Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Formare profesionala informare si difuzare de cunostinte

Asociația Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței anunţă desfăşurarea, în perioada 28 noiembrie 2014 – 29 decembrie 2014, a apelului de selecție numărul 5 pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 411.11 “Formare profesională (training), informare și difuzare de cunoștințe” din cadrul Planului de Dezvoltare Locală Codrii Herței.

Fondurile nerambursabile alocate acestui apel de selecție a proiectelor pentru Măsura 111 sunt de 22.000 Euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este de 22.000 Euro.

În mod obligatoriu, proiectul pentru care se solicită finanțare trebuie implementat în teritoriul G.A.L. Codrii Herței. Aria geografică a teritoriului cuprinde următoarele comune: Cândești, Concești, Cordăreni, Cristinești, Dersca, George-Enescu, Hilișeu-Horia, Hudești, Ibănești, Lozna, Mihăileni, Pomârla, Șendriceni,  Suharău (județul Botoșani) și orașul Siret (județul Suceava).

Rezultatul procesului de selecție intermediar va fi publicat la sediul G.A.L. Codrii Herței si pe site-ul  www.codriihertei.ro. În termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea raportului intermediar se vor transmite solicitanţilor de finanţare notificări cu privire la selectarea /neselectarea proiectelor depuse. Solicitanţii care au fost notificați de către G.A.L. Codrii Herței că proiectele acestora nu au fost selectate, pot depune contestaţii la sediul G.A.L. din localitatea Dragalina, comuna Cristinești, judeţul Botoșani, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării. Contestaţiile depuse vor fi soluţionate de o Comisie de Contestaţii, membrii acesteia fiind diferiți de cei existenţi în Comitetul de Selecţie a proiectelor. Publicarea Raportului Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor se va face la sediul G.A.L. și pe site-ul www.codriihertei.ro.

Depunerea proiectelor aferente Măsurii 111 se va face la sediul Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 15:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este luni, 29 decembrie 2014, orele 15:00.
Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei măsuri de finanţare. Acesta se poate descărca gratuit de pe pagina de internet a Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, www.codriihertei.ro.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Măsura 111 – „Formare profesională (training), informare și difuzare de cunoștințe” se încadrează în Axa 1 – „Creșterea competivității sectorului agricol și forestier” și are ca obiectiv general  facilitarea transformării și modernizării economiei rurale pentru a o face mai competitivă și pentru a contribui la creșterea economică din teritoriu.

Obiectivele specifice se referă la:
a)Creșterea numărului de fermieri care sunt pregătiți în teme specifice conducerii unei agriculturi competitive;
b)Creșterea numărului de întreprinzători și persoane fizice care demarează și conduc afaceri rurale.
Obiectivele operaționale urmăresc realizarea unor acțiuni care vor contribui la:
a)Îmbunătățirea cunoștințelor tehnice și economice generale, specifice pentru agricultura, silvicultura și industria alimentară;
b)Pregătire generală pentru managementul și administrarea fermelor;
c)Respectarea condițiilor de eco-condiționalitate și a standardelor Pieței Agricole Comune, diversificarea sau restructurarea producției fermelor (introducerea de noi produse și sisteme de procesare);
d)Conștientizarea fermierilor privind problemele generale de mediu în sectoarele agricol, forestier și al industriei alimentare în scopul îmbunătățirii protecției mediului;
e)Educarea și conștientizarea proprietarilor de păduri (dobândirea conștiinței forestiere) în vederea asigurării gospodăririi durabile a pădurilor coroborat cu valorificarea superioară a resurselor forestiere și creșterea procentului de păduri la nivel național, e reprezintă obietive principale ale politicii naționale forestiere;
f)Informări privind introducerea de noi tehnologii indormaționale și de comunicare (IT).

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 411.11 – Formare profesională (training), informare și difuzare de cunoștințe” sunt persoane juridice constituite conform legislației în vigoare în România care au prevăzut în obiectul lor de activitate formarea profesională sau informarea și difuzarea de cunoștințe:
a.Instituții de învățământ: licee, colegii sau universități cu profil agricol, silvic sau alimentar;
b.ONG-uri organizații constituite în conformitate cu Legea 246/2005 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 20/2000 cu privire la asociții și fundații, cu modificările și completările ulterioare, care au în obiectul de activitate/ statutul propriu derularea de activități în domeniul informării, educării, formării  adulților;
c.Furnizori de FPC autorizați, publici sau privați (conform Ordonanței Guvernului nr. 129/ 2000 privind formarea profesională a adulților, cu modificările și completările ulterioare) acreditate în domeniile de formare solicitate în această măsură.

Beneficiarii finali sunt persoane adulte care activează în domeniile agriculturii, silviculturii (inclusiv proprietari de pădure) sau al industriei agro-alimentare.
Beneficiarii direcți, furnizori ai acțiunilor de formare profesională, informare și difuzare de cunoștințe, sunt entități publice sau private care activează în domeniul formării profesionale a adulților și/sau informării și difuzării de cunoștințe care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și de selecție.

Finanțarea unui proiect depus în cadrul Măsurii 411.11 este restricționată pentru următoarele categorii de beneficiari:
a.Beneficiarii înregistrați în lista APDRP a debitorilor pentru Programul SAPARD și FEADR, până la achitarea integrală a datoriei față de APDRP, inclusiv a majorărilor de întârziere;
b.Beneficiarii care au contracte de finanțare reziliate pentru FEADR, din inițiativa APDRP, din cauza nerespectării clauzelor contractuale și rezilierea are o vechime mai mică de un an;
c.Beneficiarii care se află în situații litigioase cu APDRP, până la finalizarea litigului.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Formare profesionala informare si difuzare de cunostinte
DorohoiNews.ro, 28-11-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro