Ingrediente:
4 vinete de mărime medie,
4 roşii,
jumătate de ardei gras,
jumătate de ceapă,
5 căţei de usturoi,
busuioc, oregano, mărar uscat, piper,
2 ouă,
2 linguri de smântână,
caşcaval ras,
ulei de măsline.
Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă şi se taie în felii. Presăraţi sare pe ambele părţi ale feliilor şi puneţi-le pe un şerveţel timp de 30 de minute. Încingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie pentru a căli ulterior vinetele. Roşiile, în schimb, se vor pune în apă fiartă, se vor decoji şi tăia rondele. Următorul pas presupune utilizarea unui vas termorezistent în care se vor pune 2 linguri de ulei de măsline. Rând pe rând, veţi aşeza legumele, baza fiind realizată din vinete. Peste acestea presăraţi, după gust, busuioc şi oregano. În ceea ce priveşte smântâna, se va bate cu ouăle şi puţin piper şi se va turna peste ingredientele din vas. Daţi apoi la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.
Adina vă dorește Poftă bună!
DorohoiNews.ro, 29-07-2012
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.