Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

generator

Generatoarele pot fi adevărate salvatoare de vieți. Dar, așa cum am văzut cu tragediile de la știri, lipsa de experiență și utilizarea necorespunzătoare pot face, de asemenea, ca generatoarele să fie extrem de periculoase. Monoxidul de carbon și electrocutarea sunt pericole legitime, care pun viața în pericol, dacă nu știți ce faceți.

Nu folosiți niciodată un generator în casă sau prea aproape de casă

Producătorii de generatoare vă avertizează în repetate rânduri cu privire la pericolele otrăvirii cu monoxid de carbon. Cu toate acestea, în fiecare an, oamenii mor din cauza funcționării generatoarelor în garaj sau prea aproape de casă. Producătorii nu glumesc. Nu vă puteți pune în funcțiune generatorul în garaj, nici măcar cu ușa deschisă. Și nici sub streașină nu-l puteți face să funcționeze. Da, este o pacoste să îl mutați departe de casă și să rulați cabluri prelungitoare mai lungi. Și da, va trebui să stați în ploaie pentru a reumple unitatea. Dar este mai bine decât alternativa potențial dezastruoasă.

Nu reintroduceți energie electrică în casă

Internetul este plin de articole care explică cum să „retrocedați" curentul în casă cu un prelungitor cu „două capete masculine". Dar acesta este un sfat oribil și nu ar trebui să-l urmați. Alimentarea inversă este ilegală - și din motive întemeiate. Poate ucide (și o face) în fiecare an membri ai familiei, vecini și instalatori ai companiei de electricitate. Dacă doriți cu adevărat să scăpați de toate acele prelungitoare, puneți la bătaie câteva sute de lei pentru un comutator de transfer. Apoi, plătiți un electrician pentru a-l instala. Aceasta este singura alternativă sigură la mai multe prelungitoare. Punct.

Lăsați generatorul să se răcească înainte de a-l reîncărca

Rezervoarele de combustibil pentru un generator electric sunt întotdeauna deasupra motorului, astfel încât să poată „alimenta combustibil prin gravitație" către carburator. Dar această configurație se poate transforma rapid într-un dezastru dacă vărsați combustibil atunci când alimentați un generator electric fierbinte. Gândiți-vă la asta - dacă vărsați benzină proaspătă pe un motor fierbinte și acesta se aprinde, aveți încă aproximativ câțiva litri de combustibil care stau chiar deasupra focului. Vorbim despre un infern! Nu este de mirare că generatoarele (și proprietarii) se rănesc grav în fiecare an prin comiterea acestei greșeli. 

Depozitați și turnați în siguranță

Cele mai multe coduri locale de incendiu rezidențiale limitează cantitatea de benzină pe care o puteți stoca în casă sau în garajul atașat. Așa că s-ar putea să fiți tentat să cumpărați un bidon mare de benzină pentru a reduce numărul de reumpleri. Nu o faceți. Nu aveți cum să țineți și să turnați în siguranță 60 de litri de benzină fără să vărsați. În plus, majoritatea rezervoarelor de generator electric nu conțin atât de mult, așa că vă creșteți șansele de supraumplere. În schimb, cumpărați două bidoane de înaltă calitate. Dacă tot sunteți aici, luați în considerare posibilitatea de a cheltui mai mult pentru un bidon de benzină din oțel de înaltă calitate cu o supapă de control cu declanșare.

Utilizați-l doar pe o suprafață plată

Multe generatoare mici au sisteme de lubrifiere prin „stropire" cu „scufundătoare" ale arborelui cotit care adună uleiul și îl împrăștie pe piesele în mișcare. Acest sistem funcționează bine dacă unitatea se află pe un teren plat. Dar dacă parcați un generator electric pe o pantă (de obicei, mai mult de 10 grade), picurătoarele nu pot ajunge la tot uleiul, iar unele părți ale motorului rămân uscate. Aceasta este o rețetă pentru o defecțiune catastrofală. Așa că țineți cont de avertismentele producătorului și așezați un generator electric Honda pe o suprafață plană. Dacă nu aveți un loc nivelat, faceți unul. Acest sfat este valabil chiar dacă aveți un sistem de lubrifiere sub presiune.

Păstrați suficient ulei de motor și filtre de rezervă pentru a trece printr-o întrerupere prelungită a currentului

Majoritatea generatoarelor noi au nevoie de prima schimbare de ulei după doar 25 de ore. După aceea, va trebui să aruncați uleiul vechi și să îl reumpleți la fiecare 50 sau 60 de ore. În timpul întreruperilor prelungite, puteți face cu ușurință ca generatorul să funcționeze suficient de mult timp pentru a avea nevoie de un schimb de ulei. Nu vă bazați pe faptul că veți găsi filtrul de ulei potrivit pentru generatorul dvs. particular după o furtună majoră. În schimb, cumpărați filtre și ulei suplimentar înainte de furtună.

Limitați lungimea cablului pentru a preveni deteriorarea aparatelor electrocasnice

Generatoarele sunt zgomotoase, așa că majoritatea utilizatorilor le poziționează cât mai departe posibil de casă. Acest lucru este în regulă atâta timp cât folosiți un cablu prelungitor de mare rezistență, de calibru 12, clasificat pentru exterior. Dar chiar și un cablu de calibru 12 are limitele sale. Nu depășiți niciodată o lungime totală de 30 m de la generator la aparat. Căderea de tensiune pe traseele mai lungi poate cauza arderea prematură a motorului aparatului și a compresorului.

Preveniți furtul

Singurul lucru mai rău decât sunetul zgomotos al unui motor pe benzină în fața ferestrei dormitorului dumneavoastră este sunetul tăcerii după ce cineva vă fură acel generator electric scump. Îmbinați securitatea și siguranța electrică săpând o groapă și scufundând în ciment o tijă de împământare și un cârlig cu ochi. Acoperiți totul cu un tub de scurgere ABS sau PVC, cu un racord de curățare cu șuruburi. Apoi legați și blocați generatorul de ancoră. Dacă nu doriți să scufundați un pilon de beton permanent, înșurubați cel puțin ancore de pământ pentru a fixa lanțul.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

generator
DorohoiNews.ro, 06-05-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Cu gândul la popasul scurt al omului pe pământ și la neputința umană în fața marii ...

Organizația Municipală PSD Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Organizația Municipală PSD Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Cu regret și tristețe am aflat de trecerea în neființă a bunicii colegei noastre Cristina-Elena ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând teren în cartierul Trestiana Dorohoi

Vând teren în cartierul Trestiana Dorohoi
Vând teren intravilan în suprafața de 1 500 mp intabulat situat în municipiul Dorohoi, ...

Vând locuri de casă la ieșire din Dorohoi - Pascari

Vând locuri de casă la ieșire din Dorohoi - Pascari
Vând locuri de casă la ieșire din Dorohoi - Pascari, zona rezidențială, cu toate utilitățile. ...

Cumpăr apartament 2 camere

Cumpăr apartament 2 camere
Ofer 50 - 80 000 euro, pentru apartament de două camere, decomandat, maxim etajul 2, în zona centrală, ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi
Colectivul Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi este alături de doamna ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro