Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_00

Ceea ce s-a petrecut, duminică, 13 octombrie 2013, la Librăria „Univers” din Dorohoi – (administrator Tatiana Lupăştean)-, a fost începutul sau remember-ul unei poveşti culturale. Formaţiile artistice Orchestra „Mugurelul” şi „Voces”, alături de copiii botoşăneni, au trăit momente de sentimentalism cultural, într-o iniţiativă aparţinând prof. Marcel Dupu – directorul Palatului Copiilor din Botoşani şi prof. Corneliu Drescanu. Sărbătoarea de toamnă a fost oferită de lansarea cărţii „Dirijorul Gheorghe Cojocaru şi corurile sale”, semnată de prof. Maria Cojocaru, iar pentru dorohoieni a fost o dragoste la prima vedere.
   
Programul a fost divers, cuprinzând momente muzicale – Orchestra „Mugurelul”  - dirijor prof. Marcel Dupu, formaţia „Voces” – coordonator artistic, prof. Paul Ciprian Mihai, prezentări de poezie, recenzie de carte, dar şi muzică corală, într-o interpretare ad-hoc, realizată de foştii elevi ai Liceului Pedagogic Botoşani. Am semnalat exprimări muzicale surprinzătoare, dar şi spectatori care au întregit acest episod cultural-artistic, la concurenţă cu marile oraşe, evoluţii însoţite de aplauze la scenă deschisă. Intervenţiile aparţinând prof. Valeria Vlăescu, Paul Ciprian Mihai, prof. Anișoara Doinița Dupu, prof. Ionel Ursea, prof Petru Pădurariu şi pr. prof. Constantin Muha, au relevat valoarea evocatoare şi monografică a cărţii, dar şi aceea sentimentală, pentru foştii elevi ai Şcolii Pedagogice din Botoşani, remarcând şi utilitatea ei metodică.
   
Concretizând, redăm mărturisirea prof. Corina Victoria Postarnac (Şcoala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu”): „Anii ni se prefira printre degete, ca frunzele fiecarei toamne. Ma uit in urma si-as vrea ca din causul orelor duse sa ramana in cuibul palmei mele, tineretea. Timpul trece si se petrece, ducand cu el si amintirile noastre. Am avut norocul sa fim elevii distinsilor dascali: Maria si Gheorghe Cojocaru, dascali care au stiut sa stimuleze dorinta de cunoastere, inzestrati cu dragoste pentru elevi, oameni care si-au folosit experienta pentru a da celorlalti ce-i mai bun. Azi, la aceasta manifestare, ne rugam: sa-i fie tarana usoara d-lui profesor, iar d-na profesoara s-o duca tot intr-o indestulare de frumos si satisfactie, biruitoare peste calendare. Sa depaseasca sanatoasa suta de ani si ne dorim, ca azi sa ne mai dirijeze inca o data. Va multumim ca existati, sa ne traiti intru multi ani!”

Ideea acestui proiect, dezvoltată de librăria din cel de-al doilea municipiu al judeţului şi publicația on-line Dorohoi News, capată amploare şi va deveni un dialog cultural, dacă ei, consilierii educativi din şcolile botoşănene se vor debarasa de proiecte avizate, de calendare, şi vor lăsa loc iniţiativelor pentru a stârni demersuri autentice, dedicate cărţii, inclusiv în mediul rural, fără avize lunare, fără inspecţii improprii, care urmăresc mormane de hârtii și având doar un demers: a recupera autenticul botoşănean, cultura lui (fără aplauze pentru primari, fără interese electorale, fără „a circula pe contrasens”). Și doar un singur scop: profesorii...., Gheorghe Cojocaru este încă aici... (Corneliu Drescanu)


Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro



DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_00Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_01Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_02Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_03Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_04Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_05Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_06Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_07Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_08Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_09Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_10Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_11Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_12Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_13Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_14Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_15Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_16Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_17Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_18Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_19Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_20Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_21Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_22Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_23Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_24Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_25Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_26Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_27Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_28Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_29Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_30Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_31Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_32Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_33Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_34Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_35Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_36Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_37Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_38Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_39Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_40Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_41Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_42Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_43Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_44Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_45Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_46Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_47Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_48Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_50Maria Cojocaru_Lansare de carte la Dorohoi_51
DorohoiNews.ro, 14-10-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

15.10.2013 la 15:46

O lansare de carte deosebita pentru oameni deosebiti!Felicitari doamnei profesoare Cojocaru!!!Multa sanatate si putere de munca!

14.10.2013 la 21:16

Oare cati din cei prezenti stiu la ce prezenta fac ? !!! :))

14.10.2013 la 11:23

O lansare de carte care rivalizeaza cu cele din orasele mari ale tarii.Felicitari autoarei si organizatorilor! O lansare de carte care rivalizeaza cu cele din marile orase ale tarii.Felicitari autoarei si organizatorilor. Partea finala a articolului ar trebui afisata in cancelariile scolilor! p

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Două vești:
- Am o veste bună și una proastă.
- Zi-mi-o pe aia bună.
- Voi deveni tătic!
- Și cea proastă?
- Nevasta ta e însărcinată!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Doresc un loc de muncă

Doresc un loc de muncă
Doresc un loc de muncă. Dețin permis de conducere cat B. Nr telefon 0724435363

Vând apartament 2 camere

Vând apartament 2 camere
Vând apartament Aleea Pinului, etaj 4, 2 camere decomandat, 33 mp izolat, termopane, acoperit, ...

Vând locuri de casă în Dorohoi

Vând locuri de casă în Dorohoi
Vand locuri de casa in Dorohoi str.Casin in suprafata de 900mp la pretul de 20euro/mp,1500mp la pretul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro