Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

ITS

Mobilitatea urbană, în condiții de eficiență și siguranță, reprezintă o premisă pentru creșterea accesibilității și a calității vieții în Municipiul Dorohoi.

În acest sens., U.A.T. Municipiul Dorohoi a depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV - Coeziune socială și teritorială, Componenta 10 - Fondul Local, Investiția 1.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - ITS/alte infrastructuri TIC, cererea de finanțare cu titlul „Dezvoltarea unui sistem informaţional inteligent (ITS) pentru transport public local (e-ticketing) în Municipiul Dorohoi”. Investiția permite achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) și TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce contribuie la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban/local.

În cadrul acestui proiect se va urmări, cu prioritate, achiziționarea și implementarea de sisteme de monitorizare și control al traficului și semaforizarea principalelor puncte nevralgice din perspectiva fluenței și siguranței circulației rutiere, și nu în ultimul rând creșterea siguranței deplasărilor, de orice tip, de pe raza Municipiului Dorohoi.

În esenţă, aplicația de finanțare prevede: semaforizarea a minim patru intersecții care prezintă cei mai ridicați indici de trafic, sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei (minim 4 bucăţi), sisteme de cântărire în mișcare (minim 2 bucăţi), achiziționarea de automate electronice (parcometre) și software pentru plată în parcările cu plată din Municipiul Dorohoi (minim 8 parcometre), implementarea unui sistem de taxare de tip „e-bilete” sau „e-ticketing”; echipamente la bordul autobuzelor, specifice activității de taxare, care  vor include validator/validatoare bilete și/sau abonamente, computer de bord, modul de comunicații GPS/GPRS; achiziționarea și instalarea de automate pentru vânzare bilete; dotarea stațiilor de călători cu panouri de informare călători. 

Dintre sistemele TIC, se vor face investiţii în: extinderea sistemului actual de supraveghere video a traficului prin achiziționarea de camere video cu funcția de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, în special în zonele pe care se desfășoară traficul greu; achiziția unei drone pentru a inspecta zonele sau situațiile de risc; dotarea și funcționarea centrului de monitorizare în timp real a situației din localitate; extinderea sistemului actual de monitorizare video, extinderea sistemului WiFi în spațiile publice. 

Investiția va include și achiziția software-ului de urmărire a traficului autobuzelor, cât și urmărirea sistemului de informare a călătorilor, sincronizarea computerelor de bord de pe fiecare mijloc de transport în comun cât și sistemul de e-ticketing. 

Valoarea totală a investiției „Dezvoltarea unui sistem informaţional inteligent (ITS) pentru transport public local (e-ticketing) în Municipiul Dorohoiˮ este de 500.000 de Euro fără TVA (2.461.350,00 lei fără TVA), respectiv 2.929.006,5 Lei cu TVA, la cursul Inforeuro aferent lunii mai a anului 2021 de 1 euro = 4.9227 lei, reprezentând finanțare nerambursabilă în procent de 100% a cheltuielilor eligibile. Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile de 467.656,5 lei va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul coordonatorului de reforme și/sau investiții pentru Componenta 10 - Fondul Local - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în conformitate cu legislația în vigoare.

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la sediul U.A.T. Municipiul Dorohoi, Strada Grigore Ghica nr. 34, județul Botoșani, cod poștal 715200, România, website: www.primariadorohoi.ro.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

GALERIE FOTO

ITS
DorohoiNews.ro, 07-06-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

CMC

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

Dealu MoriiPUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi

Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi
Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi, strada Duzilor, decomandat, an construcție: 1977-1990, ...

Vând apartament cu 3 camere situat pe strada Poștei

Vând apartament cu 3 camere situat pe strada Poștei
Vând apartament cu 3 camere, 2 băi, 2 balcoane, situat pe strada Poștei, vizavi de poliție. ...

LIUDAKAST Dorohoi personal pentru spălătorie și vulcanizare

LIUDAKAST Dorohoi personal pentru spălătorie și vulcanizare
S.C.LIUDAKAST SRL Dorohoi angajează personal pentru SPALATORIE și VULCANIZARE. Relaţii la telefon: ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Angajăm asistent farmacie în Dorohoi

Angajăm asistent farmacie în Dorohoi
Angajăm asistent farmacie în Dorohoi. Relații la telefon 0741038553

Angajez frizer

Angajez frizer
Angajez frizer! Detalii la telefon 0740568845

SC din Dorohoi angajează muncitori. Vezi detalii!

SC din Dorohoi angajează muncitori. Vezi detalii!
SC Ciuris Zapateria SRL cu sediul în Dorohoi, strada Sf. Ioan Românul, angajează muncitori ...

SC din Dorohoi angajează mecanic agricol

SC din Dorohoi angajează mecanic agricol
Societate Comercială din Dorohoi cu profil agricol și comercializare cereale angajează mecanic agricol. ...

SC din Dorohoi angajează tehnician agronom

SC din Dorohoi angajează tehnician agronom
Societate Comercială din Dorohoi cu profil agricol și comercializare cereale angajează tehnician agronom. ...

SC din Dorohoi angajează inginer agronom

SC din Dorohoi angajează inginer agronom
Societate Comercială din Dorohoi cu profil agricol și comercializare cereale angajează inginer agronom. ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro