Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

europa e langa noi

Recentele picanterii jurnalistice apărute în Dorohoi News, sub semnătura domnului Iosef- Ioju Haimovici, mă fac să nu trec cu vederea, atacul ascuns în spatele vorbelor. Acesta este nemulţumit de „tot ce mişcă” în Dorohoi, dorindu-şi cu toată fiinţa CASA PĂRINTEASCĂ, imobil care nu mai este, dar semnatarul poate să treacă cu vederea, dacă primeşte... ceva, ceva, despăgubiri.

Mihai Eminescu spunea: „Iar celui ce cu pietre mă va lovi în faţă / Îndură-Te, Stăpâne, şi-i dă pe veci viaţă”… Chiar aşa domnule ? Este necesar să arunci cu „cărămizi din demolări”, în toţi dorohoienii ? Iisus Hristos ne învaţă - şi noi trebuie să ascultăm, să punem în practică -, îndemnul de a binecuvânta pe cei ce ne aduc blesteme, de a nu răspunde la rău cu rău, de a întoarce cu binele în faţa acţiunilor vrăjmaşului, de a ne iubi unii pe alţii, precum El ne-a iubit.

...Când aţi plecat spre Israel, casa fiind prea mare, nu a încăput în lăzile de lemn ? Dumneata întrebi, acum, în 2013, de ce ţi-au DEMOLAT casa: „De ce?!, Cu ce drept şi fără o aşa zisă hotărâre judecătorească sau chiar la o simplă semnătură a mea. Doar nu au dărâmat-o în timpul „iubitului nostru conducător”. Dar dumneata ce drept ai să întrebi ? De parcă noi, dorohoienii, am fi „proştii târgului” şi am aştepta să treacă „câinii cu colacii în coadă”, pe care să-i împărţim cu dumneavoastră. Ruşine, domnule, RUŞINE ! O vorbă românească spune cam aşa: „DACĂ TĂCEAI, FILOZOF RĂMÂNEAI”. Probabil vă savuraţi „victoria”, vă lăudaţi prietenilor: „Aţi văzut ce le-am făcut ? Aţi văzut cum am ridicat problema ?” Apropo, unde vă sunt prietenii ? Cum de nu vă susţine nimeni? Anonim să fie, dar să spună ceva... Eşti foarte penibil, domnule medic dentist-senior ! Construirea, pe locul fostei dumneavoastră case, a CAFE-BAR-ului EUROPA (care în prezent nu mai este), ar trebui să vă onoreze şi să vă amintească faptul că suntem în Europa. Demolarea acelor şandramale a fost necesară şi utilă. Întâmplarea face, să am în arhivă imagini din timpul demolărilor caselor situate în zona pe care o invocaţi, fotografii din anul 2011.

Semnând luarea de atitudine, eu, Marius Petrescu, care sunt un nimeni, un om simplu, cu necesităţi vitale, normale, o umbră-n plus pe faţa pământului, îmi exprim aceasta opinie, din fireasca dorinţă de a îmbrăţişa adevărul si numai adevărul. Sunt din categoria persoanelor, care tind să lase o urmă pe acest pământ şi încerc, împreună cu alţi iubitori fideli ai Dorohoiului, să facem câte ceva pentru cultura oraşului. Nu putem trece cu vederea, faptul că, împroşcaţi cu noroi, ne punem multe întrebări, printre care, parafrazăm cuvintele unui poet: „De v-a fost dor de ţara voastră / De ce aţi plecat ?”.
Regret faptul că demersul meu coincide cu prezenţa pe meleagurile noastre, a Ambasadorului statutului Israel, Excelenţa Sa Dan Ben-Eliezer, nu am nimic personal cu evreii şi nici cu dumneavoastră, domnule Iosef- Ioju, dar, aţi cam exagerat şi cineva trebuie să vă atenţioneze. Fac apel la obiectivitate, la dialog real, în care să fie implicaţi şi factorii administrativi, toate acestea, spre bine acestei mici comunităţi, care îşi aşteaptă „itineranţii”, să doneze o carte, să organizeze un spectacol, să sprijine copii cu dizabilităţi, şi lista rămâne deschisă.

În virtutea dreptului la opinie, solicit administratorului Dorohoi News, publicarea acestui material. (Marius Petrescu)

 

DorohoiNews.ro



DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

europa e langa noiCase revendicate 01Case revendicate 02Case revendicate 04Case revendicate 05Case revendicate 06Case revendicate 07Case revendicate 08Case revendicate 09Case revendicate 10Case revendicate 11Case revendicate 12Case revendicate 13Case revendicate 14Case revendicate 15Case revendicate 16Case revendicate 17Case revendicate 18Case revendicate 19Case revendicate 20Case revendicate 21Case revendicate 22Case revendicate 23Case revendicate 24Case revendicate 25Case revendicate 27Case revendicate 30Case revendicate 37Case revendicate 32Case revendicate 33Case revendicate 37Case revendicate 38Case revendicate 40Case revendicate 53Case revendicate 49Case revendicate 61Case revendicate 89Case revendicate 121Case revendicate 98Case revendicate 84
DorohoiNews.ro, 30-08-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

31.08.2013 la 18:17

Domnul Haimovici, sub masca nostalgiilor pentu locurile de bastina, strecoara injurii la adresa dorohoienilor, punandu-ne pe toti in cazanul clocotitor al ororilor istoriei.O face din ura si resentimente sau indeplineste o misiune? De aceea propun din nou sa folosim CUVANTUL doar atunci cand avem de spus ceva mai bun decat tacerea.

31.08.2013 la 07:51

daca imi cadea o caramida in cap ma despagubea doctorul?

30.08.2013 la 19:10

Felicitari, domnule Petrescu! Pozele puse aici vorbesc mai mult decat o mie de cuvinte. Ia sa-l vad acuma pe domnul doctor ca mai are tupeu sa ceara despagubiri pentru ca..... noi am suportat infectia aia atatia ani la rand in centrul orasului.

30.08.2013 la 16:49

Bravo domnule Petrescu , bine ca este cineva sa ii dea o replica acestui "mare doctor" daca a vrut casa parinteasca de ce nu a ramas aici sa o intretina sa nu ajunga o paragina asa cum era aunci cand a fost demolata ?

30.08.2013 la 16:10

...să fim serioși, în ce stadiu de degradare erau clădirile când au fost demolate, nu se mai putea locui în ele. După ce au fost vandalizate și locuite de țigani...

30.08.2013 la 15:22

Mi-e sila de cladirile in ruina care inca mai exista in buricul targului! Suntem totusi in sec.XXI,iar aspectul orasului are de suferit din cauza ,,bombelor,, care colcaie de sobolani si gandaci.Felicitari d-lui Petrescu pentru ca a pus punctul pe ,,I''. Autoritatile ar trebui sa se implice mai mult si mai repede.

30.08.2013 la 09:35

Foarte bine domnule Petrescu.Umbla cu cioara vopsita.Intrun articol spune o adresa in altul alta adresa unde ar fi locuit.Mai mult ca atat stiu ca au si fost despagubiti pentru locuintele avute si trecute in patrimoniul primariei.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro