Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

balcoane bloc

Închiderea balconului de la apartament poate fi o soluţie inspirată pentru a-ţi mări spaţiul de locuit, a scăpa de zgomot sau chiar pentru a reduce consumul de căldură din timpul iernii.

Cu toate acestea, este absoult necesar să cunoşti faptul că îţi poate aduce sancţiuni usturătoare, chiar pedeapsa cu închisoarea, în cazul în care nu ai autorizaţie de construcţie de la primărie.

Autorizația de construcție durează între o lună și șase luni sau chiar mai mult, în funcție de primărie

Plus de aceasta, pentru ca lucrarea să fie una rezistentă în timp, ai nevoie de o echipă de specialiști și, bineînţeles, materiale de calitate şi o izolaţie corespunzătoare ca să ai justificare pentru o factură la căldură mai mică.

Care este valoarea amenzilor
Potrivit Legii nr. 50/1991 cu modificările și completările care au survenit ulterior, persoanele care execută lucrări fără autorizație riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 100.000 de lei.

Totuși, conform articolul nr. 26 din Legea nr. 50/1991, legea prevede că faptele nu mai pot fi constatate și sancționate în situaţia în care lucrările au fost realizate în urmă cu mai mult de trei ani de zile.

În anumite condiții, închiderea neautorizată a balconului poate fi sancționată cu închisoare. Dacă imobilul căruia i-ai închis balconul este considerat monument istoric sau se află într-o zonă protejată, putem vorbi despre o infracțiune.

Într-o situație de acest fel, lucrările fără autorizație poate duce la o pedeapsă cu închisoarea, cuprinsă între trei luni și un an, potrivit articolului nr. 24 din Legea nr. 50/1991.

Multe persoane aleg să închidă balconul în mod ilegal, fără autorizație. Cum amenda este consistentă, această cale este de evitat. Mai mult, amenajarea ilegală afectează estetica și chiar structura blocului, putând cauza mai multe probleme pe termen lung.

Ce trebuie să faci ca să poţi obține autorizația de închidere a balconului
Pentru a putea închide balconul, ai nevoie de autorizație, deoarece, în momentul realizării acestei lucrări, se va schimba proiectul inițial al clădirii, au explicat specialiştii în imobiliare de la storia.ro, care, în acest caz, au evidenţiat paşii pe care trebuie să îi faci ca să fii în legalite şi în siguranţă, pentru nu a pune în pericol structura de rezistenţă a clădirii.

obținerea autorizației de construcție, prin solicitare depusă la Biroul de Avize, și Acord Unic din cadrul primăriei pe raza căreia se află apartamentul;
obținerea acordului scris al asociației de proprietari, deoarece modificarea apartamentului va afecta fațada blocului;
solicitarea ajutorului unui birou de proiectare, pentru a obține proiectul tehnic. Este posibil să fie nevoie de o expertiză tehnică a clădirii;
depunerea proiectului pentru a obține autorizația de construire. Acesta va mai conține autorizația de construcție, proiectul tehnic, memoriul de arhitectură și releveul, pe care le poți obține de la o firmă de proiectare și arhitectură.
De asemenea, este necesar să întrebi la primărie dacă trebuie să anunți începerea lucrărilor și la Inspectoratul de Stat și Construcții, ca sa poţi fi sigur că eşti în legalitate.

În general, autorizația de construcție durează între o lună și șase luni sau chiar mai mult, în funcție de primărie.

Din momentul în care ai obținut autorizația de construcție, poți trece la închiderea efectivă a balconului. Costurile includ, pe lângă manoperă și gradul de complexitate al proiectului, şi costul materialelor.

Documentele de care ai nevoie

Potrivit Legii nr. 193/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1001 pentru a închide balconul ai nevoie de următoarele documente:
memoriu de arhitectură – este un extras de proiect, executat pentru proiectarea, extinderea sau modificarea unei construcții. Un memoriu de arhitectură cuprinde mai multe capitole care includ informații generale despre apartament, descrierea lucrărilor propuse, caracteristicile zonei supuse modificării (condiții de realizare și amplasare, caracteristicile construcției existente și ale celei care urmează a fi realizate), îndeplinirea cerințelor de calitate, stabilite prin Legea nr. 10/1995, măsuri de protecție civilă și verificări ale proiectului;
releveu (plan releveu) – este un document care include informații legate de operația de măsurare, desenare și reprezentare la scară a elementelor noi, care urmează a fi construite, fiind un element premergător, esențial în intervențiile asupra clădirilor existente. În general, se realizează folosindu-se scanarea laser. Aceasta are un nivel înalt de precizie, oferind o schemă tehnică superioară;
propunerea de închidere a balconului, pentru lucrările aferente acestora;
avizul proiectantului inițial sau, după caz, expertiza tehnică pentru spațiul aflat în proprietatea solicitantului, indiferent de funcția pe care o va ocupa balconul.

Cum planifici lucrarea
O lucrare de acest fel necesită o planificare minuțioasă, primul pas fiind reprezentat de strângerea documentelor necesare. Mai apoi, trebuie să știi ce materiale vei folosi, cine se va ocupa de lucrare, dacă angajezi meseriași sau o echipă de lucru, ce sistem de închidere alegi etc. Toate acestea vor influența confortul oferit, precum și calitatea lucrării.

O închidere a balconului incorectă sau cu materiale de slabă calitate poate cauza condens, o problemă des întâlnită în balcoanele închise, în care nu există calorifere.

De asemenea, pot apărea dificultăți legate de aerisire. Camera care dă spre balcon nu va mai avea acces la aerisire. Pentru a rezolva această problemă, poți opta pentru un sistem de închidere cu geamuri culisante.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

balcoane bloc
DorohoiNews.ro, 04-12-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro