Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

MarcuPSD

Liderul PSD Botosani, senatorul Gheorghe Marcu, a avut in Parlament, luni 20 decembrie, o interventie adresata plenului pe Legea Bugetului de stat pentru anul viitor. Iata continutul interventiei.


Domnilor presedinti ai camerelor legiuitoare
Domnilor ministri

 
 
Bugetul de stat al Romaniei, pe anul 2011, exprima ticalosia si ipocrizia romanului smecher asupra celui onest si cinstit, creind astfel 2 Romanii: una mica- bogata si prospera - si una mare – saraca si flaminda.    Stimati colegi,
Elaborarea bugetului de stat al Romaniei  necesita competenta, realism si responsabilitate.
   In primul rind ,am costatat, ca au fost incalcate prevederile legii 500/2002 –legea finantelor publice - privind termenul  de depunere a bugetelui in parlament. Acesta a fost depus  cu aproape 2 luni intirziere.
  In al doilea rind, au fost impuse multiple derogari ale legii amintite, aceasta fiind o lege organica, cu reglementari ale unei legi ordinare-legea bugetului de stat al Romaniei pe anul 2011- ceea ce nu este constitutional.
   In al treilea rind s-a elaborat un buget ce nu reflecta obiectiv realitatea economica si sociala romaneasca.
   In al patrulea rind, modul cum s-au facut alocarile bugetare lasa loc subiectivismului, functie de culoarea politica.
  In opinia Partidului Social Democrat, inainte de analizarea proiectiei bugetare pe anul 2011, s-ar impune sa fie prezentat in Plenul Parlamentului, modul cum au fost  administrati banii romanilor colectati in bugetele publice cit si cei impumutati pe anul in curs.
  Guvernanti nostri si acum afirma ca singurul vinovat al descresterii economice in Romania il reprezinta factorul extern si opozitia. Nu, domnilor guvernanti, in primul rind factorul determinant al acestei recesiuni grave este dat de incapacitatea dumneavoastra de a elabora si aplica bugete publice viabile.
 
 
Domnilor guvernanti,

Bugetul de stat cuprinde 2 componente si anume: veniturile bugetare si cheltuielile bugetare, ambele la fel de importante.
   Dimensiunea componentei veniturilor bugetare este data de politicile fiscale, elaborate si aplicate de dumneavoastra. Atit timp,cit ati abordat o stare de pasivitate in luarea de masuri proactive pentru dezvoltarea economiei reale, cea producatoare de plusvaloare, rezultate pozitive nu au venit, iar  caderea a fost inevitabila si abrupta.
   La acestea, s-a adaugat si politica de creditare destul de neprietenoasa. In opinia noastra, politica de creditare din partea sistemului bancar este tot atit de importanta pentru agentii economici, cit si cea fiscala. La toate acestea s-a mai adaugat si orgoliul nemasurat ai celor aflati la putere care cred ca le stiu pe toate. Va amintim, ca, ati fost reticenti la propunerile noastre legislative care stimulau investitile si crearea de noi locuri de munca. Concret, domnule prim-ministru puteti sa precizati cu cit a crescut numarul de salariati in acest an?
   Tot la acest capitol al veniturilor bugetare, am ramas surprinsi de pozitia dumneavoastra cu privire la neconditionarea cresterilor salariale de achitarea obligatiilor fiscale catre bugetele publice la regiile autonome , companiile nationale si societatile comerciale unde statul este actionar majoritar. In aceste conditii, nu are sens sa va plingeti ca nu aveti bani la buget, sau sunt alte interese care ne scapa noua.
   Referitor la componenta cheltuielilor bugetare va reamintim ca sunteti prim-ministru si ministri pentru toti cetateni Romaniei, indiferent unde locuiesc ei si cu cine au votat.Am constatat un subiectivism exagerat privind alocarile bugetare, parte din aceste alocari fiind invaluite si acum in ceata, functie de pozitia ierarhica a ordonatorului principal de credite. Nu exista o ierarhizare si o structurare a prioritatilor privind investitiile bugetate. Pe de alta parte, este sfidator cum sunt cheltuiti banii publici. Avem bani putini, prost gestionati si in mare  furati.
   In opinia noastra, alsocial-democratilor, cred ca ati intrat prea tare cu coasa in 2 domenii vitale ale societatii romanesti: cel al educatiei si cel al sanatatii.Efectele subfinantarii in aceste 2 domenii, vor fi resimtite peste ani, dar va fi prea tirziu. Din pacate, constatam, ca nu aveti capacitatea sa invatati din greselile trecutului.
   De asemenea, se poate observa, ca obiceiul prost al alocarilor bugetare catre autoritatile publice locale, functie de apartenenta politica este imposibil de eliminat, atingind in multe cazuri grotescul. Pe termen mediu si lung si la scara intregii societati pierdem cu totii.Toate aceste aspecte prezentate, ne determina sa luptam pentru transparenta si obiectivitate privind cheltuielile bugetare .
 
Stimati colegi,

In interventiile avute in Plenul Parlamentului, domnul prim-ministru Emil Boc preciza aproape obsesiv ca vorbeste in numele “multimi tacute care nu are posibilitatea sa se exprime public” iar gindul domniei sale se indreapa spre romani obisnuiti, datorita faptului ca provine din acel mediu.
Ori eu,  consider, ca tocmai acesti oameni sunt supusi umilintei maxime, urmare proiectului de buget elaborat sub patronajul domniei sale.
  De asemenea, consider  inexplicabila atitudinea guvernantilor fata de tinara generatie, negasindu-se nici o modalitate de a valorifica potentialul acestora in tara in care s-au nascut, s-au educat si s-au format iar acum asistam nepasatori la plecarea acestora in alte tari. Cea mai mare durere dar in aceleasi timp si revolta este ca prin aprobarea acestui buget nu exista speranta relansarii economice si implicit a unei vieti mai bune atit timp cit nu exista responsabilitatea actului de guvernare. Inainte de a incheia, ma adresez colegilor parlamentari, cei care sustineti acest guvern. Ati fost alesi prin vot uninominal, in dumneavoastra cetatenii au investit speranta, iar complicitatea sustinerii prin tacere este la fel de vinovata ca si inconpetenta Guvernului.
   Inchei, cu precizarea ca noi social-democrati, nu putem vota un buget nerealist, clientelar si fara viziune. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

MarcuPSD
DorohoiNews.ro, 21-12-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

21.12.2010 la 21:31

Tot respectul si toata consideratia pentru munca dvs.Sunteti cel mai serios parlamentar botosanean!!!! Poate reusiti sa-i invatati si pe altii ce inseamna profesionalismul,munca si respectul pentru cei din jur!!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro