Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

accident_auto

Victimele accidentelor auto au dreptul la despagubiri materiale si morale, iar asiguratorii trebuie sa incerce sa acopere tot prejudiciul creeat de catre soferul vinovat pe care l-au asigurat-despagubiri accidente auto RCA si alte Polite.

Vedeti mai jos ce aveti de facut in cazul unui accident auto pentru a primi despagubiri de la asiguratorul persoanei vinovate-Despagubiri Accidente Auto!

Romania este o tara cu o rata a accidentelor auto extrem de crescuta, fara sa mai spunem ca inainte de 2016 orice persoana isi putea lua carnetul auto astfel nefiind conditionat un nivel minim de pregatire educationala generala. Astfel, rata accidentelor din nefericire a crescut iar un accident auto inseamna foarte multe, de la traume/daune pana la decesul persoanei implicate, de cele mai multe ori nu din vina ei.

Astfel, trebuie sa facem o enumerare a situatiilor prin care poate trece o victima sau familia acesteia si astfel sa definim ce poate sa faca ea sau familia ei pentru a primi o despagubire financiara, egala cu suferinta prin care a trecut!

Astfel, conform legii 132/2017 (4) Limitele minime de răspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementărilor Uniunii Europene sunt următoarele:

a) pentru prejudicii materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 1.220.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţeivalutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României;

b) pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

1. In cazul victimelor aflate pe trecerea de pietoni!
Daca ati fost lovit pe trecerea de pietoni, nu poate sa intre in discutie aproape prin nicio maniera, ca dvs. ati putea fi vinovat de ceva, astfel toti conducatorii auto sunt obligati de catre lege sa fie extrem de precauti in apropierea acestor locuri permise trecerii pietonilor.

Primul pas pe care trebuie sa-l urmeze victima este sa obtina un certificat de medicina legala, constatator al vatamarilor iar apoi sa formuleze o plângere penală solicitând ca persoana vinovată de producerea accidentului să fie trasă la răspundere, aceasta plangere penala poate fi construita cel mai bine, dupa ce va consultati cu avocatul, la momentul la care apare si certificatul medicolegal.
De asemenea si organul de cercetare poate sa emite o adresă către Institutul de Medicină Legală solicitând să se stabilească dacă v-a fost sau nu pusă în primejdie viața sau dacă ați suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ați suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă v-a fost afectată temporar/permanent, total/parțial capacitatea de muncă, toate aceste aspecte fiind de esenta sa contureze viitoarea paguba pe care o puteti primi de la asigurarea celui vinovat!

Dupa ce apare certificatul medicolegal se pot contura 2 situatii posibile astfel, în situația în care au fost necesare mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, dacă viața v-a fost pusă în pericol sau dacă se constată că ați suferit o infirmitate sau un prejudiciu estetic grav deja se discuta despre vatamare corporala si astfel o posibila despagubire s-ar putea ridica si pana la 1000.000 euro in functie de gravitatea accidentului.

2. De multe ori organele de urmarire penala pot CLASA o anumita situatie cercetata si astfel exista o prejudiciu ramas si neacoperit, iar intrebarea multora este daca in afara de plangerea penala se mai poate face ceva. Raspunsul este afirmativ, chiar daca plangerea penala se claseaza, in baza dosarului penal sau mai bine spus a probelor adunate in cadrul acestui (expertize, etc) puteti sa va adresati instantei civile impotriva asiguratorului pentru plata despagubirilor-
”Art. 194

Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

3. Tipurile de daune pe care le pot obtine persoanele pagubite/victimele accidentelor auto-Despagubiri Accidente Auto

Astfel, in urma producerii unui accident, vor rezulta aproape intodeauna daune materiale si suferinte de natura psihica ce se traduc prin plata din partea celui vinovat(asigurarii celui vinovat) a unor sume de bani pentru a putea compensa cumva suferinte produse dar si sa acopere daunele materiale. Prin urmare dauna materială poate consta în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu l-a mai putut realiza, spre exemplu acesta era taximetrist iar in urma pierderii capacitatii de a conduce, asigurarea celui vinovat urmeaza sa-l despagubeasca viager(toata viata) pentru posibilele sume pe care le-ar fi putut genera.

Trebuie spus ca in anumite situatii, cel ce este victima unui accident, poate sa decedeze iar la daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora, in calitate de succesibili, urmand sa faca dovada daunelor materiale dar si morale.

De regula pentru fiecare victimă in situatiile prezentate, accidentul este evenimentul ce poate schimba uneori ireversibil condiţiile de viaţă şi calitatea vieţii lor si astfel este necesar ca orice suma de bani sa va fie platita pentru o justa despagubire.

De cele mai multe ori, baza de drept material pentru daunele morale , fondul dreptului, este art. 1391 N.C.P.C.: ”Repararea prejudiciului nepatrimonial, astfel –
(1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, poate fi acordată şi o despăgubire pentru restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială.
(2) Instanţa judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenţilor, descendenţilor, fraţilor, surorilor şi soţului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu.
De final trebuie sa conturez si faptul ca exista si situatii in care asiguratorul celui vinovat, este de acord cu medierea litigiului aparut si atunci, la masa rotunda se poate transa plata unor despagubiri in urma negocierilor purtate de catre avocatii ambelor parti pentru Despagubiri Accidente Auto.
Oricum, avand in vedere ca procesul penal cu privire la partea civila poate fi retras de catre victima, este oportun inainte de orice, sa fie facuta sesizarea organelor abilitate si ulterior in functie de plata despagubirilor, se poate fie renunta fie majora sau micsora pretentia victimei. Autor: Avocat Cuculis Adrian

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

accident_auto
DorohoiNews.ro, 09-06-2018

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro