Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

microbi

Punem mana pe ele zilnic, ne sunt indispensabile, dar in acelasi timp pot constitui un adevarat pericol pentru santatea noastra. Afla care sunt cele mai scarboase lucruri pe care le folosim in fiecare zi , scrie  9am.ro.
Banii
Toata lumea iubeste banii, dar cu totii ne-am ingrozi daca am realiza exact cate bacterii sunt pe ei. Tinand cont de drumul banilor, de la banca, la directorii unor firme, la angajati, la vagabondul de pe strada, la magazine, banii aduna o gramada de microbi.
Doctorul Darlington, membru al Comisiei de Sanatate din New York, a descoperit peste 135.000 de bacterii, in urma spalarii unei singure bacnote.
Asa ca, singura solutie la aceasta problema, este sa ne spalam pe maini dupa ce folosim banii.
Intrerupatorul
Cineva trebuie sa stinga lumina si de obicei, acela este ultima persoana din camera. Asa ca, daca te afli intr-o astfel de situatie, fugi cat mai repede de acolo. A stinge lumina, in special intr-un loc public, este unul dintre cele mai scarboase lucruri pe care trebuie sa le faci.
Toate bacteriile acelea mici iubesc sa se invarta pe bucatica de plastic atinsa de mii de mani, mai mult sau mai putin murdare. Potrivit specialistilor, de-a lungul anilor se aduna pana la 217 bacterii pe centimentru patrat, pe un singur intrerupator.
Tastatura
Computerul a ajuns sa fie indispensabil in viata noastra de zi cu zi, insa tastatura este un adevarat pericol public, infestata de mii de microbi.
In cadrul unui studiu realizat in Marea Britanie, au fost luate ca proba de laborator 33 de tastaturi pentru a fi verificate. Dupa probele de laborator, in vederea depistarii microbilor si bacteriilor, patru dintre acestea au fost declarate un adevarat pericol pentru sanatatea publica. Una dintre ele avea chiar mai multe bacterii decat o toaleta.
Singura modalitate prin care putem scapa de aceste pericole de pe tastatura ar fi sa o curatam cu ajutorul unui tub cu aer comprimat si sa o stergem apoi cu o carpa inmuiata in detergent.
Telefonul Mobil
Uita de caine! In ziua de astazi, telefonul mobil este “cel mai bun prieten al omului”. Daca te gandesti bine, atingi, mangai si te joci de mai multe ori cu telefonul decat cu animalul de companie.
Studiile facute de englezi arata ca telefoanele mobile sunt unul dintre locurile preferate de “intalnire” a microbilor, datorita caldurii pe cale acestea o genereaza, dar si datorita interactiunii cu manile si fata ta.
Asa ca, data viitoare cand iti folosesti telefonul mobil, ar fi indicat sa il stergi cu un servetel umed inainte de a raspunde sau de a suna pe cineva.
Colacul de Toaleta
Cu toate ca iti este foarte folositor in “vremurile grele”, colacul de la toaleta este un fel de parc de distractii unde se aduna tot felul de boli si virusuri.
Statisticile arata ca pe fiecare centimetru patrat al suprafetei toaletei exista in medie 295 de bacterii.
Daca stai sa te gandesti, nici nu e rau, tinand cont ca inauntru vaselor de toaleta se gasesc aproximativ 3,2 milioane de astfel de microbi urati.
Asa ca, data viitoare cand te intorci de la o petrecere cu prea multa bautura, sa nu iti odihnesti niciodata capul pe vasul de toaleta.
Cosul de cumparaturi
Ne pare rau sa va stricam bucuria de a va plimba printre rafturi in cautarea produselor necesare, dar pana si cumparaturile au deveni mai putin distractive.
Ganditi-va la toate produsele pline de bacterii pe care le atingeti, dar mai mult, la cate bacterii se gasesc pe toarta cosului de cumparaturi, multe dintre ele lasate de miile de cumparatori care le-au folosit inaintea voastra.
Un studiu efectuat la Universitatea din Arizona a descoperit ca un cos de cumparaturi poate fi plin de bacterii, saliva si pana si materii fecale, in cantitate mai mare decat ai putea crede. Un cos de cumparaturi poate contine mai multe mizerii decat o scara rulanta, un telefon public sau chiar si o toaleta publica.
Asa ca data viitoare cand mergi la cumparaturi ai putea sa iei cu tine si un gel antibacterial.
Telecomanda
De cate ori nu ati varsat inghetata sau nu ati scapat alte mancaruri pe telecomanda si nu ati bagat de seama, sau mai rau ati incercat sa o stergeti, intinzand mizeria intr-un strat care nu se mai vede?
La toate astea adaugati bacteria precum MRSA (bacterie antiborezistenta de Stafilococus aureus), VRE (Vancomycin-resistant enterococcus) sau chiar si SARS (Bacterie care provoaca boli respiratorii), care se pot transmite foarte usor prin folosirea telecomenzii.
Urmatorul canal va rog!
Chiuveta de la bucatarie
Contrar a ceea ce se crede in general, bucataria ar putea fi cel mai murder loc din casa.
In medie, doar in chiuveta de la bucatarie se gasesc aproximativ 500.000 de bacterii pe centimentru patrat, asa ca va puteti imagina ce este in restul incaperii.
Pentru a rezolva aceasta problema, ati putea folosit o metoda traditionala: varsati in scurgere o jumatate de pahar de otet alaturi de cateva lingurite de bicarbonat de sodiu, iar apoi dati drumul la apa calda.
Buretele de spalat vase
Desi pare incredibil, este adevarat. Acelasi burete care te ajuta sa speli vasele si chiuveta este cel mai murdar dintre toate. Buretele de bucatarie, care a devenit ceva indispensabil pentru fiecare familie, este un loc in care microbilor le place sa se adune cu gramezile.
Umiditatea si micile crapaturi din el il fac foarte greu de dezinfectat, asa ca, in loc sa cureti suprafetele cu el, nu faci altceva decat sa transferi microbii dintr-o parte in alta.
O solutie rapida la aceasta problema, in afara de schimbarea constanta a buretelui, este sa il pui la cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde. (DorohoiNews.ro)
 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

microbi
DorohoiNews.ro, 14-01-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro