Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

PUG RLU
Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să îşi actualizeze la maximum 10 ani Planul urbanistic general în funcţie de evoluţia previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităţilor locale, conform legii 350/2001. Din acest motiv, Primăria Dorohoi, având în vedere Planului Național de redresare și reziliență (PNRR), Componenta C10 - fondul local care sprijină realizarea de investiții pentru elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană a depus proiectul intitulat  „Actualizarea Planului Urbanistic General (P.U.G.), a Regulamentului Local de Urbanism (R.L.U.) şi transpunerea în format digital/GIS a Planului Urbanistic General (P.U.G.) al Municipiului Dorohoi”.
 
Proiectul propune actualizarea și transpunerea PUG  în format digital, revizuirea reglementărilor urbanistice, a indicatorilor și a prevederilor planului inițial prin aducerea acestora în acord cu legislația în vigoare, tendințele de dezvoltare și cerințele de dezvoltare durabilă,  socio-economice și de mediu actuale, precum și prin actualizarea listei de proiecte de investiții necesare pentru implementarea viziunii de dezvoltare, în baza unor studii de specialitate și a analizei gradului de implementare a planurilor urbanistice în vigoare și a impactului acestora la nivelul localității.
 
Obiectivele pe termen scurt vor privi: delimitarea teritoriului municipiului, stabilirea modului de utilizare a terenurilor, modernizarea infrastructurii orașului, stabilirea zonelor protejate și de protecție a monumentelor istorice și a situațiilor arheologice.
 
Obiectivele pe termen mediu și lung vor surprinde: evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, zonele de risc natural delimitate şi declarate conform legii, precum măsurile specifice privind prevenirea şi atenuarea riscurilor, utilizarea terenurilor şi realizarea construcţiilor în aceste zone; lista principalelor proiecte de dezvoltare şi restructurare,  stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire, iar spre final, delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.
Proiectul va contribui și la implementarea obiectivului de „Elaborare şi punere în aplicare a unui program general de planificare spaţială şi amenajare a teritoriului în corelare cu strategiile sectoriale la nivel naţional prin aplicarea conceptului de dezvoltare spaţială policentrică şi echilibrată, care să susţină coeziunea teritorială” din STRATEGIA NAŢIONALĂ pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.
 
Ca impact general, proiectul va conduce la  creșterea capacității administrației publice locale de a furniza servicii publice eficiente și de încredere, de a planifica și gestiona în mod participativ și transparent dezvoltarea comunității locale.
 
Valoarea maximă eligibilă a proiectului, în cuantum de 157.000 euro (fără TVA) respectiv 772.863,90 lei (fără TVA)/919.708,041 lei (cu TVA) la cursul infoeuro aferent lunii mai a anului 2021, 1 euro = 4,9227 lei reprezintă 100% finanțare nerambursabilă, iar  cheltuielile neeligibile și/sau conexe ce vor apărea pe durata vor fi susținute din bugetul local al U.A.T. Dorohoi.
 
Informații suplimentare despre proiect se pot obține la sediul U.A.T. Municipiul Dorohoi, Strada Grigore Ghica nr. 34, județul Botoșani, cod poștal 715200, România, website: www.primariadorohoi.ro.
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

GALERIE FOTO

PUG RLU
DorohoiNews.ro, 03-06-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

CMC

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

Dealu MoriiPUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi

Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi
Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi, strada Duzilor, decomandat, an construcție: 1977-1990, ...

Vând apartament cu 3 camere situat pe strada Poștei

Vând apartament cu 3 camere situat pe strada Poștei
Vând apartament cu 3 camere, 2 băi, 2 balcoane, situat pe strada Poștei, vizavi de poliție. ...

LIUDAKAST Dorohoi personal pentru spălătorie și vulcanizare

LIUDAKAST Dorohoi personal pentru spălătorie și vulcanizare
S.C.LIUDAKAST SRL Dorohoi angajează personal pentru SPALATORIE și VULCANIZARE. Relaţii la telefon: ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Angajăm asistent farmacie în Dorohoi

Angajăm asistent farmacie în Dorohoi
Angajăm asistent farmacie în Dorohoi. Relații la telefon 0741038553

Angajez frizer

Angajez frizer
Angajez frizer! Detalii la telefon 0740568845

SC din Dorohoi angajează muncitori. Vezi detalii!

SC din Dorohoi angajează muncitori. Vezi detalii!
SC Ciuris Zapateria SRL cu sediul în Dorohoi, strada Sf. Ioan Românul, angajează muncitori ...

SC din Dorohoi angajează mecanic agricol

SC din Dorohoi angajează mecanic agricol
Societate Comercială din Dorohoi cu profil agricol și comercializare cereale angajează mecanic agricol. ...

SC din Dorohoi angajează tehnician agronom

SC din Dorohoi angajează tehnician agronom
Societate Comercială din Dorohoi cu profil agricol și comercializare cereale angajează tehnician agronom. ...

SC din Dorohoi angajează inginer agronom

SC din Dorohoi angajează inginer agronom
Societate Comercială din Dorohoi cu profil agricol și comercializare cereale angajează inginer agronom. ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro