Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

politia locala

Având în vedere că în spaţiul public se rostogolesc o serie de informaţii, din păcate nu toate reale şi verificate privind scopul si activitatea Poliţiei Locale Dorohoi, venim cu o serie de precizări:

A. – Atribuţiile Poliţiei Locale sunt stabilite prin Legea 155/ 2010, în următoarele domenii:

1. Ordine şi linişte publică, precum şi paza bunurilor:
poliţiştii locali pot acţiona pentru identificarea cerşetorilor, a copiilor lipsiţi de supravegherea şi ocrotirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi procedează la încredinţarea acestora serviciului public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile legii;
constată contravenţii şi aplică sancţiuni, potrivit competenţei, pentru nerespectarea legislaţiei privind liniştea şi ordinea publică, aşa cum este prevăzut în Legea 61/1991, republicată şi adăugită;
asigură protecţia personalului din aparatul de specialitate al primarului din instituţiile sau serviciile publice de interes local la efectuarea unor controale sau acţiuni specifice;
participă, împreună cu alte autorităţi competente, la asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia mitingurilor şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane.

2. Circulaţia pe drumurile publice: 
poliţiştii locali pot constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru: încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis;
încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule;
încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală;
nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap.

3. Disciplina în construcţii şi afişajul stradal.
efectuarea unor controale pentru: identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie de construire sau desfiinţare, după caz, inclusiv a construcţiilor cu caracter provizoriu;
identificarea persoanelor care nu respectă autorizaţia de executare a lucrărilor de reparaţii a părţii carosabile şi pietonale;
verifica respectarea normelor legale privind afişajul publicitar, afişajul electoral şi orice altă formă de afişaj/reclamă, inclusiv cele referitoare la amplasarea firmei la locul de desfăşurare a activităţii economice.

4. Protecţia mediului.
controlează respectarea prevederilor legale privind condiţiile de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere şi industriale;
sesizează autorităţilor şi instituţiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonică.
verifică asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces, a zonelor verzi, a rigolelor, îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe căile de acces, dezinsecţia şi deratizarea imobilelor. 

5. Activitate comerciala:
au atribuţii sporite, având posibilitatea să verifice modul de respectare a legii în derularea activităţilor comerciale.

6. Evidenţa persoanelor.
poate verifica, la cererea autorităţilor competente, datele cu caracter personal. 
constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

7. Acţiuni comune cu Poliţia Română şi Jandarmeria. 
„În cazul executării în comun cu unităţile/structurile Poliţiei Române sau cu cele ale Jandarmeriei Române, a unor misiuni în domeniul menţinerii sau asigurării ordinii publice, ori pentru dirijarea circulaţiei rutiere, efectivele Poliţiei Locale acţionează sub coordonarea directă a Poliţiei Române sau Jandarmeriei Române, după caz”, prevede legea Poliţiei Locale.
Procesele verbale de constatare a contravenţiei întocmite de Poliţia Locală pot fi contestate în instanţă în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal de contravenţie.

B. - Infracţiuni:
când elementele constitutive ale unei fapte/acţiuni întrunesc condiţiile unei infracţiuni (agresiune, furt, tâlhărie, contrabandă/vânzarea produselor de contrabandă, etc.) acestea sunt instrumentate de strucurile M.A.I. care sunt abilitate în acest sens. 

C. – Salariul net al unui agent din Poliţia Locală Dorohoi este de maxim 2300 lei, incluzând toate sporurile şi facilităţile primite.

D. - Sunt demersuri ca în cel mai scurt timp polițiştii locali să fie dotați cu camere care înregistrează audio şi video, în format HD, capsulate, tip body worn, cu stocarea imaginilor pe server, soluţii deja adoptate de Poliţiile Locale din alte localităţi. Acest sistem creaza cadrul ca dialogul poliţist local în misiune şi cetăţean să se  desfăşoare în condiţii de transparenţă totală. Polițistul local este obligat, înainte de toate, să îl înștiințeze pe cetățeanul oprit că întreaga discuție este înregistrată atât audio, cât și video, abia apoi să-l informeze ce faptă a săvârșit și care este sancțiunea. Această metodă considerăm că este un pas înainte către un serviciu modern si eficient, în slujba cetățeanului.DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roGALERIE FOTO

politia locala
DorohoiNews.ro, 30-01-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

31.01.2020 la 08:42

Dacă tot doriți să informați populația cu privire la atribuțiunile și competențele Poliției Locale, atunci faceți-o corect și anume că polițiștii locali pot constata infracțiuni, potrivit legii 155/ 2010 art.12, se procedează potrivit art. 293, al.3 din CPP. Asta inseamnă că poate reține persoana și o predă poliției care va instrumenta dosarul. Se poate înțelege că polițistul local v-a trece nepăsător pe lângă o infracțiune și nu v-a lua nici o măsură.

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Firmă de construcții din Dorohoi angajează muncitori cu sau fără experiență

Firmă de construcții din Dorohoi angajează muncitori cu sau fără experiență
Firmă de construcții din Dorohoi angajează muncitori cu sau fără experiență. Pentru detalii suplimentare, ...

Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni organizează licitație pentru arendarea unui teren agricol din Dorohoi

Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni organizează licitație pentru arendarea unui teren agricol din Dorohoi
Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni organizează licitaţie deschisă cu strigare în vederea arendării ...

Angajez mecanic și doi necalificați

Angajez mecanic și doi necalificați
Angajez mecanic cu minimă experiență pentru atelier auto și 2 necalificați pentru munci în ...

Florisol Dorohoi angajează muncitori necalificați

Florisol Dorohoi angajează muncitori necalificați
SC Florisol Product SRL angajează muncitori necalificați la secția de ambalare a turbei din Dorohoi, ...

TORFAFLOR angajează personal calificat sau necalificat și zilieri

TORFAFLOR angajează personal calificat sau necalificat și zilieri
SC TORFAFLOR SRL angajează personal calificat sau necalificat dar și zilieri la secția de amenajare ...

Angajez frizer / frizeriță și manichiuristă / pedichiuristă

Angajez frizer / frizeriță și manichiuristă / pedichiuristă
SC din Dorohoi, angajează frizer / frizeriță și manichiuristă / pedichiuristă. Locația este pe ...

Lucrări de construcții, instalații sanitare, termice, electrice și pregătire teren

Lucrări de construcții, instalații sanitare, termice, electrice și pregătire teren
Firmă din Dorohoi, efectuăm lucrări de construcții și instalații sanitare, termice, electrice și ...

M Caffe Dorohoi angajează personal

M Caffe Dorohoi angajează personal
Se caută personal pentru redeschiderea MCaffe Dorohoi, cu punct de lucru pe Bulevardul Victoriei din ...

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi angajează un post de muncitor de întreținere

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi angajează un post de muncitor de întreținere
Anunț concurs pentru posturi contractuale: ȘCOALA GIMNAZIALA „SPIRU HARET” cu sediul în ...

Locuri de muncă în domeniul construcțiilor, în Germania

Locuri de muncă în domeniul construcțiilor, în Germania
Angajăm în domeniul construcțiilor, în Germania: - ZIDARI; - FIERARI BETONIȘTI; - DULGHERI. Cazarea ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro