Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Andrei Dolineaschi

Preşedintele PSD Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi, a acordat un interviu în care vorbeşte despre schimbările politice majore la nivelul judeţului Botoşani şi consecinţele acestora.

Cum comentați schimbarea vicepreşedintelui PSD şi numirea democrat-liberalului Cristian Achiței în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul deschis al liberalilor, foștii parteneri ai PSD din USL?

Această numire reprezintă actul oficial prin care Partidul Democrat Liberal  revine în conducerea județului Botoșani, sub umbrela Alianței Răului dintre PDL și PNL. Este un act politic  prin care este înfrântă voința botoșănenilor care în 2012 au sancționat dur tot ceea ce a însemnat regimul Băsescu. Nu am nimic personal cu domnul Achiței, dar numirea sa în funcția de vicepreședinte seamănă cu intrarea pe ușa din dos a CJ a acestui partid de buzunar al domnului Traian Băsescu. Alegătorii din Botoșani au votat împotriva PDL în 2012, deci nu au niciun drept să ia decizii în numele lor.

De ce spuneți că PDL e un partid de buzunar al domnului Băsescu? Dânsul a spus că susține Partidul Mișcarea Populară…

Dar tot domnul Băsescu a spus că Emil Boc ar fi cel mai bun candidat la Președinție din partea dreptei. Iar domnul Boc este un fruntaș al PDL, alături de mulți alți prieteni ai domnului Băsescu. PDL a pus-o deja în lista eligibilă a candidaților pentru Parlamentul European pe doamna Monica Macovei, prietena domnului Băsescu, cea care a desfășurat acea propagandă de defăimare a României în ochii oficialilor europeni, în timpul referendumului pentru demiterea președintelui. În PDL este și domnul primar Falcă de la Arad, finul domnului președinte. Și sunt multe astfel de legături prin care domnul Băsescu exercită controlul asupra PDL. Nu suntem naivi…

Dar de ce spuneți că PDL e un partid de buzunar? PDL a condus România…

Nu intenționez să-i jignesc. Vroiam să spun că este un partid controlat de domnul Băsescu, nu neapărat că e un partid mic. Deși, trebuie să admitem că după votul din 2012, PDL și-a înjumătățit cota. La Botoșani a fost chiar mai rău. Deci alegătorii le-au spus că nu-i mai vor să conducă județul sau România. Tocmai de aceea spun că prezența PDL în conducerea Consiliului Județean este ilegitimă.  Alegătorii au votat altceva. PNL i-a adus la conducere, ei vor răspunde în fața alegătorilor USL care se simt trădați.

Legea nu interzice ca PDL să aibă un vicepreședinte, dacă acesta are susținerea unei majorități în Consiliul Județean. Domnul Achiței a avut susținerea PDL și a PNL. De ce spuneți că este o Alianță a Răului, pentru că și acei consilieri au fost votați de botoșăneni?

Este o Alianță a Răului pentru că ambele partide au pervertit votul pe care l-au primit de la alegători. Inclusiv alegătorii PDL au fost înșelați, pentru că aceștia s-au aflat de cealaltă parte a baricadei în 2012. Nu au votat PDL ca să facă o combinație cu unul din principalii lor adversari. În cazul PNL e și mai grav, pentru că liberalii nu au primit votul cetățenilor în nume personal. Au fost votați sub sigla USL. Ei nu pot să vină acum să împartă votanții USL, să spună că atâți au fost cu PNL și atâți au fost cu PSD. Sunt mulți alegători care au votat USL în principal pentru că era formula care se opunea regimului Băsescu, nu neapărat pentru PSD sau PNL. Așadar, liberalii au trădat o dată atunci când au rupt USL și au mai trădat a doua oară când s-au dus lângă PDL.

Liberalii vă acuză că ați făcut acel pact de coabitare cu Traian Băsescu, la fel cum spuneți dvs. acum că PNL a făcut o Alianță a Răului cu PDL. Nu e același lucru?

În niciun caz! Cele două situații sunt complet diferite. În primul rând domnul Crin Antonescu a fost  a fost consultat și a acceptat acel Pact de coabitare. A fost la Cotroceni când s-a semnat. Deci e incorect să contești ceea ce ai acceptat. În al doilea rând, atunci a fost un pact pentru asigurarea funcționării instituțiilor publice, în interesul național, în timp ce acum la Botoșani are loc un troc politic în care se împart funcții între PNL și PDL. Atunci premierul Victor Ponta nu a împărțit nicio funcție cu Traian Băsescu. Acum primul act oficial al Alianței Răului a fost tranzacționarea funcției de vicepreședinte CJ, care a fost acordată PDL în schimbul asigurării scaunului domnului Florin Țurcanu la alegerile din 2016. O altă țintă este funcția de viceprimar de la municipiul Botoșani. Deci în cazul pactului de la Cotroceni a fost vorba de un armistițiu între doi adversari, în interes național – în cazul Alianței Răului de la Botoșani vorbim de o contrabandă cu funcții publice, într-o adevărată cârdășie politică, fără nicio legătură cu votul și cu interesul alegătorilor. Nu putem compara cele două situații, sunt complet diferite.

Ce va face PSD, după pierderea majorității în Consiliul Județean?

PSD va rămâne fidel sloganului din campanie, „Guvernare pentru Botoșani”. PSD este la guvernare, iar eu ca deputat de Botoșani vă garantez că vom face în continuare guvernare pentru Botoșani. O prioritate este infrastructura de drumuri din județ – s-a făcut drumul de la Darabani, de la Flămânzi, au început lucrările la drumul Botoșani–Suceava. Drumurile sunt importante, pentru că dacă ai drumuri, atunci vin și investitorii, iar dacă ai investitori, atunci se creează locuri de muncă.  Prima întrebare a unui investitor este cât timp faci până la cel mai apropiat aeroport. Deci drumul Botoșani-Suceava are o importanță strategică pentru județ. În plus, am reușit să obținem terenul de la Armată pentru construcția de locuințe în municipiul Botoșani. De asemenea, doamna deputat Tamara Ciofu a deblocat proiectul alimentării cu gaze de la Răchiți. Și mai sunt astfel de proiecte finanțate pe linie de guvernare. Mă aștept ca acum prin venirea PDL la conducerea județului să ni se pună piedici, dar vom găsi soluții.

La ce fel de obstacole vă așteptați din partea PDL?

Pot fi multe zone în care se pot băga bețe în roate. De exemplu, mă aștept ca PDL să încerce direcționarea fondurile de dezvoltare ale județului către primarii PDL. Ar fi profund incorect pentru că acele primării au mai beneficiat de ceva bani în timpul guvernării Boc-Băsescu, față de altele care nu au primit nimic și au acumulat un deficit mare de dezvoltare. Partea bună e că acum Guvernul a definit, pentru prima oară, un set de criterii obiective în alocarea fondurilor, astfel încât banii să ajungă acolo unde e cea mai mare nevoie de ei. Dar asta nu înseamnă că PDL nu va încerca să forțeze mâna președintelui CJ. Vă amintesc doar că atunci când făceam demersuri la Guvern pentru alocarea finanțării la drumul Botoșani-Suceva, toate forțele din județ, inclusiv aliații noștri de atunci, așteptau să se bucure de eșecul nostru. Am reușit totuși să obținem banii, iar acum lucrările sunt în desfășurare, dar vă dați seama că vor fi șicane politice, după ce Alianța Răului a preluat majoritatea din Consiliul Județean.

Cum vedeți alegerile europarlamentare? Care este principalul adversar al PSD?

Adversarul principal îl reprezintă partidele președintelui Traian Băsescu. Mai simplu spus, tot ceea ce reprezintă regimul Băsescu. La Botoșani, cea mai reprezentativă formațiune din acest conglomerat rămâne PDL. Acum că au revenit la putere în județ, vor încerca sa folosească această poziția din Consiliul Județean pentru a-și crea avantaje în timpul campaniei electorale. Sper că nu aibă suficient timp să repună în funcțiune acea mașinărie de mită electorală pe care am văzut-o atunci când PDL se afla la guvernare.

Care sunt țintele politice ale acestor alegeri?

Sunt trei ținte politice majore: PMP vrea să facă un scor cu două cifre, PNL trebuie să obțină minim 20%, iar PSD trebuie să obțină peste 35%. Cel mai puțin probabil este ca PNL să obțină minim 20%. Despre PMP cred că vor avea un rezultat slab la Botoșani, dar au șanse să obțină un rezultat cu două cifre pe plan național. Iar în privința PSD, am încredere că vom atinge ținta propusă. Vom face o companie curată și nu se vom ataca foștii aliați din USL. Sursa: botosaninews.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Andrei Dolineaschi
DorohoiNews.ro, 03-04-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro