Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

0

Ingrediente:
Pentru foi

10 albusuri
1 varf cutit sare
200 g zahar
300 g nuca macinata fin
100 g faina

Pentru crema
10 galbenusuri
300 g unt gras 80% – moale / la temperatura camerei
150 g zahar
1 lingurita pasta vanilie / esenta naturala de vanilie
100 g nuca macinata

Pentru Krantz:
100 g miez nuca
100 g zahar

Mod de preparare: Am pus albusurile intr-un bol, am adaugat putina sare si am inceput sa mixez pana am obtinut o spuma alba, apoi am adaugat zaharul treptat (in 3-4 transe) si am mixat pana cand acesta s-a dizolvat. In momentul in care am obtinut o bezea tare si lucioasa am incorporat treptat nuca macinata, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus. Am pus apoi si faina cernuta, presarand-o in ploaie. Amestecam usor, astfel incat bezeaua sa ramana pufoasa. Am pus jumatate din compozitie in tava mare a cuptorului (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt si am copt prima foaie in cuptorul preincalzit la 180° in jur de 15 minute. Am procedat la fel si cu restul compozitiei. Cand foile s-au racit am indepartat hartia de copt cu grija sa nu le rup si le-am taiat in jumatate si am obtinut 4 foi de 30*20 cm.

Pregatirea cremei. Am amestecat galbenusurile cu zahar si le-am pus la bain-marie (baie de aburi), la foc mic. Trebuie ca vasul cu galbenusuri sa nu intre in contact cu apa din  vasul de jos, altfel galbenusurile se vor coagula si nu va doriti asta. Cat timp acestea stau la bain-marie am amestecat permanent. Nu am reusit sa fac poza la acest lucru, caci nu ma pot poza singura in tomp ce amestec in oala. Le-am tinut pe foc pana in momentul in care au capat consistenta ca a unei smantani groase – daca aveti termometru veti observa ca temperatura este de 65 grade. Daca nu aveti termemotru va dau ca timp orientativ 5-6 minute. Am luat de pe foc, am adaugat pasta de vanilie, am amestecat bine, apoi am acoperit cu o folie alimentara (direct pe crema – ca sa nu faca pojghita) si am lasat-o sa se raceasca complet. Am mixat untul pana a devenit ca o spuma, apoi am incorporat treptat in el crema de galbenusuri racita. Am pus apoi si nuca macinata si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Cand am terminat operatiunea am pus crema in frigider.

Pregatirea nucilor caramelizate. Am pus zaharul intr-o cratita pe foc. In momentul in care acesta s-a topit si avea culoarea aurie am pus miezul de nuca. Am amestecat astfel incat toate sa fie acoperite de caramel, apoi am luat de pe foc si am turnat nucile cu caramel pe o hartie de copt cerata. Am asteptat sa se raceasca, apoi le-am zdrobit cu un sucitor. Puteti sa le pisati cu un ciocan de snitele. In acest moment am putut asambla prajitura. Am pus prima foaie si am acoperit cu crema. Am impartit crema in asa fel incat sa pun cantitati egale intre foi si sa imi ajunga o cantitate mica, dar suficienta, sa ung ultima foaie, cea peste care presar nuca caramelizata. Am pus peste crema o foaie, iar crema si am continuat pana am terminat foile si crema in strat subtire. Am presarat uniform nucile caramelizate peste ultima foaie unsa cu crema si am lasat prajitura in frigider peste noapte. Am taiat-o a doua zi.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani

PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

0
DorohoiNews.ro, 23-12-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Decizie:
- Ce vă place mai mult, vinul sau femeile?
- Depinde de data fabricației.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar

Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar
Rezerv Art Dorohoi angajează ospătar. Relații la telefon: 0747677372

SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale

SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale
SC SEB-COS SRL angajează șofer profesionist pentru transportul de marfă / cereale. Cerințe: - ...

SC din Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!

SC din Dorohoi angajează personal. Vezi detalii!
Societate comercială din Dorohoi angajează laborant, inginer pentru construcții, mecanic utilaj și ...

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează barman și ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Angajăm lucrător în construcții

Angajăm lucrător în construcții
PRO CASA angajeaza lucrator in constructii, cu experiență. Relatii la PRO CASA MOBILĂ, de lângă ...

Vând apartament cu 3 camere

Vând apartament cu 3 camere
Vând apartament 3 camere semidecomandate, suprafata 54 m2, etaj.3, geamuri termopan, centrala, ...

Vând pui de iepurași din rasa berbec

Vând pui de iepurași din rasa berbec
Vând pui de iepurași din rasa berbec. Relații la telefon: 0726769969

Salariații Ocolului Silvic Dorohoi transmit sincere condoleanțe!

Salariații Ocolului Silvic Dorohoi transmit sincere condoleanțe!
Salariatii Ocolului Silvic Dorohoi sunt alaturi de familia indoliata a d-lui ing. Fusa Alexandru , la ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro