitudinea de la UPU! Doar daca aud ca esti in sistem cedeaza un pic la indiferenta si incearca sa ajute bolnavul pe care il insotesti. Multa lipsa de profesonalism! Cei mai multi nu stiu ce cauta acolo. Sigur si-au gresit cariera.

10.01.2016 la 19:28

Aici, fiecare spune tot ce vrea. Interesele, durerea, manipularea, reaua vointa, dar si credinta in adevar, ies la iveala in unele imprejurari ca si cea de fata. Adevarul este pe undeva pe la mijloc. Toata lumea a avut de aface cu spitalul romanesc. Lucrurile sunt arhicunoscute: lipsa de cadre calificate; comportamentul uneori sublim, alteori incalificabil; conditiile de un standard indoielnic, alteori superperformant; toate acestea puse in scena pe fondul bolnavului cu problema lui disperata de viata si uneori de moarte. Cert este ca la noi, in spitalele romanesti in general, totul este posibil. Multe lucruri sunt descalificante, multe sunt de un perfectionism incredibil. Ceea ce surprinde in toata tarasenia de fata, ca si in multe alte asemenea "dezvaluiri de presa" este faptul ca, multi vor linsnsaj, vor sa curga sange, vor o rezolvare radicala care de fapt pentru moment este o........ utopie. Ce urmarim? Ce masuri salvatoare se impun? Cu ce mijloace umane, materiale, financiare etc., ne avantam in lupta impotriva celor relatate ca fiind in neregula si pe unele locuri chiar sunt in neregula? Ma tem ca rezolvarea tine de niste deziderate mult mai inalte, pe care nimeni dintre hulitori, nici pe departe nu se pot lauda ca le detin. Cert este ca nu aceasta este calea. Avem deja exemple romanesti, de aceeasi speta, vezi cazul "Colectiv" , care demonstreaza ca la noi se poate calca si pe cadavre, dar necazul ramane si ne umileste absolut pe toti cu si mai mare putere...... Pacat de un popor asa destept....... Pacat de vrajba si dorinta de rezolvare in mare graba a unor probleme cu o vechime istorica si pandemica......... Doamne ajuta!

10.01.2016 la 18:26

E adevarat vb foarte urate acum 3 ani am nascut o fetita am stat 25 de ore de travailu D. Doctor a spus ca nu cheama anestezistul ptr mn sa ma chinu ca asta inseamna copiii.iar doctorita sp la o femeie ti a placut sa te acuma stai si sufera nu rage ca vaca etc.am o intrebare de ce mai is a leg meseria asta daca uitat ce juramant au facut.La Spitalul Dorohoi nu ai cum sa te apropi toate cadrele astepta ....... daca nu ai bani nu se uitat la tn.si nu e de vina FEG ptr cadrele care le aveam ci vechea conducere care cerea bani sa te angajeze.sper ca Domnul Dr Vamfu sa schimbe aceste lucruri murdare

10.01.2016 la 18:03

Cu parere de rau trebuie sa confirm si eu situatia de la UPU Dorohoi, personal am ajuns si eu la UPU Dorohoi cu stari de rau care de fiecare data au fost tratate cu indiferenta ca fiind atac de panica tratat cu o pastiluta de nervi (problema reala fiind una cardiaca), altadata am mers cu o ruda pe care a adus-o in stare f grava salvarea si care la jumatate de ora dupa prezentarea la UPU nu a fost vazuta de nici un medic ( in jurul orei 17 medicul de garda a aparut de unde credeti? - din oras ! a avut ceva treburi) au pus bolnavului o perfuzie si apoi a doua zi l-au plimbat toata ziua cu salvarea de la un spital la altul la Botosani( nu a fost primit nicaeri) pt ca existau sectii similare la Dorohoi cu medici incompetenti cert este ca bolnavul a ajuns inapoi la UPU Dorohoi cu sange pe maini de la atata ridicat de pe targa de la o sectie la alta ( avea poliartrita ) si fara sa primeasca un calmant macar a decedat a doua zi acasa. La nutritie si diabet daca mergi trebuie sa iei intai patile de calmare ca ai de asteptat nene ( stie toata lumea dr. are tabieturi de dimineata se incuie o ora in cabinet cu betivul de Vasiliu si dupa aceea mai vedem). Pt o reteta trebuie sa-ti iei o zi CO. Si sunt multe persoanele care au experiente negative in Spitalul Dorohoi. Despre taxa de internare de 10 lei la intrare unde primesti chitanta doar daca insisti si taxa de pe etaj de 5 lei care se strange la caiet de catre asistente ce stiti d-le MANAGER? S-au banii respectivi se regasesc in investitiile pe care le enumerati?

10.01.2016 la 17:45

Mulțumim pentru reacție domnule Vamvu. Să știți că ceea ce sa publicat de către "Dorohoi News" poate fi partial adevărat dar din păcate este valabil pentru toate secțiile spitalului pe care-l conduce-ți. Sper să citiți comentariul meu. Pot să vă zic că medicii tineri tratează pacienții cu mai mult respect și mai multă umanitate și nu așteaptă "atenții" față de medicii cu experiență și mai in vârstă. In ultimii 6 ani am avut "interacțiuni" ca și pacient sau însoțitor cu medicii de la acest spital in felul urmator: la ginecologie, maternitate, pediatrie, chirurgie, cardiologie, radiografie, urgente si in policlinica. Dacă nu te cunoaște cineva și dai peste un medic sau o asistentă mai in vârstă de 45 de ani ești "un pacient mort"!!! Tot respectul pentru cei de acolo care-și fac treaba bine dar sunt suficient de mulți care abia așteaptă sa iasă la pensie și să aibă o gardă ușoară.

10.01.2016 la 17:23

Domnule Manager, deci dumneavoastra sunteti total multumit de tot ceea ce se intampla, de situatie si de personalul care lucreaza la UPU, totusi pe o leafa si pe ce mai scapa omu? Considerati ca toti oamenii care reclamama si sustin tot felul de nereguli o fac doar ca sa se afle in treaba? Sunteti multumit ca nu avem lift dupa ora 15?? Daca ati ajunge dumneavoastra la UPU ca un simplu cetatean si ati constata ca tot ce s-a spus este adevarat, cum ati reactiona? Noi va intelegem ca trevuie sa luati apararea acolo unde sunteti manager, dar observand si controland mai des, luand decizii contra celor care gresesc, nu credeti ca ar fi in beneficiul UPU si al cetatenilor?

10.01.2016 la 17:18

asa este cum a zis acel pacient infirmierele sint mai ceva ca doctorii ,ele hotarasc daca sa-l deranjeze pe medic sau nu.au o scirba pe ele si te privesc parca ai avea tu o vina ca te-ai imbolnvit si l-ai deranjat somnu,

10.01.2016 la 17:12

Am citit si articolul ( mult adevar) am citit si raspunsul mamagerului )la fel ceva adevar) .Dar...de indreptat ce se indreapta? Sectia UPU va continua la fel ca si pana acum, plita de la bucatarie nu tine post de lift :))) iar de tomograf cine a auzit?? Raspuns cam evaziv care nu explica nimic concret! Adica sa se faca schimb de noapte la lift, sa fie curatenie pe hol la UPU (ai vazut domnule manager cum freaca menta infiemierii si infiermierele in afara faptului ca se iau de pacienti, care sunt angajati dupa criterii ce nu au nici o legatura cu spitalul?) personalul sa fie unul demn de munca si responsabilitatea pe care o au, sa se tina laboratiroul nonstop pentru analize, samd. Deci probabilitate de evolutie...zero. Adica toti cetatenii care stiu si scriu aici si peste tot...nu au dreptate, numai voi aveti, managerul si UPU.Vrajeala....si omul moare!

10.01.2016 la 16:49

Mentionez ca ceia ce se spune despre Spitalul Municipal Dorohoi este adevarat. Personal am ajuns acolo cu fiica mea de 18 ani,cu febra 40,stare de voma,ameteli. medicul de garda,dupa ce i-a administrat o injectie de algocalmin m-a trimis acasa,linistindu-ma ca are rosu in gat si mi-a prescris ampicilina.Acasa,starea ei s-a agravat si am ajuns pe forte proprii cu ea la Iasi cu diagnostic de meningita tuberculoasa si micro-abcese cerebrale. Acum,pe 4 ianuarie,din nou am ajuns aici cu o cunostinta care se simtea foarte rau: ameteli,durere puternica dupa ceafa,maini amortite. Ne-a trimis linistiti acasa ca are o simpla migrena si i-a dat pt acasa pastile DORETO. Pana seara,starea lui s-a agravat,l-am dus la Botosani si cu ajutorul medicilor de la Urgenta Botosani a ajuns la Neurochirurgie Iasi cu accident vascular cerebral,unde a fost operat de urgenta. Toate cele ce am spus aici le pot dovedi cu probe.

10.01.2016 la 16:26

Cum te chiamă pacientule anonim?Ai avut neșansa să ajungi la urgențe,într-un moment nefericit și concluzionezi că această stare este permanentă!Te voi contrazice și-ți voi spune ție și pacienților care apelează la serviciile UPU Dorohoi,că aici lucrează profesioniști adevărați.Apa de la chiuvetă,face adevărate miracole dacă o primești la timp. O metodă de resuscitare, cu efecte imediate, este și acordarea a 2-3 palme și te trezești din leșin.....fără nicio pastilă! Această metodă face parte din protocolul acordării primului ajutor, la locul incidentului și poate fi aplicată de oricare dintre cetățenii avizați. Nu-ți doresc să primești palme, pentru că-ți doresc să fii sănătos ,vesel și mereu voios. Dar să desconsideri activitatea unui serviciu de urgență, cu profesioniști adevărați, deja ai nevoie de un consult de specialitate. Doamne ajută!

10.01.2016 la 16:19

Asa este vorbesc foarte urat cu oamenii,asistenti ,medici ,infirmieri

10.01.2016 la 16:12

imi pare foarte rau dar si eu am fost la urgenta si mi s-a vorbit rastit si urat

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro