Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Karate (1)

Unul dintre cele mai titrate cluburi de Karate pentru copii, clubul Kokoro din Botoșani intenționează să deschidă în curând o locație în Dorohoi, la Școala Gimnazială „Spiru Haret”. Vineri, 13 octombrie 2023, au fost inițiate demersurile în colaborare cu conducerea școlii și după campania de promovare a activității în rândul elevilor din școală, președintele clubului ne declară că așteaptă ocuparea locurilor de către părinții copiilor interesați.

Activitatea promovata de clubul Kokoro se adreseaza tuturor copiilor cu varste incepand de la 4 ani, baieti si fete, pana la tinerii care nu au implinit inva varsta majoratului. 

Pentru inscrierea copiilor, presedintele clubului Mihai Puscasu (instructor 3 Dan Karate Isshinryu) ne explica modalitatea foarte simpla pe care parintii trebuie sa o parcurga, invitand persoanele interesate sa acceseze pentru mai multe informatii pagina de Facebook a clubului CS KOKORO BOTOSANI https://www.facebook.com/CSKokoroBotosani sau sa sune direct la numarul de telefon 0744213477

Parintii trebuie sa stie ca aceasta activitate se va desfasura in fiecare Sambata si Duminica de la ora 10:00 la ora 11:30 la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi, participarea copiilor presupunand plata unui abonament modic.

CS KOKORO BOTOSANI sunt activi în Botoșani din anul 2012 și au peste 200 de sportivi și au săli deschise în județul Botoșani, Suceava și Iași.

Practicarea unui sport, precum arte marțiale, poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării armonioase a copiilor. Cu toții cunoaștem multiplele beneficii ale sportului, însă de cele mai multe ori, părinții se feresc să aleagă pentru copiii lor artele marțiale. Deși la prima vedere suntem tentați să credem că este un sport dur și violent, de fapt practicarea acestui tip de antrenament implică multă disciplină.

Curaj, perseverență, stăpânire de sine, disciplină, concentrare, energie și inspirație, nu, nu vorbim despre viitorul președinte, ci despre câteva dintre beneficiile pe care practicarea artelor marțiale o aduce copiilor. Abilitățile pe care practicanții de karate le dobândesc sunt, să recunoaștem, caracteristicile cheie ale marilor lideri. 

La o primă privire, artele marțiale par a fi un amestec între exerciții fizice și tehnici de autoapărare. Totuși, maeștrii artelor marțiale nu se limitează doar la aceste scopuri ci folosesc acest sport pentru a găsi o cale spre îmbunătățirea spirituală. Artele marțiale tradiționale includ, de obicei, elemente de meditație, exerciții de respirație și au loc într-un mediu condus de disciplină și respect pentru ceilalți. Aceste practici îmbunătățesc sănătatea mintală prin promovarea relaxării, a respectului de sine și a coordonării minte-corp. Studiile au raportat o îmbunătățire a sănătății mintale, fiind folosite în tratarea furiei și recâștigarea respectului de sine, reducând numărul cazurilor de depresie și tulburările de somn. 

Beneficiile practicării karate-ului

Perseverența

Artele marțiale nu te învață doar să lovești, te învață și cum să încasezi o înfrângere usturătoare cu orgoliul intact. Înfrângerea este greu de suportat în orice sport, însă în artele marțiale nu prea ai cu cine împărți vina : paleta de ping-pong curbată, racheta nepotrivită, coechipierii neatenți nu mai pot fi învinovățiți, brusc ești singur în fața eșecului. Artele marțiale te învață cum să înfrunți astfel de momente, să înveți din ele și să mergi mai departe așa cum doar marii lideri știu să facă. Cu alte cuvinte, te învață să perseverezi indiferent cât de multe obstacole întâlnești în cale.

Curajul

Liderul este cel care are curajul să urmeze o idee, în ciuda riscurilor. Practicarea artelor marțiale te obișnuiește să ieși din zona ta de confort încă de la o vârstă fragedă. 

Încrederea în sine

Copilul care practică artele marțiale devine mai încrezător în propriile forțe. Antrenarea și evaluarea printr-un sistem de clasificare a gradelor în karate oferă copilului obiective realiste și măsurabile pentru a le putea realiza. De asemenea, stăpânirea unor tehnici de autoapărare îl va ajuta pe copil să ia decizii rapide și să se simtă în siguranță.

Disciplina

În artele marțiale performanța cere disciplină. Nu poți sări etapele, trebuie să începi de jos și să progresezi gradual până centura devine în sfârșit neagră. Disciplina astfel dobândită îi va ajuta apoi pe practicanți să-și construiască propria carieră, să-și stabilească obiective și să lupte pentru a le atinge. 

Concentrarea

În artele marțiale se pune accentul pe atenție. Copiii se concentrează pentru a învăța noi mișcări și tehnici. Când atenția celui mic este distrasă, instructorii îi vor cere imediat să adopte „poziția de concentrare”. Pe lângă concentrare, auto-disciplina face parte din „lecția” de arte marțiale.

Energie și o stare de spirit pozitivă

Atunci când practicarea artelor marțiale devine o obișnuință vei observa că starea de spirit se îmbunătățește de la o zi la alta. Copii vor fi mai fericiți, mai puțin stresați. Și asta pentru că endorfinele (hormonii fericirii), care se eliberează în corp în timpul solicitării organismului din timpul exercițiilor, rămân în sânge chiar și patru ore de la finalizarea lor. În plus, le oferă un surplus de energie pe durata întregii zile.

Dezvoltarea fizică

Artele marțiale solicită fiecare grupă musculară, îmbunătățește flexibilitatea și echilibrul. În cazul copiilor, sportul contribuie în mod direct la dezvoltarea fizică armonioasă. Acest sport ajută la coordonarea întregului corp și sporește menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Artele marțiale cresc îndemânarea, agilitatea, viteza, forța fizică generală și rezistența la efort.

Îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular

Se știe că orice formă de mișcare are un impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular și implicit ajută la buna funcționare a inimii. S-a observat însă că, de fapt, modul cel mai eficient prin care sistemul cardiovascular poate fi îmbunătățit rapid este prin suprasolicitarea inimii (în mod controlat) așa cum se întâmplă în cazul practicării oricărei forme de arte marțiale.  ⸫  

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Karate (1)Karate (2)Karate (3)Karate (4)Karate (5)Karate (6)Karate (7)Karate (8)Karate (9)Karate (10)Karate (11)Karate (12)Karate (13)Karate (14)Karate (15)Karate (16)Karate (17)Karate (18)Karate (19)Karate (20)Karate (21)
DorohoiNews.ro, 14-10-2023

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro