Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Primăria Municipiului Dorohoi

În ultimii ani, autoritățile administrației publice din Dorohoi au reușit să implementeze mai multe proiecte de modernizare urbană prin care s-a urmărit creșterea calității vieții locuitorilor municipiului. Reabilitarea drumurilor și a trotuarelor, construcția de blocuri și locuințe sociale, a piscinei semiolimpice, a patinoarului și cinematografului, reabilitarea unităților de învățământ, sunt doar câteva exemple de investiții care au reușit să schimbe în mod pozitiv nivelul de trai și de confort al cetățenilor.

Și în prezent, autoritățile locale lucrează pentru elaborarea unor proiecte finanțate din fonduri europene și guvernamentale, prin care se vor realiza investiții importante pentru Dorohoi, precum: reabilitarea blocului materno-infantil și a ambulatoriului Spitalului Municipal, centura ocolitoare, modernizarea platoului II al Pieței Centrale, construcția unui nou bloc ANL și a unui număr de 14 locuințe pentru specialiști (medici și personal didactic).

Investițiile derulate au condus și la creșterea gradului de atractivitate a Dorohoiului, iar în prezent există depusă la Primăria municipiului Dorohoi o cerere de cumpărare a suprafeței de teren situată în centrul orașului, pe care se află fundația a ceea ce s-a dorit la începutul anilor '90 a fi Casa de Cultură.

Intenția cumpărătorului este de a construi un hypermarket, construcție care va avea o arhitectură modernă, pentru a se încadra din punct de vedere peisagistic cu Pietonalul Grigore Ghica.

În opinia autorităților locale, o astfel de investiție va crea o serie de avantaje pentru Dorohoi, atât prin sumele de bani care se vor plăti anual către bugetul local cu titlu de impozite și taxe, cât și prin faptul că se vor crea noi locuri de muncă. Un alt aspect pozitiv este acela că apariția unui nou hypermarket va crea un mediu concurențial care va conduce și la scăderea prețurilor, astfel încât dorohoienii vor putea cumpăra produse mai ieftine decât în prezent.

Deoarece vânzarea acestui teren privește zona centrală a municipiului și ar presupune renunțarea la proiectul Casei de Cultură, Primăria a inițiat o campanie de consultare publică prin care cetățenii sunt rugați să își spună punctul de vedere referitor la oportunitatea vânzării prin licitație publică a respectivei suprafețe.

Un aspect important îl reprezintă faptul că în caietul de sarcini al licitației va exista o clauză specială prin care cumpărătorul terenului va avea obligația să construiască un spațiu multifuncțional care va fi donat Municipiului Dorohoi, în interiorul acestuia urmând a se desfășura în principal activități cu caracter cultural și social-educativ.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Primăria Municipiului Dorohoi
DorohoiNews.ro, 28-03-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

04.04.2017 la 07:58

Mare dreptate are dl. Puscasu Dumitru! Si dorohoianul cu fabrica de sticla, de caramida, etc. si toti cei care se opun acestui "maret" proiect! Construim market in buricul targului si locuinte aproape de cimitir! "Frumoasa organizare"! De un spatiu verde nu se ocupa nimeni, de ruinele din centrul orasului nu se ocupa nimeni! Dar vrem market! Oare nu sunt suficiente market-uri pentru comunitatea noastra? Ne trebuie ceva productiv, nu doar comert, insa asta nu se va mai intampla! Suntem piata doar de desfacere!

01.04.2017 la 13:32

Doamna Zvetlana din Constanta , in primul rand consultarea publica nu este pentru toata tara, ci doar pentru orasul Dorohoi pentru ca hypermarketul ce ar urma sa fie construi afecteaza doar locuitorii orasului Dorohoi si nu toti locuitorii tarii. Asa ca opinia dumneavoastra este bine venita in orasul Constanta atunci cand vine vorba de construirea unui hypermarket, mall etc in orasul Constanta.

31.03.2017 la 22:17

Cred este bine construirea unui hipermarket, Kauffland in oras. Nu e nimic iesit din comun ca este in centrul orasului. veniti la Constanta sa vedeti unde e construit atat Kauffland, cat si City Mall, sau Cora , in centru. iar ca s-a pus conditia amenajarii unui spatiu pentru activitati culturale, e si mai ok. In primul rand se creeaza locuri de munca, se pot aduce bani la buget prin inchirierea spatiilor si nu in ultimul rand, dorohoienii de ce trebuie sa se duca la Botosani, sau Suceava, ca sa cumpere anumite produse. Nu cred ca afecteaza libera vanzare a produselor naturale pe care le aduc micii producatori. Din contra se v-a lansa o competitie. Asa ca fiti deschisi la tot ceea ce este nou, ca in felul acesta orasul se dezvolta si devine mai prosper. Construirea hipermarketului creeaza bani la bugetul local, bani cu care se pot face investitii. In cazul in care investitia nu v-a da roade, atunci fiti siguri ca viitorii proprietari nu o sa plece cu terenul in spate. Tot acolo o sa ramana. se poate da si in concesiune pe niste ani. Dar decat paragina, mai bine investitie. Mult succes

31.03.2017 la 19:43

Foarte multe si avizate comentarii. Parerea mea, dincolo de toate argumentele rationale este ca pîna și simpla propunere spre dezbatere inseamna interese personale sau in cel mai fericit caz prostie crasă.

31.03.2017 la 14:46

Aş fi de acord cu vânzarea daca prin investitia ce se va amplasa se vor infiinta noi locuri de munca,Dar nici o sansa, deoarece noul magazin va lua personalul de la magazinele mici din zona.Mai mult noul investitor va aduce marfa din import precum LIDL care este de slaba calitate conform celor constatate si de UE.Primaria sa nu spuna ca vor primi bani de la noul investitor deoarece TVA se va duce la bugetul centralizat si apoi ce va curge printre degete de la sacalii de la Bucuresti.Mult putin ,magazinele mici din zona si mai ales cele cu capital romanesc ,dau profitul în ţara pe când toti cei straini duc profitul în tările lor spre binele cetatenilor din tara respectiva.ÎN ACESTE CONDITII NU SUNT DE ACORD CU VÂNZAREA PENTRU CONSTRUIREA UNUI NOU MAGAZIN. LASATI TERENUL ASA CUM ESTE SI FACETI UN PARC FRUMOS Magazine avem destule Lasati sa faca coment cei cu capital romanasc Matei,Sabco,Splendid micii negustori din piata etc.Sper ca domnul primar sa auda si sa fie bun roman .De asemeni conslierii locali sa fie putin natonalisti si sa tina cu cei multi din comertul dorohoian.

31.03.2017 la 09:44

Consider cei de la Primarie ar trebui sa ne prezinte in detaliu acest proiect. Ce suma de bani se preconizeaza a se obtine (la vanzare si pe termen lung, din derularea afacerii)? Ce intentioneaza sa realizeze cu acesti bani (unul sau cateva proiecte concrete)? Cate locuri de munca vor fi create si ce salarii vor fi oferite? Pe de alta parte, daca ar alege sa protejeze comertul local cred ca s-ar impune ca acesti afaceristi sa sprijine lunar, cu un anumit procent negociat din cifra lor de afaceri, viata comunitatii: de exemplu incurajarea tinerilor in a practica diverse sporturi, organizarea de manifestari cultural-artistice, etc. Cred ca e timpul sa mai intoarca o mica parte din castigul lor si comunitatii!

31.03.2017 la 09:44

am facut cheta publica si pentru "Cumintenia Pamantului"

31.03.2017 la 07:20

HYPERMARKETURILE DISTRUG AFACERILE ROMANILOR..LANTURILE DE FARMACII AU DISTRUS FARMACIILE DOROHOIENILOR..MAI BINE AM FACE O CHETA PUBLICA PENTRU A TERMINA CASA DE CULTURA.

31.03.2017 la 05:26

nu sunt de acord.

30.03.2017 la 21:42

Nicăieri într-o tara civilizata , în mijlocul orașului nu se amplasează u supermarket...nicăieri! Dacă nu am fost în stare , atâția ani sa gasim o soluție viabila acestui loc , mai bine sa rămână asa ..."RUȘINEA ORAȘULUI DOROHOI" care nu a reușit sa facă o clădire dedicata culturii și spiritului . Domnule Primar Alexandrescu , ați făcut lucruri minunate pentru Dorohoi , nu cedați zona centrala comerțului!!! Aceasta zona trebuie sa revină culturii și spiritului lui George Enescu ! Atât avem ca brand de oras și nu îl folosim !

30.03.2017 la 20:32

Oportunitate? eu nu vad decat o bataie de joc la adresa dorohoienilor, unde s a mai auzit ca in zona centrala sa se construiasca hypermarket, acesta trebuie sa se gasesasca la periferie, oprtunitate pt cei cu interese

30.03.2017 la 20:29

E bine să avem Kaufland dar nu în centrul orasului.Se poate construi la margine fără să afecteze circulația în zonă

30.03.2017 la 19:43

De ce nu este postat pe site-ul Primariei Dorohoi la Proiectul de hotarire, studiul de oportunitate. Sa vedem si noi de ce considera Primaria Dorohoi ca este oportuna construirea unui Kaufland in mijlocul orasului si nu este oportun obtinerea de fonduri europene sau de alt gen pentru reabilitarea Centrului Cultural George Enescu . Copiii nostri nu au nevoie de spatii de recreere nepoluate, de cultura , de liniste?

30.03.2017 la 19:32

Acesta este link-ul catre proiectul de hotarare. Va rog luati atitudine atata timp cat se afla in consultare publica. Adunati semnaturi si mergem cu ele la primarie sa ne sustinem punctul de vedere. Totodata rog conducerea site-ului de presa dorohoinews.ro sa adune aceste comentarii si sa le transmita Primariei Dororhoi. Este o mizerie ceea ce vor sa faca. http://primariadorohoi.ro/files/2017/CONSILIUL%20LOCAL/PROIECTE%20HCL%202017/7.sedinta%20cl%2030032017/PR_%20HCL_%20017_30032017.pdf

30.03.2017 la 19:27

Se pare ca in data de 30.03.2017 a fost publicat pe site-ul primarie proiectul de hotarare cu nr. 17/30.03.2017 prin care urmeaza sa se aprobe scoaterea din domeniul public a terenului si introducerea in domeniul privat pentru a fi vandut. Va rog sa informati nepartinitor opinia publica avand in vedere ca este vorba de un proiect care ne va perturba viata pe probabil intreaga ei durata.In cele ce urmeaza voi adauga proiectul de hotarare. Daca sunteti impotriva acestui lucru ar trebui sa mergem cu totii la primarie.

30.03.2017 la 18:23

30-40 locuri munca vs afacerile locale restranse, vom avea TIRURI prin centrul orasului doar pentru ca nu stim ca in occident nu exista hypermarket in oras, DOAR LA PERIFERIE

30.03.2017 la 17:04

Si nu cred ca se pune nimeni contra "doar asa sa fim impotriva curentului". Sa gandim putin.....pentru economia locala este o idee extrem de proasta construirea marketului. Repet....multe unitati mici locale s-ar inchide din cauza concurentei. Poate pe unii nu-i intereseaza acest aspect, ei castigand bani de la stat sau din alte servicii externe acestui municipiu. Dar pentru ceilalti care se zbat sa castige un ban aici, este dureros. Nici pentru producatorii locali constructia nu reprezinta un avantaj deoarece acest gen de hypermarket doreste livrarea produselor pe platforma. Din cate stiu platforma Kaufland este la Ploiesti. Concluzie: daca vrei sa vinzi la Kaufland trebuie sa duci marfa la Ploiesti si de acolo ei o distribuie in magazinele din tara. Asta daca te accepta "smecherii" de la conducere ca de obicei au oamenii lor de la care cumpara. Din cauza perisabilitatii doar producatorilor de paine cred ca li s-ar da acceptul sa distribuie direct la kaufland Dorohoi. Parerea mea....noi ca romani in primul rand ar trebui sa cumparam marfa romaneasca de la magazine romanesti......ganditi-va ca ei tin in spate cativa salariati romani si achita luna de luna taxe la stat. Multi-nationalele cu capital strain au distrus Romania...dar asta este alta discutie.

30.03.2017 la 16:26

Este foarte bine! Sta fundatia Casei de Cultura si cresc buruieni pe ea! Nu sunt suficiente ruinele cladirilor ce stau sa cada pe trecatori si ai caror proprietari nu sunt de acord sa le demoleze dar nici nu le reconstituie!!! Costa bani, nu? Asteapta sa le dea primaria despagubiri, nesimtitii!!! Eu sunt intru totul de acord cu acest proiect, un hypermarket este binevenit!

30.03.2017 la 14:34

Nu sunt de acord cu aceasta constructie in centrul orasului!

30.03.2017 la 14:30

Foarte buna si binevenita acesata investitie! Va aduce foarte multe beneficii pentru oras, dar si pentru cetateti. Eu unul m-am saturat sa ma duc la Suceava sau la Botosani pentru a-mi face cumparaturile. La noi asa e mereu - cand cineva vrea sa faca ceva, mereu sa gasesc cativa care sa fie impotriva, doar asa, ca sa fie impotriva curentului.

30.03.2017 la 14:30

Nu este deloc oportun construirea unui spatiu comercial in centrul orasului. Nicaieri in lumea civilizata spre care ne indreptam si noi nu se fac magazine mari in centrul orasului. In centrul orasului sunt deja suficiente spatii comerciale(piata care va fi reabilitata daca intra proiectul depus de primarie pe PNDL, MAGAZINUL LIDL, Sabco's , Pro-Casa etc) .Unde veti face locurile de parcare? Cum rezolvati problema aglomeratiei urbane care devine si in orasul acesta mic din ce in ce mai pregnanta? De ce nu faceti un parc mare comercial la marginea orasului ? Haideti sa gandim in perspectiva a 50-100 de ani si nu pe termen scurt , cu ochii atintiti doar pe ciolan. Propun sa se caute surse de finantare(Fonduri europpene, Programe guvernamentale, ) pentru finalizarea cladirii sau reamenajarea spatiului intr-un parc frumos , cochet care ar mai manca din poluarea din oras. Sper ca autoritatile sa-si faca datoria si sa ia decizia oportuna cu gandula la viitorul copiilor nostri si nu cu gandul la ciolan.

30.03.2017 la 12:04

Am dat copy paste deoarece are mareeeeeeee dreptate."Construirea unui astfel de hypermarket exact in centrul orașului Dorohoi nu ar aduce alte beneficii decât crearea câtorva locuri de munca....nesemnificativ dacă ne gândim la numărul lor. Economic vorbind ar sugruma celelalte magazine de acest gen din zona si producătorii locali ce au ca loc de desfacere piata municipiului. Trebuie ținut cont de faptul ca in celelalte tari din uniunea europeană toate hypermarket-urile sunt amplasate la marginea localităților iar in interior sunt încurajate unitățile mai mici locale sau naționale."Nu omorati familiile care traiesc din comert si au o mica activitate din asta.Toti stim ca nu sunt fabrici,nu e nimic in Dorohoi unde ai putea sa muncesti,multi fac naveta in fiecare zi in SV sau pleaca din tara.Gasiti alte ideei.

30.03.2017 la 10:20

In principiu, cred ca ar fi bine sa se finalizeze constructia casei de cultura , iar pt investitia propusa sa se gaseasca un amplasament la periferie ,unde sa fie spatiu suficient pt parcare si sa nu incurce traficul .

30.03.2017 la 10:17

Ar trebui sa lasam pe cei din piata sa cumpere de la kaufland, lidl, Suceava si sa vanda in Dorohoi ,bravo voua, faceti ..aia mare la cei din piata care au niste scoruri .... sau chiar madam Matei ce cara din carrefour Suceava...si altii se stiu ei.

30.03.2017 la 09:06

buna ziua,daca vreti sa construiti,ceva pentru tineri,care sa nu plece din tara,o cladire pentru it-sti,nu supermaket-ri,kaufland se construieste linga penny market,ceva folositor pentru oameni

30.03.2017 la 04:20

In sfarsit, o rezolvare buna pentru ruina si wc-ul din centrul orasului! Sunt convins ca se va potrivi bine arhitectural. Daca va avea si un spatiu multifunctional pentru activitati social educative, ar fi super. Am vazut la Sv la Mall concert simfonic, lansare album muzical, am vazut la Bt la Uvertura curs de dans pentru copii si tineri, karaoke, am vazut in Bacau flash mob cu fanfara militara si prezentare moda. Acum avem cinema modern iar Sala Teatrului este destul de incapatoare pentru activitati cu public avizat. Spun DA, sa fie concurenta la preturi si calitate, sa fie locuri de munca. Sa se mai faca si semafor la capat de pietonal cu ocazia asta, ca m-am saturat sa stau in masina la rand de pe la Pod Botosani pana la Turn.

29.03.2017 la 23:10

Ideea este buna, aceea de a face ceva, în sfârșit dar ce anume? Conform evidentelor, axa B-dul Victoriei -Autogara -Trestiana împarte orașul în doua ; Zona A (culturala:Liceu, Catedrala,Cinema, Muzeul etc. rezidențială și ceva mai vechi și verde) și Zona B(industriala și rezidențială cu doua excepții: Biserica Sf.Nicolae și Piața centrala? Așadar un proiect complex în care sa fie inclus obiective gen: teatru, restaurant -cofetărie cu terasa, sala bowling +spa, spatii pentru arta(foto și pictura -sculptura), de ce nu chiar un punct de observație "Astronomica". Este important ce am găsit dar și mai important este sa... și ce sa lăsăm! Așadar, curaj, spor la treaba și " SUCCESE "

29.03.2017 la 22:38

Ati mutat stația de Taxi pentru a descongestiona zona, acum doriți sa sufocați centrul orașului de aglomerația care se va forma de zeci și zeci de mașini care o sa dorească sa intre în parcare ? Pe unde au sa treacă mașinile și camioanele care o sa aprovizioneze acest hypermarket ? Actualele magazine alimentare, de haine, de încălțăminte, librăriile, situate central, ce obiect de activitate o sa aibă, cine o sa le mai treacă pragul ? Piata o sa mai fie ?

29.03.2017 la 22:27

Locurile de munca vor veni oricum pe parcursul desfășurarii proiectului, important e ce rămâne pe termen mediu și lung!?!( Eu cred că este foarte important ce am găsit dar e și mai important ce vom lasa !?)

29.03.2017 la 20:09

Kaufland ar fi binevenit De cand asteptam acest hipermarket!

29.03.2017 la 16:34

Tot asa spuneati si atunci cand strainii ne plateau salarii compensatorii pentru a pleca acasa si ei sa poata sa ne inchida fabricile.Atunci cand a-ti primit banii v-ati bucurat dar atunci cand a-ti ramas someri v-a placut? AVETI MEMORIE SCURTA . Nu vi se pare ?.

29.03.2017 la 16:04

domnule primar. confectia a dat afara 300 de oameni si voi angajati undeva peste o suta?>???? si cei 100 provin de la micile afaceri de cartier care dau faliment. cred ca e cea mai mare porcarie posibila. la un investitor local de ce nu vindeti terenul. macar e al nostru. este foarte frumos proiectul dar si in mallul din botosani sunt 3 oameni pe saptamana. de ce se face atata lobby pt acest teren si aceasta structura???? a luat cineva geamantanul cu euroi????????? mi-e rusine cu administratia publica locala. vai de capul nostru.

29.03.2017 la 15:46

Atâta vreme cât arhitectura se va potrivi cu zona, nu văd unde e problema.. Pentru mine, ca și consumator, concurența nu poate fi decât benefică..ar scădea prețurile, paleta de produse diversificată...și, da, câteva locuri de muncă.

29.03.2017 la 15:03

e o ideie buna....inca un super market... dar sigur ..doar atit va duce...bibilica. noi unde ne vom plinba? facem schinb...cu cauflandul ei in centru noi in marginea orasului... vine si primarul?

29.03.2017 la 13:17

La noi ca la nimeni. Cind a fost donat de catre armata fosta unitate militara[fosta scoala profesionala ..mecanici"] a fost donata cu un scop...sa se foloseasca in folosul comunitatii, azil de batrini, gradinita, ceva pentru tineret nu pentru a fi instrainate, nu pentru a fi vindute pe sub mina. vedeti? cind vin alegerile toti in frunte cu primarul vin la noi ne promit ca vor lucra pentru noi, ne vor ajuta,totul va straluci....dupa ce cistiga?...nu ne mai cunosc... ai nevoie de ceva...nu se poate. lucreaza doar in interes personal si pentru buzunarul fiecaruia. Acum in centru.... pentru douazeci de locuri de munca...se vor perde cinzeci..poate mai mult. spunind ca vor plati taxe, inpozite... dar cred ca toti stim ca toti banii pleaca afara. atunci ca sa poti face manevra cu terenul casei de cultura...iar ca si la fosta unitate trebuie...o suveica...? Cine risca? Dar intrebarea corecta...pentru cit? alta intrebare...pentru cine lucreaza alesii nostri?... Si ultima... cind ii ia DNA-ul?

29.03.2017 la 12:12

Kaufland România angajează lucrători din Republica Moldova.

29.03.2017 la 12:08

Daca Primaria initiaza o consultare publica este bine, fiecare isi spune parerea, mai mult sau mai putin avizată. Dar o astfel de masura(vinderea unui teren) nu poate fi luată fara a fi facut un studiu privind impactul asupra zonei, sigur se va aglomera, asupra afacerilor din zona, avem deja multe unitati comerciale, de tip supermarket si nu stiu in ce masura se va diversifica oferta sau vor scadea preturile, centrul devine zona comerciala. Trebuie atunci sa gasim loc pentru a face ,,centrul orasului”. Este important ce zic arhitectii, exista un proiect de dezvoltare a orasului pe zone sau facem cum putem? Nu sunt deja prea multe magazine in centru, raportat la populatie? Care sunt necesitatile locuitorilor? Poate vor un Mall, o Casa de cultura, o Piata publica , un loc in care să se desfasoare Zilele Dorohoiului, Obiceiurile de sărbători? Impactul in timp asupra populatiei,a mediului si a afacerilor din zona este cel mai important. Nu cred ca este oportun acest proiect.

29.03.2017 la 11:41

Parerea mea ? Daca nu se poate altfel (adica: si una si alta), mai bine saraci, dar cu casa de cultura. Ne inghesuim cativa norocosi in asazisa sala a teatrului si educatia noastra...... tot cu lingurita se administreaza. Ca sa nu mai vorbim de actul cultural de model "V.....'' care este de o calitate abjecta si in conditii materiale si spirituale total insalubre .

29.03.2017 la 11:34

e bine si frumos ca centrul orasului sa pastreze un aspect aerisit si cat mai natural. cultura nu prea este "profitabila"... insa m-am intrebat de foarte multe ori daca sunt bani pentru atatea investitii in orasul nostru drag..de ce nu se gasesc si pentru casa de cultura????

29.03.2017 la 11:04

Toate centrele comerciale din orașe civilizate sunt în afara localitate. La tara cu multi ani în urmă magazinele erau pe uliță principala.

29.03.2017 la 10:50

Există vreun studiu în privința integrității acelei fundații? Este posibil să fi fost afectată după atația ani dar dacă opinia unui expert constructor este aceea că se mai poate continua construcția atunci ar trebui atrase niște fonduri, făcut un nou proiect... totuși s-au băgat ceva bani acolo. Să se renunțe e ușor. Primește municipalitatea niște bani, ăia fac o sală mai mare pentru activități culturale pe lângă „construcția modernă” (dacă nu o să o facă pe aceea la marginea orașului) și gata, am împăcat și capra și varza. Și chiar dacă nu se mai poate continua construcția noii case de cultură nu cred că un hypermarket se potrivește acolo, în centrul orașului. Și așa că au distrus centrul vechi închiriind locuințele imigranților asistați social... dărâmați-o de tot și faceți un parc sau construiți o scenă mai mare și acolo să se țină spectacole de zilele orașului sau cele organizate în interes electoral... nu pe la Brazi, pe stradă, sau la fosta unitate militară. Un hypermarket ar falimenta multe din magazinele din centru... și supermarketurile existente ar fi afectate. Ce iei pe mere dai pe pere... poate că se vor crea câteva locuri de muncă și ar plăti taxe dar, după ce celelalte vor închide porțile... alți șomeri, mai puține taxe...

29.03.2017 la 10:45

Daca tot vrem sa investim in Dorohoi sa investim in ceea ce avem, in fabrici, ceva productie nu comert,ce investitie si anume un supermarket ar acumula totalul angajatilor pe care ii au agentii economici existenti in domeniul comertului ???? Nu stim sa sustinem economia locala,dam banii la straini ne incanta cu oferte la preturi mici dar la produse ce expira in strainatate. Si ar fi multe de spus...............

29.03.2017 la 08:30

Pareri si pareri dar majoritatea se comporta ca bunicii nostri cand le-ati dus butelie, frigider, tv color... Vai, nu vreau ca am trait o viata asa fara! Daca nu se face nimic cum e, mai bine? Daca se face la periferie vin altii sa spuna ca este prea departe. Las sa faca o cladire frumoasa din sticla cum exista si in alte orase mici (vezi Radauti) Nu mai fiti atat de conservatori ca noi ca natie distrugem ceea ce nici macar nu putem intretine. Ziceti merci ca in sfarsit exista un primar care efectiv se chinuie sa faca ceva! De fiecare data vine cate un Gica Contra care sa se opuna ca nu este bine. Daca-i repara strada se plange ca are noroi pana-i gata. Daca taie un copac putred se plange ca nu mai are umbra si tot asa. Parerea mea este ca nu se rezolva nimic cu sondajul. Macar bine ca o anumita categorie de oponenti nu au internet :))

29.03.2017 la 08:19

Intrebarea mea este urmatoarea: aceasta consultare publica se desfasoara sub forma unor comment-uri la acest articol? Nu stiu daca voi primi raspuns la aceasta intrebare, aceasta demonstrand faptul ca ideea de consultare publica este doar ceva ce sa dea bine la imagine

29.03.2017 la 08:15

Opinia domnului Florin este foarte corecta, nu cred ca ne ar avantaja cu nimic aparitia unui hipermarket in centrul orasului. Niciunde in lumea asta nu cred ca exista un hipermarket in centrul orasului.A fi mai indicat sa continue proiectul cu casa de cultura sau ceva asemanator care sa puna in valoare si sa ajute tineretul sa se dezvolte--

29.03.2017 la 06:40

nu sunt de acort cu acest proiect .

28.03.2017 la 21:34

Dragi dorohoieni,vindeti pe nimica tot ce mai aveti: pamant,paduri asa cum s-a reusit si distrugerea industriei locale ; fabrica de sticla , de caramida , imug etc.Vedeti ce frmos arata si fosta moara si fabrica de paine! Oare nu ne vom mai trezi niciodata la realitate? Romanii vand si strainii cumpara.Marii investitori(distrugatori) ai Romaniei!

28.03.2017 la 20:12

Ha, ha ha ..............ha!!!!!!!1

28.03.2017 la 18:01

Avand in vedere expunerea de motive de mai sus, consider corecta opinia Primariei Dorohoi.

28.03.2017 la 16:50

Foarte buna ideea,sa se treaca mai repede la punerea ei in practica !

28.03.2017 la 16:09

Este o idee foarte buna. Speram sa se materializeze acest proiect, sa avem in locul actualei ruine, o constructie cu o arhitectură modernă, cu multe spatii comerciale, care sa ofere dorohoienilor noi locuri de muncă.

28.03.2017 la 15:35

Construirea unui astfel de hypermarket exact in centrul orașului Dorohoi nu ar aduce alte beneficii decât crearea câtorva locuri de munca....nesemnificativ dacă ne gândim la numărul lor. Economic vorbind ar sugruma celelalte magazine de acest gen din zona si producătorii locali ce au ca loc de desfacere piata municipiului. Trebuie ținut cont de faptul ca in celelalte tari din uniunea europeană toate hypermarket-urile sunt amplasate la marginea localităților iar in interior sunt încurajate unitățile mai mici locale sau naționale.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro