Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Este o caracteristica specific umana aceea de a interactiona cu alte specii, iar legatura dintre oameni si pisici este una dintre cele mai intense.
Potrivit noilor cercetari, pisicile nu socializeaza cu oamenii doar din dorinta de a obtine hrana si adapost, ci chiar le face placere sa stea alaturi de stapan, conform Discovery.com.
Studiul publicat in Jurnalul American de Procedee Comportamentale afirma ca legatura este atat de solida incat pisica devine un fel de copil pentru persoana respectiva, mai ales cand stapana este o femeie.
"Hrana este considerata un simbol al afectiunii si felul in care oamenii interactioneaza cu pisicile lor se aseamana cu modul in care interactioneaza cu nou-nascutii", spune Jon Day, un cercetator de la Centrul de Nutritie al Animalelor de Companie. "Atat pisicile cat si nou-nascutii detin un oarecare control asupra orei la care sunt hraniti, cat si a tipului de mancare".
Pentru studiul condus de Kurt Kotrschal, de la Centrul de cercetari Konrad Lorenz si de la Universitatea din Viena, cercetatorii au filmat si analizat comportamentul si relatiile dintre 41 pisici si stapanii lor, in patru perioade de timp diferite. Atat felinele, cat si stapanii lor, au fost analizati si separat. A fost, de asemenea, creata o papusa ce imita stapanul pisicii, pe care felina sa o gaseasca pe podea, pentru a i se observa reactia.
S-a determinat ca animalele si stapanii se influenteaza puternic unii pe altii, cel mai bine reactionand femeile tinere si active ce au pisici jucause. Acestea se intelegeau printr-un singur semn.
Interactioneaza mai bine cu femeile
Pisicile au o tendinta mult mai mare de a interactiona cu femeile decat cu barbatii. Se pare ca ele tin minte ce favoruri primesc si mai devreme sau mai tarziu isi recompenseaza stapana.
"O relatie dintre o pisica si un om poate implica atractie si compatibilitate, pisica si stapanul oferindu-si reciproc afectiune, momente de joaca si suport social", explica Dorothy Gracey, de la Universitatea din Viena". Cei doi ajung sa isi inteleaga preferintele si inclinatiile". (DorohoiNews.ro)
De ce are ciocănitoarea cioc?
Ca să nu dea cu capul în copaci!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.