Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Orice femeie isi doreste sa curete aparatele din bucatarie mai repede, pentru a nu mai pierde timp pretioas cu astfel de activitati. Iar solutiile sunt nenumarate, numai ca unele pot fi prea scumpe, in timp ce altele cer prea mult timp. Potrivit Reader's Digest, iata insa cateva secrete care te ajuta sa cureti bucataria rapid.
1. Pentru blender
Dupa ce ai obtinut bautura pe care o vroiai, toarn-o intr-un pahar sau alt recipient, iar vasul de la blender pune-l imediat in chiuveta. Toarna in el putina apa si putin detergent de vase, aseaza-l inapoi la blender si porneste aparatul timp de 20 de secunde, iar apoi clateste. Vei obtine astfel un blender curat in nici un minut.
2. Pentru cuptorul cu microunde
Cel mai rapid mod de a curata un astfel de cuptor este sa pui in interior cateva prosopele de hartie umezite si sa-l pornesti pe treapta ridicata de caldura, timp de 3-5 minute. Aburul din servetele va inmuia grasimea. Iar dupa ce acestea s-au racorit, foloseste-le pentru a sterge interiorul cuptorului.
De asemenea, pentru a improspata mirosul din interiorul sau, combina intr-un bol o ceasca cu apa cu o jumatate de ceasca de suc de lamaie si incalzeste-l tot pe treapta inalta timp de 3-5 minute. Lasa apoi bolul in interiorul cuptorului alte 5-10 minute, inainte de a-l lua.
3. Pentru filtrul de cafea
Vasul de la filtru poate capata in scurt timp o culoare maronie, mai ales daca lasi cafeaua in el pentru mult timp. Insa, poti scapa rapid de acele pete folosind gheata, sare si o lamaie.
Pune gheata in vas, cam pe sfert; taie lamaia in sferturi si stoarce doua dintre ele peste gheata. Adauga apoi doua linguri de sare. Amesteca combinatia timp de 2 minute in vas si vei vedea ca suprafata interioara se va curata imediat. Clateste apoi.
4. Pentru tigaia din fonta
Cele mai multe femei stiu ca nu este indicat sa folosesti detergent lichid pe o tigaie de fonta si nici sa utilizezi ceva abraziv daca vrei ca aceasta sa isi mentina proprietatea care face ca alimentele sa nu se lipeasca de ea. Numai ca, trebuie curatata totusi cu ceva. Iar acel ceva este sarea.
Daca tigaia nu se curata dupa ce folosesti doar apa si un burete de vase, freac-o putin cu cateva linguri de sare si un prosopel de hartie, iar apoi clateste. Dupa aceea unge-o cu un strat subtire de ulei.
5. Pentru o rasnita de cafea
Pune in ea, la macinat, o mana de boabe de orez alb (negatite), mai ales daca folosesti rasnita pentru a macina orice altceva decat boabe de cafea. Atunci cand macini betisoare de scortisoara spre exemplu sau busuioc uscat, este aproape imposibil sa scoti mirosul care ramane.
6. Pentru razatoare
Tine o pensula de bucatarie la indemana pentru a indeparta resturile ramase in micile gauri. Asa nici nu iti vei mai rani degetele cand incerci sa o cureti.
7. Pentru a dezinfecta scurgerea de la chiuveta
Daca vrei sa dezinfectezi si sa dezodorizezi aceasta scurgere, atunci zdrobeste cateva cuburi de gheata, amesteca-le cu o solutie facuta din jumatate otet si jumatate apa, si pune-le in chiuveta.
8. Pentru a curata cestile patate de cafea
In acest scop, cea mai rapida solutie consta in a le freca cu parti egale de otet si sare. (DorohoiNews.ro)
De ce are ciocănitoarea cioc?
Ca să nu dea cu capul în copaci!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.