Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Nascut sa fii liber_08

În perioada 1-12 iunie 2013 (cf.calendarului concursului) a avut loc la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani evaluarea proiectelor înscrise la etapa județeană a Concursului Național Antidrog “Împreună”. Conform Regulamentului (nr.31738/18.02.2013) echipa care obține cel mai mare punctaj la etapa județeană participă la etapa națională din septembrie 2013.  
   
În urma evaluării, echipa Clubului Copiilor Dorohoi a obținut Locul I cu proiectul “Născut să fii liber”. Criteriile care au stat la baza jurizării au fost: originalitatea proiectului, adecvarea la problematica abordată, numărul de persoane implicate (echipa de proiect, voluntari, beneficiari etc.), numărul de parteneri atrași în realizarea proiectului, corectitudinea documentării stiințifice, impactul asupra beneficiarilor, sustenabilitatea activităților desfăsurate în cadrul proiectului și calitatea portofoliului.
  
Proiectul echipei Clubului Copiilor Dorohoi, “Născut să fii liber!”, a avut ca obiectiv principal sensibilizarea şi conştientizarea liceenilor cu privire la riscurile consumului de cannabis şi produse  etnobotanice, implicând peste 1500 de elevi.
   
Conform metodologiei, echipa este alcătuită din patru elevi din clasele IX-X: Dupu Lorena, clasa a X- a, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi; Ifrim Elisabeta, clasa a IX- a, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi; Păvăloaia Dana, clasa a IX- a, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi; Saviuc Oana, clasa a X- a, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, şi un prof.coordonator (Ifrim Monica-Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză).
 
Activităţile din cadrul proiectului – în număr de 19 - s-au desfăşurat  în perioada 20 martie – 25 mai 2013 (cf.calendarului concursului): “Spune NU drogurilor! Alege alternative : muzica, dansul, pictura, teatrul, prietenii adevăraţi „ ; „NU iubi ceea ce te distruge!„ - rolul Bisericii în prevenirea riscului de consum de cannabis şi produse etnobotanice - prezenţa elevilor, împreună cu părinţi sau bunici la o slujbă religioasă, urmată de o discuţie despre „ NU iubi ceea ce te distruge!”; “Dă- i creierului ce poate”  - alternative de petrecere a timpului liber: activităţi sportive, dans, ecologizare, voluntariat, etc – activităţi de tip ateliere de lucru (Teatru, Dans, Creativitate, Comunicare, Jocuri sportive, Muzică, Team Building, Antidrog, Orientare, Împletituri, Artă decorativă, Modelaj, Fantezie); „Eu aleg să fiu liber!” - producerea şi distribuirea de materiale promoţionale, respectiv educaţionale cu mesaj antidrog pentru adolescenţi (Angajamentul „Eu aleg să fiu liber!”); „Construieşte omul de mâine” – organizarea unui Flash Mob în zona pietonalului Municipiului Dorohoi pe melodia sugestivă “Antidrog” a formației Lala Band şi realizarea unui „mulaj” a „omului de mâine”, etc.
  
Echipa proiectului mulțumește partenerilor care au sprijinit activitățile proiectului : Primăria Municipiului Dorohoi, Casa de Cultură a Municipiului Dorohoi, Palatul Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor Dorohoi, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor, Bisericuţa de Lemn „Vârgolici” Dorohoi, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, Şcoala cu clasele I-VIII „Spiru Haret” Dorohoi, Şcoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Pompeiu” Broscăuţi, Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret Botoşani, Consiliul Şcolar al Elevilor „Grigore Ghica” Dorohoi, Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani, Consiliul Regional al Elevilor N-E România, Clubul Sportiv „Pro Dance” Botoşani, Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” Iaşi, Poliţia Municipiului Dorohoi, Spitalul Municipal Dorohoi, Presa - Dorohoi News.
 
„Acest proiect m-a făcut să fiu mai atentă la cei din jurul meu. Am învăţat să lucrez în echipă, să fiu mai bună cu oamenii ,am înţeles cât de importantă este sănătatea şi că trebuie să profit frumos de viaţa pe care mi-a dat-o Dumnezeu, iar eu nu trebuie să dau cu piciorul la toată viaţa pentru un moment de inconştienţă.” (Dupu Lorena-Elena).
 
„Am avut ocazia de a lucra cu o echipă minunată, dornică de tot ceea ce înseamnă frumos şi de a implica mulţi tineri care şi-au dat seama, alături de noi, că viaţa are prioritate. Cu cât am trecut din activitate în activitate am conştientizat importanţa implicării în diverse alternative de petrecere a timpului liber, care ne stimulează într-un mod pozitiv. Acest proiect reprezintă pentru mine: echipă, muncă, rezultate.” (Ifrim Elisabeta )
 
„Din această experienţă am învăţat , în mod special, că sănătatea şi viaţa noastră trebuie puse pe primul loc. Activităţile m-au ajutat să văd calea cea bună şi să îi ajut şi pe ceilalţi să revină pe drumul cel bun.” (Păvăloaia Dana)
 
„Pentru mine această experienţă a fost una măreaţă. Am învăţat ce înseamnă cooperarea, lucrul în echipă şi solidaritatea, dar cel mai important, am învăţat că viaţa este cel mai de preţ şi cel mai fragil lucru şi în niciun caz nu ai voie să ţi-o distrugi pentru un moment de inconştienţă.” (Saviuc Oana).
 
Concursul Național de proiecte antidrog „Împreună” se bazează pe trei principii eficiente ale luptei împotriva drogurilor: lucrul în echipă, educaţia între egali, voluntariatul.

Autor: DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Nascut sa fii liber_08Nascut sa fii liber_01Nascut sa fii liber_02Nascut sa fii liber_03Nascut sa fii liber_04Nascut sa fii liber_05Nascut sa fii liber_06Nascut sa fii liber_09Nascut sa fii liber_10
DorohoiNews.ro, 17-06-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

27.06.2013 la 17:37

Sarmana Andreea, imi pare rau pentru tine ca, in zi de mare sarbatoare, tu nu ai avut altceva de facut decat sa iti demonstrezi invidia, pe cand oamenii buni erau cu cei dragi sau se bucura de reusita Festivalului International "Mugurelul", ansamblu din care fac parte si doua eleve participante la proiect. Tu stii ce inseamna asta? Stii ce inseamna munca, daruirea si calitatea? Tu ce stii sa faci? Stii ce inseamna sa fii parte a unei echipe ce traieste de 30 de ani si care a fost numita, in unanimitate, de un juriu competent, "cea mai buna orchestra de copii din tara"? Sarmane copil, nu-ti canaliza viata pe rautate.

27.06.2013 la 17:25

Felicitari, fetelor! Stiu cat ati muncit si rezultatul este unul meritat. Cat despre rau-voitori sa nu puneti la suflet. Doar cine nu munceste si nu are nimic bun comenteaza reusitele altora.Pe langa ascest aspect, "andreea" ar trebui sa mai treaca pe la scoala pentru a invata sa citeasca si, cel mai important, sa inteleaga, sa o duca mintea sa inteleaga ceea ce citeste. E pacat de ea ca isi pierde timpul cu rautati. Asteptam rezultatele muncii ei pentru a iesi din anonimat. Bravo inca o data! Sunteti minunate! Nu ma cunoasteti dar eu va cunosc datorita activitatilor voastre.

24.06.2013 la 12:27

nu este nici pe departe original ..si nu ma poate contrazice nimeni!!!!!!!..pe net sunt destule de genu...sunteti buni copiatori!

18.06.2013 la 15:18

Bănuiesc că aveți și invidioși pe măsură, având în vedere ca unele nume din echipa de proiect sunt recunoscute la nivel județean, și nu numai. Bravo, bravo, bravo! Sunteți tinerii valoroși ai generației voastre. Stimă!

17.06.2013 la 20:33

Felicitari, doamna profesoara! Sunt fericita sa vad acest rezultat. Sunteti minunata si va iubim mult. Sper sa facem si la anul cu dumneavoastra pentru ca merg cu mare drag la cerc si astept cu mare nerabdare orele de engleza.

17.06.2013 la 20:29

Bravo! Foarte frumos si muncit proiectul. Se vede ca este multa calitate. Felicitari elevilor si profesorului. Mult succes si la etapa nationala!

17.06.2013 la 13:53

Felicitări! Mult succes în continuare!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro